Skip to content

Dacopatie: “Placutele de la Sinaia” – un fals grosolan…

January 22, 2013

Sinaia428168_358836870816824_539784196_n

Chiar daca dacii puteau calatori in timp, “scrierea dacã” de pe placutele de la Sinaia e tot un fals grosolan…

Dacopatii urlã, de cind pot publica timpenii in presa si pe internet, ca o conspiratie de tradatatori de tara refuza sa studieze “placutele de la Sinaia”, scrise in minunatul alfabet al dacilor… O tanti exaltata se pare ca a anuntat ca le-a si descifrat!… Nu stiu ce vor acesti oameni sa zica prin “descifrare”… Vor poate sa spuna ca le citesc in “dacã”, limba necunoscuta noua, pentru ca “scrierea”, lesne de citit, nu e altceva decat alfabetul grecesc atic, trintit acolo alandala si caruia falsificatorii i-au adaugat un M etrusc pe care dacii nu il puteau cunoaste…

Falsul e grosolan din toate punctele de vedere… Regularitatea desenului literelor face improbabila absenta separãrii dintre cuvinte… Acele “cuvinte” care pot fi decupate in text sint neverosimile: “Sarmato” nu are ce sa caute acolo… Dacii, vecini cu cei pe care ii numim noi astazi “Sarmati”, le-ar fi zis “Sauro-mati”… Aceia erau de limba iraniana, de unde etnonimul lor: Sauro-ceva – care venea de la ir. “sauro” = negru…

O dovada interna, filologica, a faptului ca e vorba de un fals (ca sa nu mai transcriu eu, folosim trascrierea realizata de acest escroc mai jos). Ea e exacta vizual, iar “traducerea” lui prea dementa ca sa merite discutia.

http://dacia.org/forum.php?homeinclude=topicdetails&forum_id=5&category_id=13&post_id=214

In acest alfabet care nu e altul decat cel grecesc arhaic numele Burebista e scris ΒΩΕΡΟΒΥΣΤΩ… cu Y pentru i !…

Calpuzanul, nefiind filolog, ignora total faptul ca in greaca pre-bizantina Y reprezenta vocala U, iar nu i, ca astazi… Ulterior in atica, si apoi in koiné, a devenit fonetic Ü, ca sa sfarseasca in i de astazi…

Iata cum se da de gol un falsificator necunoscator al ABC-ului studiilor elenice. Foloseste gresit o litera dandu-i valoarea fonetica de azi…

In sfarsit, mai vedem acolo in partea dreapta un sarpe copiat de pe logo-urile moderne ale farmaciilor, in mijloc, jos, o figura a lui Cristos cu aripi, inspirata dintr-un manual de arhitectura a catedralelor bizantine, iar siluetele de soldati cu scuturi care umplu friza de jos sint copiate de pe vase antice grecesti precum ãsta:

http://xlegio.ru/netcat_files/Image/armies/chigi_hoplites_full_bw.jpg

Gebeleizis, cam puturos acest copy-paste din plumb…

Despre dacopatie vezi mai pe larg aici :
Dacia Metaistorică – argumentele unui om întreg la minte în folosul victimelor dacopaților…

.
https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/01/18/dacia-metaistorica-argumentele-unui-om-intreg-la-minte-in-folosul-victimelor-dacopatilor/

si Ce stim despre limba daco-getilor?

https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/01/14/germisara-ce-stim-de-fapt-despre-limba-daco-getilor/
——-

52 Comments
 1. Oly permalink

  Dar cum, domnule Alexe, nu stiti ca dacii au inventat apa calda, toarta la ceasca, roata cu spite si tehnologia 3G? Ce fel de masoni anticrestini aserviti satanei si dusmani neamului va platesc pentru aceste articole defaimatoare la adresa sfantului popor dac crestin ortodox de dinainte de Hristos?! :))))

 2. domnule Alexe,dacofobi ca tine urlă că plăcile sînt false.Ai proba falsului? Ai o pulă!!Ţipi ca un descreierat şi debitezi la tîmpenii:
  -“o tanti exaltată se pare că a anunţat că le-a descifrat”.Aha, ţi se pare, deci nici nu ştii ce a anunţat “exaltata”.
  -nu e alfabetul grecesc atic.Ai văzut tu demnul CI în alfabetul atic?
  -dacă nu e separat corect un text şi înţeles cum spui tu că SARMATO nu are ce căuta acolo? că nu vrea muşchii tăi?
  -cel pe care îl numeşti tu escroc, ca un nemernic ce eşti, se numeşte Andrei Pătru, iar despărţirea de text nu e făcută de el ci de Branislav Ştefanovski.Pătru doar a pus-o pe acel forum, Dacia.org.Despărţirea textului în cuvinte este greşit făcută.Le-am spus asta şi acolo pe forum şi le-am spus şi de ce e greşită.
  Poate să nu fie Y pt i acolo; nu te mau repezi ca fata mare la măritat.E Y pt sunetul U.
  Nu îi mai trage înaibnte ca un tembel cu greaca bizantină.Textul nu e în greacă!!Dacă nu e în greacă e normal ca unele semne să nu fie folosite ca în greacă.Europa foloseşte literele latineşti ca în latină?Tu de ce nu citeşti un text englezesc scris cu litere latine aşa cum se citesc ele în înscrisurile latineşti?
  Şerpi au fost şi în antichitate aşa că nu mai afirma ca un prost că şarpele acela e copiat din farmacii.
  Tu nu ştii nimic despre limba dacilor şi nici nu vrei să ştii ceva.Vrei să faci tărăboi şi să faci pe deşteptu.

 3. Observator permalink

  Dan Alexe, pe cant si un articol despre Codex Rohonczi si traducerea sa in doua volume a unei doamne ling… lingviste?

  Acolo avem si scriere originala si o intreaga epopee dacica. Doamna autoare a publicat traducerea si a anuntat ca va publica si un amplu tratat in care explica ce si cum. Au trecut vreo 10 ani si inca nu a sarit si cu volumul de explicatii ling… lingvistice.

 4. M-am gândit, insa nu sint sigur ca merita osteneala. Ca e o vorba de un caz clinic, ce nu merita decât compasiune, e limpede pana si pentru ai ei.

  • Aşa este. Viorica Enăchiuc a ratat descifrarea. Pe mine însă nu mă poţi compara cu ea. Eu nu am ratat descifrările unor texte dacice. Ale mele sînt bune. Faptul că tu şi alţi lingvişti nu aţi priceput arată că nu sînteţi lingvişti buni.

 5. Andreea permalink

  Confuzii intre Y si i s-au gasit, din cate stiu, si la scrierile din Grecia Antica. Mai exista probabilitatea, ca acele tablite sa fie facute in diferite momente istorice, situatie in care e explicabila diferenta in folosirea unor litere, limba fiind in evolutie.
  Ideea e ca pentru fiecare argument exista un contra-argument si avand in vedere ca e imposibil de demonstrat existenta unor tablite originale (asa cum nu se poate demonstra nici faptul ca ele nu au existat), se duce o lupta absurda in jurul acestor tablite.
  Multi se “agata” de veridicitatea acestor tablite (si poate pe buna dreptate; nu vom sti niciodata), pentru ca isi doresc o confirmare a faptului ca nu suntem un popor de nomazi aciuati p’aci de curand – asa cum incearca unii istorici sa demonstreze. Dar pentru asta avem oricum destule izvoare istorice de necontestat care atesta continuitatea noastra pe aceste meleaguri.

 6. bogdan bobolea permalink

  Domnule Alexe, faptul ca utilizati epitete (grosolan, minunatul, exaltata, escros, dementa) nu va ajuta in demonstratie.

  Ati utlizat si termenul de “Calpuzanul”

  http://www.webdex.ro/online/dictionar/calpuzanul

  CALPUZÁN, -Ă, calpuzani, s.m. și f. (Înv.) Falsificator de bani. ♦ Fig. Om rău, ticălos. – Din tc. kalpazan.

  Am inserat aici definitia cuvantului, pentru ca aici ii este locul cuvantului utillizat de dvs: la epitete.

  Dumneavoastra insa este posibil sa il fi utilizat incercand sa utilizati primul sens cel de “falsificator”, (deoarece in fraza care urmeaza celei care contine termenul “calpuzan”, spuneti:

  “Iata cum se da de gol un falsificator necunoscator al ABC-ului studiilor elenice”

  dar in mod incorect, deoarece autorul articolului pe care il criticati nu a falsificat nici o moneda.

  Eu nu fac aici decat o analiza a argumentelor aduse de dumneavoastra.

  1. “limba necunoscuta noua, pentru ca “scrierea”, lesne de citit, nu e altceva decat alfabetul grecesc atic, trintit acolo alandala si caruia falsificatorii i-au adaugat un M etrusc pe care dacii nu il puteau cunoaste…”

  – de ce credeti ca Dacii ar fi avut o scriere total diferita de a grecilor ? Este obligatoriu sa fie total diferita (rune, lite chirilice, cuneiforme, ideografice) ?
  – de ce Dacii nu puteau cunoaste “M”-ul etrusc ?

  2. “Regularitatea desenului literelor face improbabila absenta separãrii dintre cuvinte…”

  Contrargumente:

  http://members.bib-arch.org/publication.asp?PubID=BSBR&Volume=8&Issue=3&ArticleID=19

  Twice in recent issues of Bible Review, in otherwise excellent articles, Harvey Minkoff has asserted that “Ancient [Hebrew] manuscripts generally did not leave space between words.”a Writing without word divisions is called scriptio continua, or continuous writing.
  Ancient Greek was commonly written like that. Stone monuments from Athens and other Greek cities, Greek papyri found in Egypt, classical and biblical manuscripts in Greek all show line after line of letters in unbroken sequences.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Word_divider

  In Ancient Egyptian, determinatives may have been used as much to demarcate word boundaries as to disambiguate the semantics of words.[1] Rarely in Assyrian cuneiform, but commonly in the later cuneiform Ugaritic alphabet, a vertical stroke 𒑰 was used to separate words. In Old Persian cuneiform, a diagonally sloping wedge was used.[2]
  As the alphabet spread throughout the ancient world, words were often run together without division, and this practice remains or remained until recently in much of South and Southeast Asia. However, not infrequently in inscriptions a vertical line, and in manuscripts a single (•), double (:), or triple interpunct (dot) was used to divide words. This practice was found in Phoenician, Aramaic, Hebrew, Greek, and Latin, and continues today with Ethiopic, though there whitespace is gaining ground.

  Scriptio continua
  The early alphabetic writing systems of Mesopotamia, such as the Phoenician alphabet, had only signs for consonants (although some signs for consonant could also stand for a vowel, so-called matres lectionis). Without some form of visible word dividers, parsing a text into its separate words would have been a puzzle. With the introduction of letters representing vowels in the Greek alphabet, the need for inter-word separation became much less. The earliest Greek inscriptions used interpuncts, as was common in the writing systems which preceded it, but soon the practice of scriptio continua, continuous writing in which all words ran together without separation became common

  3. ““Sarmato” nu are ce sa caute acolo… Dacii, vecini cu cei pe care ii numim noi astazi “Sarmati”, le-ar fi zis “Sauro-mati”… Aceia erau de limba iraniana, de unde etnonimul lor: Sauro-ceva – care venea de la ir. “sauro” = negru””

  Exista oare posibilitatea ca Dacii sa fii pronuntat in propria limba “Sarmato” si nu in iraniana cum afirmati dvs? Asa cum noi spunem “trac”, iar englezii “Thracian” ? De ce trebuie ca Dacii sa scrie exact cum scriau Iranienii ?!

  4. “In acest alfabet care nu e altul decat cel grecesc arhaic numele Burebista e scris ΒΩΕΡΟΒΥΣΤΩ… cu Y pentru i !… Calpuzanul, nefiind filolog, ignora total faptul ca in greaca pre-bizantina Y reprezenta vocala U, iar nu i, ca astazi… Ulterior in atica, si apoi in koiné, a devenit fonetic Ü, ca sa sfarseasca in i de astazi…”

  Acelasi contrargument ca la punctul 3. De ce trebuie ca Dacii sa fii avut toate literele alfabaetului lor identice ca Grecii?

  5. “sarpe copiat de pe logo-urile moderne ale farmaciilor”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Rod_of_Asclepius

  In Greek mythology, the Rod of Asclepius (⚕; sometimes also spelled Asklepios or Aesculapius), also known as the asklepian,[1] is a serpent-entwined rod wielded by the Greek god Asclepius, a deity associated with healing and medicine. The symbol has continued to be used in modern times, where it is associated with medicine and health care, yet frequently confused with the staff of the god Hermes, the caduceus. Theories have been proposed about the Greek origin of the symbol and its implications.
  The Rod of Asclepius takes its name from the god Asclepius, a deity associated with healing and medicinal arts in Greek mythology. Asclepius’s attributes, the snake and the staff, sometimes depicted separately in antiquity, are combined in this symbol.[2]
  The most famous temple of Asclepius was at Epidaurus in north-eastern Peloponnese. Another famous healing temple (or asclepieion) was located on the island of Kos, where Hippocrates, the legendary “father of medicine”, may have begun his career. Other asclepieia were situated in Trikala, Gortys (in Arcadia), and Pergamum in Asia.

  Poate ca farmaciile au inceput sa foloseasca acest simbol si nu invers cum afirmati dvs.

  6. “siluetele de soldati cu scuturi care umplu friza de jos sint copiate de pe vase antice grecesti precum ãsta:”

  Soldatii oricarei armate antice aveau scuturi pentru autoaparare si uneori pentru atac.

  Imaginea care se acceseaza urmand linkul postat de dvs. nu are nici o similitudine majora cu imaginea soldatilor de pe tablite: imaginile soldatilor greci sunt suprapuse iar cei reprezentati pe tablite sunt distincte, individualizate (pe Coloana lui Traian soldatii sunt insa suprapusi).

  La final o remarca personala: daca dvs si altii ca dvs ati pastra discutia la nivelul ideilor, fara sa jigniti persoanele care sustin idei contrare credintei dvs, totul ar fi superb. Dar din experienta personala am extras urmatoarea idee: in momentul in care o persoana ma jigneste sunt doua optiuni:

  a) fie eu am dreptate si persoana respectiva nu mai are argumente rationale a ma combate
  b) fie persoana respectiva sufera de un complex de superioritate

  Dvs. in ce categorie intrati ?

  • In primul rând, nu eu trebuie sa dovedesc de ce e vorba de falsuri grosolane, ci cei care pretind ca le-au descifrat trebuie sa ne arate cum au facut-o si sa publice o mica gramatica a limbii. Cita vreme nu o fac, rămân niște calpuzani amatori.

   Toate întrebările dumneavoastra pleacă de la supozitii imposibil de demonstrat. E ca si cum m-ați întreba: de ce credeți că navigatorii egipteni nu ar fi putut descoperi America? De ce credeți ca lei nu au trăit in bazinul carpatic in epoca istorică?de ce cred că etc?…

   Alfabetul grec clasic asa cum figureaza pe acele falsuri ar fi fost împrumutat intr-o epoca in care separarea cuvintelor se practica de mai bine de o jumătate de mileniu. Nu ma întrebati, sper, de ce cred ca un popor care imprumută o scriere atât de elaborată ar împrumuta in acelasi timp si principiul separarii cuvintelor.

   Dacii nu puteau cunoaște M-ul etrusc pentru ca el nu mai era folosit de secole nici măcar in Italia.

   “Limba” din spatele acelor litere este o inșirare aiurea de nume proprii si, aparent, particule silabice. Limba autentica a dacilor, o limba indo-europeană, nu putea suna atât de polinezian.

   Dar, mai ales, nu eu trebuie sa dovedesc de ce e vorba de falsuri grosolane, ci cei care pretind ca le-au descifrat trebuie sa ne arate cum au facut-o si sa publice o mica gramatica a limbii. Cita vreme nu o fac, rămân niște calpuzani amatori.

   • Bogdan Bobolea permalink

    Sa pornim discutia de la afirmatia dvs. :
    ” Toate întrebările dumneavoastra pleacă de la supozitii imposibil de demonstrat”.

    Un lucru similar il pot afirma si eu despre urmatoarele idei enuntate de dvs.:

    1. “Alfabetul grec clasic asa cum figureaza pe acele falsuri ar fi fost împrumutat”

    Pe ce va bazati afirmatia ? De ce trebuie neaparat ca Dacii sa fi imprumutat acel alfabet ? Poate fi oare si o alta varianta ?

    2. ” Limba autentica a dacilor, o limba indo-europeană, nu putea suna atât de polinezian”.

    De ce ? Atat timp cat anumiti lingvisti afirma ca din limba dacica au ramas doar un numar restrans de cuvinte si acelea provin din albaneza cum puteti exprima o asemenea idee?

    Ati auzit in mod sigur de silogisme. Pornind de la o premisa falsa se poate ajunge la o concluzie eronata ?

   • Alfabetul e cel grec, a carui evolutie o cunoastem: deriva din cel fenician, cele mai vechi inscriptii sint datate din sec. VII i..e.N din insula Thera (azi Santorino) si avem zeci de mii de inscriptii care ii arata evolutia, de la cele mai arhaice, pina la forma imitata pe tablite.

    Despre limba, pentru a nu ma repeta, vedeti aici :
    https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/01/14/germisara-ce-stim-de-fapt-despre-limba-daco-getilor/

   • vasile permalink

    Exact asa, cum trebuie “ei” sa demonstreze, asa trebuie si “tu” sa demonztrezi ca sunt false, sau d-ta ai doua perechi de “outze”? si ceea ce zici d-ta e “mai” valabil. Vezi, nu sa nu cazi, din mandrie ca putzifer, pardon lucifer, nu te da mai tare decat e cazul.

    Nene, tu ori esti prost ori esti retardat, d-ta nu ai invatat inca??? CA atunci cand afirmi ceva, trebuie sa si probezi, sa demonstrezi? ori ceea ce faci d-ta, mi se pare de prost gust, nefondat. Invata intai niste lucruri generale, principii de baza, si apoi da-ti cu parerea,…….da’ nu, “eu NU CA EI…….. ca eu nu trebuie ca ei trebuie, sasmd”

    Deja ti-am acordat mai mult timp decat meriti, stimabile domn “tare si cu mai multe perechi de outze”, care ce zice asa e, ca asa “vrea” muschii lui.

    Ca la clasa I, draga elevule, iti spun: ca sa faci o afirmatie, cu privire la orice, trebuie sa sustii cu argumente, da’ palpabile nu basme gen Harap Alb, pardon, vorbesc cu unu’ de clasa I, deci incerc sa te inteleg, in fine…..

    Iti doresc recuperare rapida, insanatosire grabnica, din prostia d-tale sau din retardul care te-a cuprins…………

    La belvedere, domnu’.

   • Alerg,sunt in stare sa intru(padure) pentru a fi salvat.O frunza ma pune in alerta,cu coada ochiului(secventa) vad lupul.Imi jur ca
    nu e timpul sa mor.In aceasta batalie sunt o caprioara.
    Templul iubirii este ingradit, nu poti manca o caprioara cu spirit fals.Conducatorul(templului) este drept,stie sa ajute si sa
    ingrijeasca o caprioara.
    In templul lui Orfeu nu sunt lacrimi,el ma gadila cu o frunza fara forma(dafin?).Nu e timpul sa mori, iluminarea(spiritul divin)
    cere sa primesti spirit Get.

    Nu ma intereseaza daca imi va fi contestata descifrarea, desi nu am adaugat cuvinte in plus.La cat de frumoasa e povestirea macar sa raman ,
    cu,, drepturile de autor,,.Sper ca am dat ,,o mana de ajutor,, si am aprins o luminita in curtea lingvistilor.
    false sau nu, se pot descifra , eu am reusit in vreo 16ore apox. cei drept nu intereseaza pe nimeni.Am postat descifrarea la roxin pe facebook (cu foto in1 dec.2017)…pauza totala

   • Nu e adevărat ce scrii: tu trebuie să dovedeşti că sînt false, că tu eşti cel care afirmi că sînt false! Dacă eu plătesc cu bani nu trebuie să dovedesc că sînt buni, dar dacă vînzătoriul nu îmi primeşte hîrtia spunînd că e falsă, el trebie să dovedească asta! Cel care afirmă că e vorba de fals trebuie să aducă dovezi în acest sens! Cum, Alexe, nici atît nu ştii?
    Dacă a descifrat cineva bine un text dacic tu pretinzi să scrie şi o gramatică completă a limbii? Champolion a descifrat scrierea veche egipteană dar nu i s-a pretins să scrie şi o gramantică a limbii respective.
    Textele dacice NU sînt scrise cu alfabetul grecesc clasic!! Sînt citeva litere care NU există în nici un alfabet grecesc!

  • ferdinand permalink

   Touche! Inferioritatea se poate manifesta prin superioritate.

 7. bogdan bobolea permalink

  Erata

  A se citi “excroc” in loc de “escros”

 8. bogdan bobolea permalink

  Ati scris urmatoarele:

  “Ancient Greek”… Textul citat de tine se referă la perioada arhaica din secolele 4-5 a.Chr. In perioada clasica reprezentata de alfabetul imitat acolo separarea cuvintelor era o regula absoluta, atât in greaca cat si in latina.

  Replica mea este

  http://en.wikipedia.org/wiki/Scriptio_continua

  In the West, the oldest Greek and Latin inscriptions use word dividers, but these are rare in the later periods when scriptio continua becomes the norm (in Classical Greek and late Classical Latin).[1][2] By around 1000 AD, alphabetical texts in Europe are written with spaces between words.

  Atata timp cat tablitele orginale au fost topite nu se poate stabili cu exactitate cand au fost create. Exista oare posibilitatea ca placutele sa fii scrise exact in perioada in care se folosea scriptio continua ?

  Inca o intrebare: daca ar fi fost vorba de un fals, de ce oare “calpuzanul” (de data aceasta termenul este folosit corect) nu a realizat un text care sa elimine o asemenea “problema” pe care lingvistii ar fi detectat-o imediat ?

 9. Alexe, mare nesimtit esti! daca spui ca sint false tu trebuie sa probezi!!! Tu, nenorocitule! De cint pizda ma-tii trebuie sa probeze nevinovatul ca e nevinovat? Tu ai spus ca sint false tu sa probezi ca sint flase.! Dupa ce esti prost mai esti si javra!
  Mai vrei si o gramatica completa a limbii dace! Nu e de ajuns un text despartit?
  Cum o să fie scrise cu alfabet grec? E un alfabet tracic; că au fost mai multe!Tu scrii cu alfabet latin? Tu scrii cu litere latine, alfabet romînesc!!!! Boule!!

 10. Rad permalink

  Autenticitatea placutelor de la Sinaia ar putea fi confirmata indirect de descoperiri precum cele de la Krokodilo din Egipt (ostraca de acolo s.a.).
  E vorba despre scrierile in greaca ale unor cavaleristi daci (apar nume precum Dekinais, Kaigiza, Titila parca), precum si de o inscpritie in latina scrisa pe stanca de acolo (de un cavalerist dac numit Dida din cate imi amintesc).
  Ori daca niste daci scriau in greaca si latina in 109 AD (si e evident ca nu au invatat asta in armata romana, unde erau inrolati doar de cateva luni si nu se ocupa nimeni cu astfel de scolarizari pentru auxiliarii “barbari”) e logic ca scrisul si cititul nu erau niste taine atat de mari pentru daci, si e foarte probabil sa fi avut scrieri si in limba lor (sau posibil o scriere ritualica sau folosita doar de niste initiati, pentru ceva de gen scrieri religioase, arhive regale etc).

  Ce e la fel de interesant e ca auxiliarii daci isi pastrasera si numele proprii, dacice, ceea ce e complet neobisnuit pentru ca soldatii auxiliari care se inrolau in armata romana primeau si foloseau nume romane/latine dupa inrolare.
  Se pare ca dacii beneficiau de un respect cu totul deosebit, dovada fiind si introducerea steagului lor de lupta, “draco”, in armata romana, dupa inrolarea auxiliarilor daci acolo.

  • Nume proprii presupuse de militari daci pe niste fragmente de inscriptii din Egipt nu dovedesc absolut nimic. Ele au putut fi scrise de comandantul unității, care ținea o evidență nominala a efectivelor. Aici discutam doar pe fapte concrete, nu pe “e logic”‘ “e foarte probabil” si “e de presupus”.

   • Rad permalink

    Pai tocmai ca vorbim de lucruri concrete aici, si anume de o corespondenta intre niste cavaleristi daci (aflati in “praesidium”-uri diferite, in tabere diferite) purtata in limba greaca, si mai e vorba de o inscriptie in latina, lunga de un metru jumate parca, scrisa de un alt cavalerist dac pe stanca de la Krokodilo (oamenii se mai plictiseau si isi ocupau timpul cu cate ceva, oricine a facut armata stie cum e).

    Nu sunt inscrisuri oficiale sau evidente tinute de comandantul unitatii ci scrieri personale ale soldatilor (e vorba de evenimente petrecute acolo, lupte purtate, ce mai fac alti camarazi, ce zvonuri se mai aud etc).

   • George permalink

    Deci mai Alexe, cand ti se aduc argumente, nu e bine, daca te rugam sa aduci argumente nu e bine iarasi. Ti se explica de niste chestii din EGIPT in gura matii de bou, unde se vorbeste despre daci, iarasi nu e bine…Ba stii ce cred eu ? eu cred ca e bine sa facem un fond sa iti punem niste bani mai multi decat ai primit pana acum, ca sa incepi sa scrii adevarul in mortii matii de javra. Esti genul de om care se crede geniu ca a citit alte genii si cand nu ii place ceva, pentru ca asa vrea el, sterge tot si nu pune nimic in loc. Deci baietii aia care au gasit tablitele, sunt prosti, tu ca vii si stergi tot si nu pui nimic in loc, doar stergi fututi gura matii, trebuie sa te respectem ca pe un adevarat roman.

 11. vasile permalink

  Vai, d-le Alexe, site-ul d-tale e exact cum scrie “flea market” adica o piata de vechituri in traducere uzuala, comuna, mot a mot, o piata de pureci.

  Nu ti-e rusine sa zici ca tablitele sunt false? Dovezi? ioc! Atunci nu mai latra, fa bine, da-ti cu apa rece ca poate iti trece.
  Regele de import, Carol sau Karl von Hohenzollern Sigmaringen primise ordin de la fratii din oculta sa distruga acele izvoare cu privire la istoria dacilor, insa se pare, ca totusi nu le-a distrus, doar le-a tras o copie pe plumb, originalul in jur de 1500 kg de aur a fost folosit pentru acoperirea datoriilor pentru cele necesare razboiului dar si a constructiei palatului.

  Eu daca daca zic ca esti prost trebuie sa demonstrez, asa e? Insa….palarie intr-un picior, ghici ciuperca, ce-i?, nu trebuie sa demonstrez, intrucat cele pe afirmate de d-tale, denota un limbaj de mahala, faci afirmatii fara acoperire, in fine, bati din gura, sa te bagi in seama. Vezi, ti-am demonstrat ca esti prost, pardon, ne-ai demonstrat ca esti prost, eu doar ti-am amintit.

  Doareeeeeeeeeee tareeeeeeeee, Da-u-ar Dumnezeu sa se descopere toate marsaviile pe care unii ca tine incearca sa le bage in capul bietilor romani, chipurile, istorie a poporului roman. Distinse, Eu nu sunt homosexual sa ma “trag” din Decebal si din traian. Decebal a fost str8t, ca sa ma intelegi, a iubit femeia, a cinstit-o, etc., insa Decebal a fost homalau, sau homosexual, ma intelegi? Poate tu simpatizezi cu homalaii, de iti place sa crezi ca te “tragi” din Cinstitul Decebal si din homalaul de traian.

  Eu nu ma “trag” din Decebal, eu provin, la fel ca multi altii din Puternicul si Singur Stapinator Popor DAC, al acestor meleaguri, DACIA, (Romania, Ungaria, Slovacia, Moldova, parte a Ucrainei, parte a Austriei, nordul Italiei, de azi), ei sa ne zica noua “Sarut Mana” si nu invers, intelegi? distinse.

  Eu nu plec capul si pup fundul la jidovi, eu nu ii pup in fund cum faci tu si multi anii. Ii doare rau ca sunt oameni care, pe buna dreptate, spun adevaruri ce se doresc uitate, insa nu vom tacea.

  Pentru adevarata istorie a noastra, a urmasilor bravilor DACI, a limbii noastre, a credintei stramosesti, pentru Hristos si pentru toare valorile si principiile sanatoase si de capatai, voi lupta impotriva tuturor celor de teapa ta, a celor carora adevaruri istorice care nu le sunt pe plac, incearca sa le elimine.

  Sa iti fie rusine, coada de topor!

 12. cristi permalink

  tablitele au fost scrise de geti. pe arimin sau mandru dac daca dati pe google despartirile sunt foarte bine facute. si asta e evident deoarece studiind biblia gotica si cuvintele traduse in dictionatul juristului koeblergerhard am gasit multe cuvinte comune intre biblia gotica si tablitele de la sinaia. cum ar fi stiut cineva care a facut fals si cum de l-ar fi dus mintea sa faca cuvintele de pe tablite ca cele din biblia gotica. deci asta este foarte putin probabil. si am sa va dau exemple.

  in biblia gotica: cuvantul SWES inseamna proprietate iar pe tablitele de la sinaia exista cuvantul SESIE care inseamna acelasi lucru. acest cuvant este echivalentul verbului a-si insusi ceva

  in biblia gotica: cuvantul MARZEINS, GA-MARZEINS inseamna a sminti pe cineva iar pe tablitele de la sinaia este cuvantul MAZISA a fi viclean, a vicleni iar noi azi avem echivalentul a zapaci, a-i zapaci mintea, mintile cuiva

  in biblia gotica: cuvantul SPEDIZA inseamna a urma, a se intampla dupa iar pe tablitele de la sinaia este cuvantul PEZI a-i urma cuiva ceva noi azi avem echivalent cand spunem pe mai tarziu

  in biblia gotica: cuvantul GARAITOZA inseamna indreptat, in regula ceva iar pe tablitele de la sinaia este cuvantul ROZA cel mai bun acesta este echivalentul situatie nu este roz, sau grozav

  in biblia gotica: cuvantul HWARIZUH inseamna fiecare iar pe tablitele de la sinaia este cuvantul ZERA a fi satul de ceva, a avea, a primi destul. este echivalentul cuvantului cata frunza cata iarba, o groaza de ceva

  in biblia gotica: cuvantul AZGO inseamna cenusa iar pe tablitele de la sinaia este AZGA caldura.

  in biblia gotica: cuvantul WAILA-WIZN inseamna mancare iar pe tablitele de la sinaia este IZO a manca azi echivalentul este a pranzi

  in biblia gotica: cuvantul MES inseamna masa iar pe tablitele de la sinaia MES, MESO, etc

  in biblia gotica: cuvantul MAGUS inseamna copil iar pe tablitele de la sinaia este COCOM echivalentul il avem si azi si este mucos, un mucos, mucoasa cand spui de copii sau persoane foarte tinere

  in biblia gotica: cuvantul AZITIZO a se usura de ceva iar pe tablitele de la sinaia este OTIZO a trece peste o problema

  in gotica este cuvantul OIUM tinut, insula iar pe tablitele de la sinaia l-am descoperit si pe acesta scris OI care este tradus exact insula, teritoriu.

  asa ca da si de aici si mai ales din aceste corespondente ca tablitele le-au scris intr-adevar getii stramosii nostrii. ei s-au mai numit si goti

 13. cristi permalink

  asa ca eu d-le alexe v-am adus argument ca tablitele au fost scrise de geti. plus ca cetatea sarmisegetuza este redata inainte ca ea sa fi fost descoperita si izbitor cetatea desenata arata ca si sarmisegetuza descoperita. apoi sunt multe nume comune gasite intre tablite si abreviarul de nume gotice.

 14. cristi permalink

  deci asa ca si pentru tine suna asta florin croitoru. pe arimin si mandru daget sunt bine facute despartirile. impecabil. ti-am demonstrat si tie. asa ca sa nu mai vi sa spui ca tu le faci bine. nu ei. ba am studiat si culmea ca toate despartirile si cuvintele care sunt pe arimin se potrivesc cu cuvintele din biblia gotica si insemnand acelasi lucru cuvintele.

 15. cristi permalink

  teritoriul pe care locuiau getii se intindea de la marea neagra si pana in scandinavia si de la bug pana la inceputul padurii hercine (muntii padurea neagra) in germania dupa cum spune strabon

 16. Evident ca nu foloseste la nimic sa le toti repeti sectantilor ca istoricii antici foloseau etnonime alandala pentru tot ce depasea regiunea lor, ca nu se interesau de limbile barbarilor mai mult decat se intereseaza azi intelectualul de rand de limbile africane si ca termeni precum “sciti”, “traci”, “germani” sint doar etichete colorate pentru anumite arii geografice, iar nu descrieri serioase de popoare si limbi la care respectivii istorici (mai degraba gazetari dupa criteriile de azi) nu aveau oricum acces.

  • eu sunt fascinat de percepțiile și raționamentele acelor sectanți.
   nu este la îndemâna oricui să își închipuie că Strabo & co aveau acces la internet, cu singura deosebire că laptopurile lor funcționau cu tracțiune cabalină în loc de curent electric.

 17. dan Alexe, văd că vrei să te faci de rîs total. La tine istoricii antici foloseau numele de neamuri mereu aiurea? Adică habar nu aveau care sînt vecinii lor din Nord?Aşa prosti erau? ZTu eşti un dobitoc dacă crezi că toţi istoricii puteau fi aşa. Sigur că nu se interesau în amănunt dar să ştie că unii vorbeau aceeaşi limbă…..asta ştiau precis de la negustori.
  Afară de vorbe goale şi jigniri la adresa daciştilor nu arăţi nimic, aşa că primeşti un set de înjurături dacice de mamă de la mine. Văd că te susţine un bou cu coarne lungi, Lungescu, care se crede subtil cînd scrie că unii dacişti îşi închipuie că….grecii antici aveau Internet.

 18. cristi permalink

  strabo nu a spus de scandinavia ci doar de bug si paadurea hercina in germania. in nord ptolemeu merge pana in polonia unde ii enumera pe piengetai, arsieti si biesi. de la johannes magnus episcop de uppsala aflam ca dupa potop a parte urmasii fiilor lui magog au migrat in scandinavia iar unul din fiii lui magog spune el a fost GETHAR tatal GOTILOR. GETHAR ancestor of the GOTHS spune el. gasiti asta pe google la magog(bible)

 19. cristi permalink

  pe urma cine te pe you tube a adaugat un comentariu unde scria ca a inrtrebat un suedez in engleza daca geti=goti si el a spus ca da asa este doar ca romanii, romania nu are treaba cu getii. ca ei suedezii se trag din geti dar ca noi romanii avem acum foarte multi tigani la noi in tara si prostii. partial este adevarat ce spune din pacate insa noi purtam pecetea ancestrala a geto-dacilor oricum. orice ar spune oricine. iar romani plecati in suedia spun ca nu de la bun inceput dar ca pe masura ce trece timpul se simte un aer de romania acolo.

 20. cristi permalink

  in suedia au trait doua triburi principale sueonii (care sunt in cea mai mare parte stramosii suedezilor) si getii. getii au fost majoritari in gotland

 21. cristi permalink

  in cronica engleza liber monstruorum din sec VI un rege din suedia hygelac este numit REX GETHARUM unii i-au numit si GEATI in suedia. the geats. iar tot in cronica engleza se spune ca hygelac a avut un fiu pe nume eufor

 22. cristi permalink

  asadar
  din bunicul magog se trageau: sueonii (fiii lui suenno), getii(gotii) (fiii lui gethar), teutonii (fii lui thor), suebii (fii lui ubbo) si germanii (fiii lui german)

  din bunicul gomer se trageau: celtii, cimbrii, galii (fiii lui askenaz), turcii si chinezii (fiii lui togarma)

  din bunicul tiras se trageau tracii

  din bunicul madai se trageau mezii

  din bunicii meseh si tubal se trageau slavii

  getii au interactionat cel mai mult cu tracii asta in special in zona marii negre si dunarii si mai putin in alte zone. intre geti si traci s-a materializat un schimb de cultura existand imprumuturi multe. in germania getii au interactionat cel mai mult cu suebii verisori de gradul I cu ei.

 23. cristi permalink

  celtii care nu au migrat spre apus si au ramas in zona marii negre, dobrogea sau moldova s-au numit sciti de la (askenaz). de la sciti (celti) au ramas noviodunum, arubium.

 24. cristi permalink

  spre exemplu numele de scoti care au trait in majoritate in scotia dar si in nordui, centrul frantei este defapt numele scit. celtii=scitii tot asa precum si getii=gotii

 25. cristi permalink

  deci denumirea de celti, sciti, socoloti (asa se numeau scitii regali) sunt denumirile pentru acelasi neam

  numele de cimbrii, cimerieni sunt denumirile pentru acelasi neam

  numele de bastarni, suebi sunt denumerile pentru acelasi neam

 26. Gene Sorge permalink

  Tare esti prost (MAI)dan Alexe ! Daca taceai …tot prost ramaneai . De ce te bagi in lucruri carte ( ca toate celelalte ) iti sunt straine ??…

 27. Gene Sorge permalink

  :)))))))))) MAIdan, baiatule, oricarui caracter i se poate da un ALT sens intr-o alta grafie. Limba romana ( care-ti este straina ) era redata ~ clar cu ajut. caracterelor CHIRILICE- in Moldova `sovietica` de ex. ….Daca nu cumva esti un profil `pirat` iti recomand participarea la concursul `Prostul anului`. Premiul- o excursie de o luna la Cernobal.

 28. Reblogged this on misucroitor.

 29. sarmaticus permalink

  eu il cunosc pe dan alexe din “frageda pruncie”. un individ mai arogant si plin de sine greu ai sa intalnesti!. este evident ca nu are habar de lingvistica, dar are ce are cu ‘dacomanii’. dumnealui este in plus in parte (cel putin) alogen (cu radacini in rasarit) si ca toti alogenii urasc radacinile vechi, sanatoase ale romanilor.

 30. De acord cu tine, Sarmaticus, aroganţă şi ţâfnă mai mare în discursul unuia care se vrea “om de ştiinţă autentică, combătând pertinent pseudoştiinţa, n-am întâlnit de mult! De unde şi până unde a ne iubi rădăcinile este o… “psihopatie”?! Seamănă izbitor cu pseudosavanţii austromaghiari, care susţineau migraţia sud dunăreană! Acelaşi tip de falsificare grosolană, cu evidentă aroganţă şi dispreţ, folosind jignirea şi intimidarea ca metodă, deci patimă subiectivă! Un astfel de autor îţi creează repulsie, chiar de ar avea uneori şi dreptate!

 31. beny permalink

  Ce vreau sa remarc ca un bun psiholog ce sunt este reversul monedei pe care dan alexe se grabeste sa-l ascunda. Este evident ca nici tu, dan alexe, nu poti fi sigur daca este fals sau nu, insa criticand dur ceva pentru care adevaratii specialisti evita sa studieze, iti atragi astfel mai multa atentie de partea ta, intrucat subiectul tablitelor excita interesul multora dintre cei cu sentimente patriotice. Practic lovesti in acesti patrioti lovind in amaratele de tablite de plumb.
  Dar sa-ti explic de ce specialistii evita sa discute despre subiectul placutelor. Si o s-o fac pe intelesul tau. Exista si in arheologie descoperiri socante care practic vin sa contrazica tot ceea ce se stia pana atunci despre aparitia omului, existenta si evolutia lui. Toate aceste descoperiri pentru care nu se gasesc explicatii sunt marginalizate, iar cercetatorii care le-au descoperit sunt ridiculizati si exclusi din comunitatea stiintifica. Se intampla sa apara si excroci care aduc probe contrafacute dar care sustin, de exemplu, teoria evolutionista unanim acceptata, pentru care sunt recunoscuti si inobilati imediat fara sa li se arunce nici macar un strop de dubiu, cum e cazul „Omul de Piltdown”, dar mai bine ia si citeste de aici :
  http://banateanninja.blogspot.ro/2013/01/arheologia-intre-adevar-si-fictiune.html
  Insa ca sa intelegi mai simplu, ce se intampla:
  Daca cineva te-ar invita la un interviu, intr-o emisiune cu mai multi participanti iar moderatorul te-ar intreba cum ti-ai descrie sotia, femeia pe care o iubesti. Bineinteles ca tu ai incepe sa o descri cu cuvinte ca frumoasa, amuzanta cu gust, stilata, eleganta. Dupa ce termini cu caracterizarea unul dintre participanti spune pur si simplu: ”Ba! Esti prost?! Uite aici dovada contrara” dupa care scoate celularul unde intr-un filmulet nevasta-ta ii face o felatie cu spume atat lui cat si mai multor tipi grasi si soiosi
  Care ar fi reactia ta? Bineinteles ca ai sari sa distrugi dovada, strigand: ”Calomnie!!!!” dupa care i-ai ataca orbeste pe calomniatori defaimandu-i ca fiind vagabonzi, ciobani, grosolani si imbecili.
  La fel si cu bietii cercetatori, care castiga si ei o paine din mai multe lucrari de specialitate unde se sparg in eculubratii cum ca omul a aparut dintr-o maimuta si ca singura specie de humanoid inteligent din univers este Homo sapiens sapiens…. etc si etc, iar cand apare un coleg de breasla care spune: ”Ba! Fratilor! Am gasit urme de om langa cele de dinozauri!” atunci toti acesti cercetatori se reped la jugulara colegului pentru a-si apara tot ceea ce ei au creat ei o viata intreaga, adica un imens rahat bazat pe niste presupuneri.
  Asa ca nu te mai baga intre tatele caprei sperand ca o sa sugi ceva dulce de pe urma unei chestiuni car este evident ca te depaseste. Martafoiule!

 32. Imigrant La Mine In Tzara permalink

  Care mai de care mai istet . Cultura maxima in orice colt al internetului te uiti . Nu pot sa nu contribui si yolo pe acili-sa : nimeni nu sa gandit ca poate creatorul tablitele era analfabetul timpului respectiv sau poate a baut ceva eu cred ca era deprimat , cineva a spus ca era amenintat , pe moa mo invatat in cele 4 clase de scoala ca daca nu invat nimic sunt cel mai destept si daca invat ceva sa ma pregatesc bini di tot ca voi fi mintit la maxim, daca intradevar vreau sa invat ceva cu adevarat sa incep prin a privii lucrusoarele cu lupa sa fac ceva gen database in mysql si dapai inca mai am interes sa aplic ceva logica si sa imi pun intrebarea corespunzatoare , nu ma intereseaza daca este sau nu adevarata , daca ia dat nastere vreun Gras fals sau un slab adevarat
  intrebarea corecta suna gen : Cristi ba cristiiii iei ba cainele sau nu ? Clar era o gluma 🙂 Eu ma intreb de ce sau pentru cine ? Restul rumega tare aaa inca ceva https://www.youtube.com/watch?v=z12naPmpYhc

 33. MosNae permalink

  Daca mergeti prin tara si vorbiti cu taranii batrani, veti afla multa istorie, cata nu ne pot da “telectualii”, cu diplome post-decembriste de la buticul “Da banu, ia-ti diploma” si cu doctorate fabricate la srl-urile unor universitari hamesti de bani. Cultura generala si educatia intelectuala la noi, e la pamant. Din perioada cand era moda sa se faca toata lumea ingineri s-a trecut la moda sa se faca toata lumea doctori s-a ajuns la moda asta de acum ca sa se faca toti “doctori” la o institutie care are in compunerea numelui si cuvintele “securitate nationala”. Daca ai diploma de la astia, vrei nu vrei ajungi macar in parlament, daca nu cumva chiar mai sus, daca te are la inima “sistemul”, “binomu si trinomu” . Nenorocirea este ca aproape toti post-decembristii sunt de o incultura uluitoare si de o hameseala si lacomie atat de mari, care sunt atata de necesare ca sa faca sa ajunga Romania in halul in care se afla acum cu popor si cu viitor cu tot, lipsa de speranta fiind prezenta in fiecare zi din ce in ce mai aprofundata.
  Cel mai grav este ca avem intre noi si curente din astea “de franari”, care ataca tot si pe toti cei ce incearca sa mai miste cate ceva. Astia nu participa, astia combat “tovaraseste”. Va aduceti aminte de timpurile alea cand daca te critica vre-un pretin si tovaras de partid sau coleg de facultate, riscai sa ajungi sa-ti gasesti sfarsitul la Canal (ala vechiu nu aista al lui Neculai), sau la Gherla? Sa stiti ca uite cam asa am ramas noi romanii fara intelectualii de marca, din cei nascuti intelectuali din familii de intelectuali din mosi-stramosi nu din cei facuti de la “coada vacii”, de care s-a umplut tara. In afara de meseriasii care stiu medicina, zidarie, mecanica, electricitate, contabilitate, etc, este mare nevoie de intelectualii adevarati, de istorici, de sociologi (nu din astia cu politica in gura, ci din aia ca Dimitrie Gusti), de oameni de litere, de filologi si lingvisti, de etnologi si geografi, de specialisti in drept international si de cati altii. Astia se extrag dintre premiantii scoalelor si se fac in universitati de renume, macar national daca nu si mai si. La noi, s-a ajuns la timpurile cand daca vrei sa studiezi la facultatea de istorie sau de litere, sau geografie, incep parintii sa-ti strige, ca esti nebun, ca vrei sa ajungi muritor de foame, iar colegii si prietenii se uita la tine si in mintea lor zi “saracu de el!”. Ei uite asta e paradoxul, avem de toate, exportam tot ce mai avem, tineri cu sau fara diplome, ne lasam furati de bogatiile nationale, deocamdata, caci in ultima parte urmeaza teritoriul national. Toate nenorocirile i se pot intampla unui popor, care isi pierde cultura nationala, isi pierde intelectualii de marca si altii nu se mai fac, isi pierde nationalitatea si crezul intr-un viitor national, se pierde cu totul, isi pierde increderea chiar in limba lui nationala, pe care o umple de “gunoaiele” din alte limbi , isi pierde simtul gliei, al proprietatii asupra teritoriului national si ultima pierdere grava este drapelul, cand demnitatea de popor dispare complect.

  Din gura taranilor veti afla ca ei sunt urmasii celor care au fost aici dintotdeauna si care nu erau veniti “deniciunde”. Povestea cu ROMANII, se refera la un contact cu un imperiu in devenire, care a fost tinut la respect de geto-daci, tot asa cum i-au tinut la respect si pe persanii “ce pamantul nu parea sa-i mai incapa” , si pe macedoneni (neamuri apropiate, “frate, frate, dar branza-i pe bani”). O influenta asupa dacilor a fost din partea ocupatiei partiale si destul de vremelnice a Imperiului Romei, dar stergerea lor din istorie nu a fost posibila, urmasii dacilor existand si astazi impreuna cu trasatura lor etnica de neconfundat si pe teritoriul lor stramosesc.
  Placutelor de la Sinaia, trbuie sa li se acorde cea mai mare atentie de catre oamenii de stiinta romani, mai ales ca savantii straini se apleaca din ce in ce mai mult asupra “miracolului si enigmei” aparitiei poporului roman si a limbii romane. Lingvistii din marile universitati europene sunt surprinsi de multitudinea de cuvinte sanscrite din limba romana care sunt indentice cu cuvintele din sanscria, de multimea de cuvinte romanesti (nu asemanatoare ci aproape indentice!) gasite in limba greaca veche, cuvinte care nu sunt de acolo incoa, ci de aici inspre acolo, existenta armanilor cu limba si traditiile lor, despre care se credea ca sunt urmasii populatiei retrasa din Dacia de catre Imparatul Aurelian, se dovedeste ca sunt de acolo unde locuiesc in Muntii Pindului si in Tesalia de cand erau pe acolo pelasgii originari de pe Valea lui Dunaris si din Carpati (Caucazul Pontic), ca sunt neamurile romanilor, o alta creanga din acelasi copac. Tot lingvistii straini indica cu claritate ca limba romana contine toate fonemele tuturor limbilor europene si nu numai, dar nicio limba vorbita in Europa nu contine toate fonemele limbii romane. Se credea si se mai spune ca istro-romanii ar fi fost niste banateni adusi in peninsula Istria de catre imparateasa Maria Teresa. Dar lingvistii sustin ca limba vorbita de istro-romani, o romaneasca arhaica, are cea mai veche gramatica, mai veche chiar decat a limbii romane, care este considerata ca fiind o gramatica mai veche decat gramatica limbii latine.
  Sa speram ca se vor misca si academicienii romani, ca guvernele si parlamentele noastre lipsite de cultura generala, vor ajunge la concluzia ca totusi, premiantii scoalelor sunt premianti, iar “scoala vietii” este specifica interlopilor si banditilor.
  Cel mai usor estesa arunci vorba “este un fals” cand ne referim la placutele de la Sinaia, imitand pe inaintasii de acum peste un secol. Acestia aveau un motiv foarte serios sa sustina ca este “un fals”, pentruca realitatea ascunsa cu incapatanare, ar fi aruncat asupra primului nostru rege, care a domnit si a fost ctitorul unei epoci istorice de cea mai mare insremnatate pentru ridicarea Romaniei in randul statelor moderne, un blam de nesters din constiinta romanilor.
  Asa cum atatea documente despre istoria dacilor si a urmasilor lor, romanii din primul mileniu, au disparut fara urma sau sunt “ingropate” in tainitsele Vaticanului, tot asa s-a intamplat sa fie si cu tablitele de aur transformate in tablite de plumb, de o valoare exceptionala. Despre gasirea tablitelor de aur gasite vorbesc trei primari ai Sinaiei, nu unul! Tot ei vorbesc si despre ordinul regelui de a se turna in plumb (neperisabil) toate tablitele la fabrica de cuie din Sinaia care in mod sigur nu poseda tehnologia complicata pentru a efecua aceasta operatiune. In mod sigur s-a importat aceasta tehnologie. Este usor sa zici “fals”, dar isi inchipuie cineva ce munca ar trebui sa faca un falsificator, cati ani si cate cunostinte de istorie straveche sa aiba, ca sa confectioneze peste 500 de tablite cu o scriere sa zicem inventata? Dar savantul macedonean (fosta Yugoslavie) Bronislav Stefanofski, documenteaza ca scrierea de pe tablitsele de la Sinaia este la fel cu scrierea de pe papirusul de la Mangalia si inelul de la Ozerovo, gasite de arheologi in partea a doua sec XX, deci mult mai tarziu de aparitia placutelor incriminate. Tot pe placute apar date cu Sarmisegetusa, cu o poarta in plus fata de cate porti se cunosteau la sfarsitul sec XIX, aceasta poarta fiind descoperita abia in sec XX (1975). Aceste placute erau destinate regilor si marilor sacerdoti, nu erau destinate vulgului, deci initial, au fost din aur.
  Savantii bulgari, pe baza descoperirilor arheologice recente din “adevarata vale a regilor geto-traci” din Bulgaria, intre care si mormantul regelui get Dromichetes, sustin ca scrierea de pe tablite este intr-o limba a tuturor populatiilor din peninsula Balcanica, un fel de limba “engleza” a timpurilor de atunci, ca grecii au preluat caractere din scrierea asta, grecii venind in peninsula Balcanica cam la anii 200-1500 i.d.H.. Grecii au preluat multe din cultura pelasgilor pe care i-au gasit in locurile unde s-au asezat.
  D-le Alexe, apreciez ca ati luat o atitudine de a zgandari lucrurile, desi nu cu voia dumitale, dar e bine ca mai ambitionati lumea.
  Urmariti pe Youtube “filmul NIASCHARIAN 2013”
  Iti recomand D-le Alexe, sa mai trecei pe la Biblioteca Municipala, sau pe la Libraria cea mai mare din urbea dumitale si sa citesti: cartile Prof.Dr Joan Marler (SUA), Prof.Dr. Marco Merlini (Italia), Prof.Dr. Branislav Stefanofski (Rep. Macedonia), Prof. Dr. Diana Gergova (Bulgaria), Pro. Dr. Lars Munkhammar (Universitatea Upssalla-Suedia), Prof.Dr. Marija Gymbutas (SUA). Acestia nu sunt “dacisti”, sunt niste savanti care demontreaza cu documente ca civilizatia nu a inceput cu grecii si romanii (de la Roma) si nici macar cu sumerienii si egiptenii antici, ci mai inspre noi romanii de astazi, pe Valea Dunarii inferioare, in Carpati, in Transilvania, in Crisana si Maramures, in Banat, in Moldova, in Muntenia, in Dobrogea, in Basarabia si Bucovina, In Ucraina de Vest (pana in Nipru), in Bulgaria si Serbia in Bosnia si Hertsegovina,
  Ce spun “dacistii” este un adevar ascuns, nu suntem romani de la Roma , suntem daci si geti din pamanturile ce le locuim, si care am pierdut sansa istorica a Europei din cauza unui general ROMAN de origine tracica, car vorbea ca dacii (parintii erau din Umbria, pe malul Adriaticei, dar s-a nascut in colonia Romei, “Italica”, la nord de Sevillia de astazi, devenind imparat ROMAN), care desi era un mare general, nu a fost si un imparat destept, nu avea in capul lui talente geopolitice si a distrus (ca un prost) regatul Daciei, care era zidul de aparare al ROMEI si imperiului ei, impotriva navalitorilor din stepe si din Asia (un fel de “refugiati in masa” din “lumea a treia” din timpurile acelea). A mai distrus si pe parti, urmasi de traci si asa a a ramas ROMA in calea prapadului fara nicio speranta. Vorba lui Dide, un bisnitsar de valuta din “ipoca de aur”, care a ajuns senator in Parlamentul Romaniei (de rasul curcilor!), parafrazez: “Misto general, nasol imparat!”. Nimic nou sub soare: si astazi, un mare imperiu, e pe cale sa se prabuseasca din cauza prostiei. Daca ar citi cu atentie pe Mao Tsedun, ar afla directiva lui catre urmasi: Inecati imperializmul american intr-un ocean uman! Si “furnicutele” se misca, cate una, cate doua, cate trei, ba aici, ba dincolo, cu zambetul vesnic pe buze, se inmutesc in lume buticurile si magazinele furnicutelor, cate unu, cate doua-trei mii pana vor fi milioane. Cat Rusia sta acolo unde e, China are o problema. America, ca sa supravietuiasca, trebuie sa faca politica externa deadevaratelea. Globalismul, pofta unui alt viitor imperiu (mare cat tot Pamantul!) dorit tare de tot de catre bancherii lumii si Oculta (ce le canta in struna), care s-au saturat sa mai faca bani, ca au acum pofta de “vreau toata puterea, vreau guvernul meu!”, trebuie sa se apuce de fapte folositoare omenirii. Aduceti-va aminte de vorba lui Voda Lapusneanu, cand multimile, cereau capul lui Motsoc (tot un fel de bancher), iar Motsoc i-a zis lui Voda, “nu-i asculta Doamne, ca sun prosti !”, iar Voda Lapusneanu, care facea politica, i-a raspuns: “Prosti, Motsoace, da multi!” si l-a imbrancit de pe zidul cetatii in mijlocul rasculatilor.

  • MosNae permalink

   Erata la articolul de mai sus: Stramosii grecilor au venit in vestul Asiei Mici cam la anii 2000-1500 inainte de Hristos. Urmele lor s-au gasit la nord de Marea Caspica. Veneau dintr-o zona unde nu era peste (stepe!?!?), Homer mentioneaza in Iliada si Odisseea, ca grecii nu mancau peste, il considerau o scarbosenie. Nu toate triburile grecesti au venit din aceeasi directie. Urmele micenienilor s-au gasit in Muntii Parang (Carpati sau greceste: Caucazul Pontic). Acolo unde s-au asezat in Caria sau Attica si in insule, s-au asezat peste pelasgi, care erau acolo, originea lor fiind dovedita pe Valea Dunarii inferioare (ambele maluri) si in Transilvania, in Carpati si in Pont (pe malurile Marii Negre, probabil si de pe fundul Pontului Euxin, inainte de ruperea Bosforului.

 34. Acest articol a fost publicat in 22 iulie 2013. In el Dan Alexe afirma ca placile sint false. Pina azi 18 sept 2017 Dan Alexe nu a pus dovada falsului. Cit de prost, de nesimtit, poate fi cineva ca afirme ca e vorba de fals fara sa aduca macar o dovada ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: