Skip to content

Rom, român și o serie de axiome rapide despre incultura patriotică…

February 4, 2013

Image

STOP TERFELIRII DRAPELULUI ROMANIEI DE CATRE CIAD… 
Presedintele Ciadului (Tchad), Idriss Déby (pfff), in fata drapelului tarii sale de doi bani, jalnic imitat dupa cel al Romaniei… Oare nu se poate face nimic la ONU pentru ca acesti negrotei sa-si modifice heraldica?…
<http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Chad>
Rugam semnati petitia: STOP TERFELIRII DRAPELULUI ROMANIEI DE CATRE CIAD… laikurile echivaleaza cu semnaturi…

———

Iată acum și  o serie de axiome rapide:

1. Prostia și incultura sînt universale. Internetul nu a schimbat aici nimic.

2. Un număr uriaș de oameni de pe planetă confundă București și Budapesta (și accesoriu Bratislava); românii întregi la minte știu însă că asta nu e din vina ungurilor și a slovacilor care și-au numit capitala cu sunete similare, ci din vina inculturii confuzătorilor.

3. Un număr uriaș de oameni de pe planetă confundă Romania și Armenia; asta nu e însă din vina armenilor, ci din vina inculturii confuzianiștilor (confuzaci sună prea vulgar).

4. Un număr uriaș de oameni de pe planetă cred că românii sînt slavi (sau musulmani); asta însă șabada (am s-o fac mai scurtă)…

5. Un număr uriaș de români confundă Slovacia și Slovenia (și accesoriu Slavonia)… aceiași români consideră însă că asta nu e important. Cînd, în urmă cu un an, în vizită la nivel de șefi de stat, fanfara română, la București, a confundat imnul Slovaciei cu cel al Sloveniei, toată lumea a surîs indulgentă.

6. Un număr uriaș de români sînt incapabili să-ți numească țările Americii Centrale, alea înșirate ca inelele de pe piciorul porumbelului… (ca să nu mai vorbim de capitalelel lor)… aceiași români consideră însă că asta nu e important.

7. Un număr uriaș de occidentali confundă români și rom (țigani)… Aici însă un număr la fel de uriaș de români consideră brusc că asta e important si ca vina de data asta nu e, ca atunci cînd se confundă București și Budapesta, a occidentalilor ignoranți, ci a romilor înșiși pentru că își zic așa.

Eh, na.

———-

8 Comments
 1. Ciad-ul a avut drapelul precum e cel a României astăzi pe când RO avea stema comunistă. După Lovitura din 89, RO a scos stema comunistă pur şi simplu ajungându-se în situaţia actuală..

  Like

 2. Natvs Dacvs permalink

  Confuzaci este perfect :))) daca in locul z-ului ar aparea un d, ar fi si mai perfect. :))

  Like

 3. Avem din fericire si cativa romani “uriasi”, cum este de exemplu Dan Alexe, care sa rupa gura burg-ului cu eruditia lor poliglota si care, la o adica, tot romani se cheama, chiar daca lumea ii striga monsieur, herr sau more wine sir ?!?

  Like

 4. Mișto de tot (că tot suntem la capitolul “romi”): și eu aș pune virgula la fel, adică după și înainte de wine, respectiv sir. 😀

  Like

 5. Un turist american trimite un e-mail la oficiul naţional de turism din Australia şi întreabă: “Imi puteti trimite programul Vienna Boys’ Choir?”

  Primeşte un răspuns cam aşa: “Cred că aţi vrut să scrieţi în AUSTRIA. Austria este ţara aceea micuţă învecinată cu Germania , a cărei……sau mai bine nu. Sigur, Vienna Boys Choir cântă în fiecare marţi seara, în Kings Cross, imediat dupa cursa de hipopotami. Veniţi dezbrăcat.”

  😀

  Like

 6. Gabriel permalink

  Cetateni americani sunt intrebati pe strada sa numeasca o tara a carei nume incepe cu u [iu]. Unii raspund Yugoslavia, Utah, la care reporterul ii intreab, what about United States?

  Like

 7. În limba romani, pluralul lui rom este roma…Ame roma sam- noi suntem țigani..de fapt țiganii erau alții, dar românii ne-au numot țigani după ce ne-au sclavit

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: