Skip to content

Despre daci cu șolduri late și funduțul cam mare…

February 7, 2013

Image

Vad ca în cele din urma Biblioteca Universitară din Iași a decis sa anuleze aceasta reuniune de sectanți dacopați, care s-au repliat spre Galați :

Spiritul dacic renaște:

http://danielroxin.blogspot.be/2013/02/conferinta-in-galati-spiritul-dacic.html

Ca e vorba de un caz clinic, de sectă nocivă, o arată obsesia lor cu nemurirea si cu biologicul. Daca ne-am lua după biologic, insă, obsesiile lor se năruiesc deja din start.

Mitul continuitatii fizice dintre români si daci e la fel de subred ca si mitul continuitatii grecesti… Cind te uiti la greci, nu prea par a fi urmasii lui Platon… Acel Platon era un vlãjgan lat in umeri (“Platon” e o poreclă descriptivă). Tutorele lui, si protectorul lui intelectualo-sexual Socrate era, la rindul lui, o aratare care umbla desculta iarna, un soldat-filosof ascet, care însã la ospete bea bãgând demn pe toata lumea sub masa… etc, etc… Grecii din antichitate nu prea par astfel a avea mare lucru in comun cu mediteraneenii corciți de astazi, de pe la Salonic și Smirna (Izmir), cu toții grăsuți cu mãtãnii, măslinii, cu funduțul jos, burtică și chelie prematură… Despre ce continuitate vorbim?

La fel si in România… Sectanții se vor descendenți din daci, dar hai sa ne uitam putin imprejur in metrou si sa ni-i inchipuim pe toti acesti burtoși balcanici si cucoane șoldoase ca fiind scoboratori din Columna lui Traian…

Nu stim de fapt nimic despre limba daca. Româna vine direct din latina, desigur, dar etnic, fizic, noi nu sintem mai aratosi (cu exceptia unor ardeleni si moldoveni modesti) decit unsuroșii pitici sicilieni de azi… Au trecut nenumarate armate asiatice pe aici, iar a vorbi o limba latina nu implica absolut deloc o glorie genetica… la urma urmei, jumatate din Africa vorbeste o limba latina: franceza, spaniola sau portugheza… lingvistic, si dumnealor, congolezii, au dreptul sa se dea urmasii Romei.

Si-apoi, parca ar fi mare mandrie in a-ti atribui o etichetã de cârtitã: „noi nu ne-am miscat niciodata de aici“. Afirmatia nici macar nu poate fi apãratã tehnic-istoric, pentru ca, umanitatea provenind dintr-un exod al primelor populatii din Africa, pina la urma si stramosii dacilor au venit de undeva de prin Orientul Apropiat… Asta ar trebui, de altfel, sa fie una din intrebarile deranjante puse nationalistilor protocronisti: „incepind din care moment considerati ca stramosii directi ai românilor s-au implantat aici“?… ca doar nu s-au nascut din sol si tãrânã, precum acele populatii razboinice si pure iesite din dinții lui Cadm…

—–

Mai multe despre dacopatie pe blogul meu la rubrica… hm… Dacopatie :

https://cabalinkabul.wordpress.com/category/dacopatie/

——-

16 Comments
 1. Sa nu uitam ca romanii au ocupat o parte a Daciei,cu Legiunea XIV-a Gemina,care era formata,aproape in totalitate din soldati proveniti din Palestina.Pe de alta parte,se mai spune ca soldatii si ofiterii romani,au ramas aici si s-au casatorit cu femei dace.Ofiterii romani care ramaneau sa asigure un teritoriu ocupat,undeva mai la marginea imperiului,erau,de obicei intr-un fel de exil,deci erau pedepsiti.Cu alte cuvinte,ne tragem dintr-un amestec de femei dace cu soladati palestinieni,sau ofiteri romani “recidivistI” :)))

  Like

  • Catalin permalink

   :))) legiunile se recrutau numai din cetateni, iar gemina dc nu ma insel era a XIII-a si
   nu a IV-a. cum cetatenia pana la caracalla (si nu caracal-:_)) era cam greu de dobandit pentru neitalici, ar cam trebui sa lasam folclorul asta cu evreii din legiuni. putem discuta despre auxiliari, dar si aici treburile sunt incurcate. asa ca mai bine “pax romana” si schimbam subiectul:)

   Like

   • Sorin permalink

    corect, asa cum legiunea a IV Scythica-Parthica nu era formata din sciti si parti, ci definea scopul pentru care a fost infiintata (de Marcus Antonius pentru razboiul cu partii), a V-a Macedoniaca nu definea etnia legionarilor, ci locul unde si-a facut veacul multa vreme etc.
    Legiunea care si-a facut veacul in Dacia era a XIII-a.Nu stiu de unde naiba a pornit folclorul cu evreii din legiuni.Petarde dacomane, dupa toate probabilitatile.

    Like

 2. dacu* permalink

  Sa ma sugi. Tara e plina de cretini ca tine.

  Like

 3. bre domnu’ dacu’, ăi fi de ciucalată??? Dacă eşti incapabil sa faci un comentariu coerent şi care să sugereze, cel puţin, inteligenţa, mai bine taci dreacu’ dîn gură…

  Da’ ceva tot mă zumzăie neliniştit la creier : nene Dane, ce-ai, bre, cu bieţii dacomani?? Şi de unde aciditatea asta înverşunata?

  Like

 4. Ciuciu permalink

  Nu mai aberati și judecați după aparenţe! că avem ciuturii printre noi asta mai degrabă că ne-am mixat cu ţiganii. Vă pierdeţi timpul și uscați gura degeaba! s-au făcut studii genetice (paleogenetice) și s-a demonstrat clar că românii de azi sînt urmaşii celor care erau 5.000 şi 2.000 de ani în urmă pe acest pămînt. Mai ales ies în evidenţă cei din interiorul arcului Carpatic.

  http://www.ziuaveche.ro/stiinta-it/stiinta/alexander-rodewaldo-ev-mitocondrial-din-tracia-se-afl-la-originea-romanilor-9203.html

  http://www.gandul.info/reportaj/cititorii-in-adn-au-descoperit-ce-se-ascunde-in-genele-romanilor-5735111

  http://www.eupedia.com/europe/Haplogroup_I2_Y-DNA.shtml#distribution

  http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

  Like

  • Sorin permalink

   Nu mai luati Petarde de articole de pe Internet ca referinte.Mergeti direct la studiul genetic.Asta e studiul lui Rodewald-Cardos in colaborare cu echipa germana din Hamburg.

   daca nu aveti rabdare sa-l parcurgeti pe tot, mergeti la paginile 129, 130 si 133 (concluziile studiului) si vedeti ce spun acolo oamenii sub semnatura, pe un studiu de specialitate cu peer-Review.

   Like

 5. dsadsa permalink

  Mare retardat esti:| nu stiu ce ai cu moldovenii si ce ai cu ardelenii si Herdot parca 😕 spunea ca Dacii sunt cei mai viteji dintre traci boule si inafara de asta dacii erau cunoscuti in antichitate pentru medicina lor:-j retardatule da

  Like

 6. Ciuciu permalink

  Unii iau plebea pestriţă şi degradată de “beneficiile” civilizaţiei moderne sedentare din metroul Bucureştean drept etalon. Cam mică ţi-e lumea omule…

  Like

 7. Ai necazuri la mansarda.Vorbesti de Platon,de Socrate…..Te repezi in daci si-n noi ca cel ce-i dus cu pluta….Din scalambaiala scrisa spui tare ca vrei musai in brate la un vlajgan cu umeri lati,ca Platon.Bravo nene!Da-i ‘nainte cu tupeu!

  Like

 8. dacu ion sarmis permalink

  Trebuie sa fim prea prosti sa acceptam incontinuare rotatia stinga -dreapta la furaciuni…sa ne gindim ca doar revenirea la numele milenar ne-ar salva ..sa auzimii de bine daci si sa dormiti vara…

  Like

 9. Nautilus permalink

  “Au trecut nenumarate armate asiatice pe aici, iar a vorbi o limba latina nu implica absolut deloc o glorie genetica”

  Contraexemplu: irlandezii şi irlando-americanii moderni sunt de-a dreptul obsedaţi de originea lor celtică (cei mai ridicoli sunt pseudo-fasciştii de forum cu “rasa pură, superioară, celtică, albă, originală…” în timp ce ei nu sunt în stare să pronunţe o frază în limba irlandeză originală :D) şi cu toate astea un procent însemnat dintre ei sunt genetic vorbind anglo-saxoni / scandinavi. Îi dă de gol înfăţişarea pe care o asociem cu irlandezul tipic, roşcaţi cu pielea foarte albă şi pistrui, care e o moştenire genetică din Nord.

  Like

 10. DACU BASARAB I permalink

  GENETICA HAMBURG NE-A LEGALIZAT =SINTEM DACI—nu ne tragem din romani//DECI ROMANIZAREA UN MARE SI GROSOLAN FALS ISTORIC ..pai atunci sa revenim la numele nostru multimilenar ..acum avem baza legala ..la treaba daci…sa auzim de bine sa dormiti bine vara sa va iubiti tara si nu fiti oraznici sa ..mai date-n dragotea aluia altuia..aiurea..

  Like

 11. DACU BASARAB I permalink

  DA DATE DEA DURA ..pina afli

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: