Skip to content

Multiculturalismul trece prin tigaie, sau: Ce-ar face neo-fasciștii fără shaorma?…

March 13, 2013

Image

 

Nyotaimori, moda (scumpă) japoneză de a prezenta mancarea pe un corp de femeie in loc de tavă

—-

Dupa atentatele de la Oslo, un român imi explica, mestecand doct o shaorma, ca lucrul s-a intamplat pentru ca sunt prea multi musulmani in Europa. Sau prea multi straini in general in civilizatia noastra „iudeo-crestina”, pe care ar trebui s-o aparam de „multiculturalism”.

 

I-am atras candid atentia ca niste musulmani, turci si libanezi, au importat ceea ce a devenit astazi mancarea nationala a românilor: șaorma. I-am mai amintit si ca cu câtva timp inainte fuseseram impreuna la un restaurant chinezesc. M-a privit cu ochi goi, parand ca nu vede legatura intre ce zicea el si ce-i raspundeam eu.

 

Legatura poate fi vazuta de-a lungul si de-a latul Europei de pildă cand e luna de Ramadan, postul anual al musulmanilor. Legatura consta in aceea ca astazi pana si cei care racnesc impotriva „multiculturalismului” sunt dependenti de efectele lui, de-ar fi si numai la nivel culinar.

 

În Ramadan, musulmanii postesc in timpul zilei, dar in toata Europa restaurantele arabesti, turcesti, pakistaneze, s.a.m.d. sunt deschise… De ce? Pentru ca postul e post, dar afacerile sunt afaceri. Europenilor le plac mancarurile exotice, si atunci trebuie sa le faci de mancare chiar daca postesti. Cus-cus, chicken tandoori, samosa si shaorma… Citi europeni ar mai putea trai fara astea?

 

Asa incat, daca i-am goni pe toti musulmanii si am mai nimici si restaurantele asiatice, chinezesti si altele, pe care le adora pina si neo-fascistii, unde am mai iesi seara? Iar la mici si bere, intre noi, intr-o lume aseptizata si curatata de acesti straini multi-culti?

 

E limpede ca cei care vor sa scape Europa de straini nu-si dau seama ce dezastru ar produce asta in burtile băstinasilor. Pentru acesti exaltati, multiculturalismul se reduce la misterioasa moschee, cand de fapt in cotidian el trece mai degraba prin tigaie.

 

Mancaruri care inainte erau exotice au devenit pentru totdeauna parte din regimul culinar al europenilor. Cei care vor sa goneasca strainii ar trebui intrebati daca n-ar fi bine totusi sa facem o selecție si sa pastram macar bucatarii.

 

—–

Advertisements

From → Paraphernalia

One Comment
  1. Multiculturalitate, frate, dar nu pentru căței!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: