Skip to content

“Capitalismul pe pâine” trăiește din caviar simbolic, doctrine magice si admira asasinii psihopati…

January 4, 2013

depardieu-poutine-citoyennete-russe-gerard-depardieu

O nouã predicã cu iz de doctrinã sectantã a salvãrii, de “capitalism” magic, caricatural,de la unul care se face ca uitã ca si in America bancile sint salvate tot de stat si ca fugarul fiscal Depardieu e acum “prieten” cu un asasin psihopat (Ramzan Kadîrov, pe langa “democratul” Putin si dictatorul uzbek Karimov).

Pe rând: “Capitalistule pe pâine”… Gerard Depardieu nu “a ales cetățenia belgiană”… nici măcar nu a cerut-o, cum zici tu aici :

http://capitalismpepaine.wordpress.com/2013/01/04/gerard-depardieu-cetatean-rus/

Cetățenia unei tari nu “se alege”, ci îți e acordată. E de altfel foarte puțin probabil ca Depardieu ar putea sa o primească, dupa manevra lui cu inca una in plus: rusească. Cetățeniile nu se colectioneaza, iar in Belgia, oricați bani ai avea, legea a devenit foarte stricta in ultimii ani, cu atât mai mult in cazuri atât de mediatizate, precum Depardieu sau Bernard Arnault.

Depardieu e un simplu rezident strain intr-un sat din Belgia, iar daca isi va pierde cetatenia franceza si va rămâne doar cu cea rusa, va trebui sa ceara un permis de resedință nou in Belgia (ca francez nu are acum nevoie) si o viză Schengen.

De asemenea, e cu totul fals ca  Bernard Arnault a “renunțat la cetățenia franceza” pentru a o lua pe cea belgiană. El le vrea pe amandoua, ceea ce e cu totul altceva.

Nu de alta, dar un discurs convingător trebuie facut din detalii reale…

Iar afirmatia ta următoare e la fel de patetică precum e “prietenia” lui Depardieu cu Putin si cu asasinul psihopat cecen Ramzan Kadîrov, dictatorul pe care Depardieu a mers sa-l elogieze pe stadionul din Groznîi. Zici:

In schimb, or sa fie loviți fix putinii fraieri, care își mai plătesc cuminți taxele. Si care, vrând-nevrând, or sa-si ia zborul spre alte tari mai…calde (din punct de vedere fiscal): Bulgaria, Polonia, Monaco, Seychelles, Gibraltar, Cipru etc. etc.

Ce nu-ti trece prin cap, blogger cu jucării magice (apropo, dupa “fraier” nu pui virgulă, pentru că e subiectul frazei) e cã in ziua in care vei fi devalizat in “Bulgaria, Polonia, Monaco, Seychelles, Gibraltar, Cipru, tari mai…calde (din punct de vedere fiscal)” unde zici ca ti-ai plasat banii, vei fi scandalizat când vei vedea nepăsarea poliției rău plătite… că aia își primesc salariile din taxele plătite de “fraieri”, stii?…

E revelator ca ideea ta de capitalism e: banii in Seychelles si bãute cu Ramzan Kadîrov. Nicio secunda nu te-ai gandit cîti “fraieri” au masacrat noii prieteni ai lui Depardieu.

Depardieu, asadar, admirat pe la români pentru că e un “luptător impotriva socialismului”, este un servil admirator al dictatorilor din spatiul fost sovietic, precum si al protectorului lor, Putin, întemnițătorul de cîntarete… Bravo, mai, dreaptă română… Acum voi il gasiti simpatic pe Putin!…

—-

Advertisements
7 Comments
 1. Nenea ăsta cu chestia pe pâine e doar un extremist de carton, care nu e la prima abatere. Ar trebui ignorat.

  • și nu doar că este extremist, dar mai și aruncă cu injurii dacă îl contrazici.
   din păcate, fix ăștia care merită ignorați au audiența cea mai largă 🙂

   • Să fie la el acolo.

   • Extremistul de carton e ăla care pretindea că ar fi pus 2 bodyguarzi să îl bată pe un angajat. Însă după câte spunea Registrul Comerţului, el avea în perioada aceea exact 2 angajaţi, unul fiind el şi al doilea nevastă-sa 😛

   • In vreme ce făcea afaceri cu statul…

 2. Nora permalink

  Excelent articol. Punctul pe i.

 3. Costică permalink

  Capitalism pe pâine mi-a șters toate comentariile, pentru că erau contra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: