Skip to content

Fac oare fetițele ca tații să fie de stânga?!…

March 17, 2013
Image
Velia…spre stânga fără efort…
Un studiu publicat de un grup de psihologi britanici analizeaza influenta copiilor de sex feminin asupra taților. Unele concluzii ale studiului sunt surprinzatoare si pot parea chiar neserioase. Se afirma astfel ca nasterea unei fetite il poate face pe un tata sa voteze pentru partide de stanga !…
Tatăl care are o fetiță, zice studiul, trebuie sa se obisnuiasca cu rochite roz si sa invete sa gateasca macar o omleta. Spre deosebire de baieti, se mai spune, fetitele ajung sa fie preocupate de justitia sociala, ba chiar, -miracol !-, cand incep sa aiba opinii proprii, fetitele sunt mai in favoarea cresterii impozitelor, de pilda, daca asta e pentru binele public. Asa incat, tatii lor ajung sa voteze pentru partidele de stanga.
.
Se poate insa constata si fenomenul invers, exact simetric : mame care au numai baieti si care voteaza pentru dreapta… altfel zis pentru impozite mici si pentru o interventie a statului cat mai redusa. Copiii isi modifica asadar parintii: fetele spre stanga, baietii spre dreapta. Totul pare simplu si convingator.
Asta nu se aplica insa, in mod evident, decat societatilor occidentale. Prin alte parti, situatia e total diferita. In India, prin regiuni mai sarace, sa intampla si astazi ca multe fetite sa fie omorate la nastere pentru a nu deveni o povara. Chiar daca nu peste tot se ajunge la situatii atat de extreme, ramane totusi o rusine pentru o familie să aibă numai fete.
.
Cu toate astea, teoria cu femeile care ar fi mai inclinate spre stanga nu sta in picioare. Ea nu explica, de pilda, cum a putut sa apară o creatura ca Margareth Thatcher… sau poate ca nu trebuie sa o calificam pe aceasta fondatoare a neoliberalismului drept femeie… asa cum gruzinii din trecut, uitandu-se la barbatoasa lor regina Tamara, ii spuneau de fapt : regele Tamara !…

Cf. mai multe despre nefeminitatea și latura anti-democratică a lui Thatcher:

Dieta lui Thatcher (o etapă spre beatificare)…

https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/04/13/dieta-lui-thatcher-o-etapa-spre-beatificare/

și

Thatcher – inamica liberalismului politic…

https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/04/12/thatcher-inamica-liberalismului-politic/

Advertisements
5 Comments
 1. Bad Ass Tweety permalink

  nu pari genul care să vrea s-o fută pe margaret thatcher

 2. neax permalink

  AM lămurit și ce mânca Thacher

 3. noname permalink

  Aaaa, pai de ce n-ai spus bre ca esti dus cu capul ca-ti recomandam medicamente. Doar nu vrei felicitari pentru injuraturi, nu? Tot injuraturi o sa primesti. Cand te vindeci si devii matur atunci vorbim civilizat ca bipezii. Intr-un fel insa ai si tu dreptate. Prostani au fost si mai sunt inca precum si turnatori in neamul ala romanesc pe care-l injuri tu la gramada. Prostanii de exemplu, in loc sa-si faca treaba pentru care au jurat si cu stanga si cu dreapta haladuie ca niste idioti pe internet si canta tot felul de lalaite politice pentru tot felul de talhari cu acoperire politica. In mintea lor ei sunt mari specialisti in….nu stiu nici ei in ce dar mai vedem. AI pe dracu ba, mars d-aci, rupe randurile si nu mai cantati in struna tuturor diliilor pe internet.

 4. Nu cred ca are treaba cu rochitele roz, ci cu faptul ca – rezumand si simplificand grosier – dreapta merge pe ideea “cel puternic sa triumfe, chiar calcand peste cei slabi”, iar stanga pe ideea “sa-i ocrotim pe cei slabi, ca sa nu ii calce in picioare cei puternici” – iar tatii de fete sunt constienti de vulnerabiliatatea (fizica a) fiintelor celor mai dragi si vor sa le stie ocrotite.

  Nimeni, nici barbat nici femeie, nu ar vrea taxe mai mari – femeile insa, de cele mai multe ori, vor anumite chestii considerate de stanga gen educatie universala gratuita, ingrijire medicala si protectie sociala, in special cand e vorba de copii, chiar si cu pretul taxelor mai mari.

 5. Adrian permalink

  Humour me, probabil un articol gasit in the Daily Mail ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: