Skip to content

Ignorarea arogantă a islamului…

March 25, 2013

image

Cind vine vorba de ignorarea arogantă a islamului ne amintim si de fostul șef al Pentagonului, Donald Rumsfeld, care intr-o zi le-a spus jurnalistilor ca militanții al-Qaeda care atacat trupele americane in Irak veneau din Afganistan… prin Iran!…

Omul ignora total distincția dintre islamul șiit si cel sunnit si ura eterna care le separă. In mod evident, nu știa ca pentru șiiți sunniții sint cei mai mari dușmani, fără impacare posibilă, si că invers șiiții iranieni sint văzuți de ceilalți musulmani ca o sectă ce nu-si are locul in islam, practicate de niște păgâni care valorează mai puțin decât evreii si crestinii.
In cartea sa Covering Islam (Acoperind Islamul;„acoperind în sens jurnalistic, se înțelege) Edward Said deplângea și ridiculiza faptul că atât de mulți comentatori și „experți” occidentali în Islam sint incapabili sa citească o pagină în arabă. Acolo unde ar fi de neconceput ca o universitate să angajeze un profesor de literatură comparată care nu știe franceză, e încă curent să găsești islamologi a căror cunoaștere a Islamului se bazează doar pe texte traduse.

Cf. mai departe :

Cum e turcul și arabul…

pe Europa Liberă :

http://www.europalibera.org/content/article/24937946.html

—-

One Comment
  1. dan permalink

    Șiiții și Sunniții (imediat după moartea Trimisului), ăi din Fatah și Hamas (mai încoace), conform firii lor, sînt exersați în relațiile conflictuale, belicoase, au tradiție în ciopîrțirea nefraților religioși, o tradiție vag marcată de pace, în sute de ani. Americanii sînt încă la stadiul de războinici circumstanțiali și mercenari, care n-au să priceapă vreodată ce înseamnă mirajul sau chiar invizibilitatea în vizibilul deșert, sau un viu instinct de supraviețuire în lipsa a ce este vital a.s.o. Iar pentru a nu fi uitat de înfrîngerile suferite de ei (i.e.VietNam) sau de către ruși (i.e.Afganistan), pleacă și acum fără coadă -ntre picioare, fiindcă niciodată patriotismul născut de împrejurare nu va învinge o continuă convingere (religioasă). Ăi mai săraci își apără mai încrîncenați puținul ce-l au; am văzut asta de vreo cîteva ori.
    Pe de altă parte, îmi pare că avansul tehnologic militar al americanilor, care poate însemna spulberarea și a pulberii care există, dă un semn că soldații lor nu mai sînt în stare să lupte bărbătește (nu neapărat fără arme, dar măcar văzîndu-și adversarul la față!); ori a răspunde cu o rachetă intercontinentală unuia care încă duce mâna instictiv la șiș este lașitate mascată.
    Iar în ce-i privește pe experții lor…încă fac parte din marea masă a celor ce, indiferent de probele nuanțate sau contrare, trăiesc conform propriei închipuiri.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: