Skip to content

11 aprilie 1954 cea mai plictisitoare zi din istorie…

April 8, 2013

 image

Recent, presa de pe intreaga planeta a fost zguduita de o stire de maxima importanta: niste cercetatori britanici au descoperit care a fost ziua cea mai plicticoasa din istorie… sau din secolul XX, nu prea are importanta, ca din cite stim in Antichitate si in Evul Mediu lumea nu prea avea vreme sa se plictiseasca.

Asa cum s-a anuntat, un grup de distinsi savanti britanici au pus in computere misterioase sute de milioane de date, le-au prelucrat folosind parametri complicati numai de ei stiuti si au ajuns la urmatoarea concluzie jurat stiintifica: cea mai plictisitoare zi din istorie a fost 11 aprilie 1954.

.

Probabil innebunitor de plicticoasa, desi o majoritate dintre noi nu-si amintesc asta, sau nu erau nascuti. Niciun rege nu a fost asasinat in acea zi, nu a fost anuntat niciun mare premiu, n-au inceput razboaie si nu s-au incheiat paci, ba chiar se pare ca cercetatorii care au inventat acest algoritm nu au reusit sa gaseasca in presa de pe toata planeta nici macar vreunul din acele fapte diverse de care cultura populara isi aminteste: hotul care adoarme uitandu-se la televizor in apartamentul jefuit, sau vitelul cu cinci picioare, sau isterie colectiva in Pakistan, unde cineva a vazut numele lui Allah intr-o felie de pepene.

Nimic, absolut nimic, de-ti vine sa crezi ca acei savanti au identificat intr-adevar o zi exceptionala in istoria umanitatii. O zi despre care nu se poate spune nimic… in afara de faptul ca daca verificam bine vedem ca in acea zi au avut loc alegeri in Belgia, dar, ma rog, toata lumea stie ca asta este egal cu nimic.

Sigur, savantii britanici sint cunoscuti pentru studiile lor uluitor de originale, asupra duratei orgasmului broastelor, de pilda, insa aceasta noua descoperire a lor capata, in ce ma priveste, dimensiuni metafizice. Pentru ca daca absenta evenimentelor si vidul informational face din acea zi din aprilie ʼ54 o data atit de memorabila, atunci inseamna ca practic intreaga viata a multora ar trebui consimtita de istorie, poate chiar cosmic. Chiar si eu le-as putea furniza savantilor liste cu mii de zile despre care nu am nimic de spus decit ca s-au succedat, asa una dupa alta… istoric, desigur, numai ca nu a stat nimeni linga mine sa le consemneze si sa le inregistreze.

From → Paraphernalia

6 Comments
 1. plictisitoare trebuie să fie zilele în care n-ai nimic mai bun de făcut decât să cauți cea mai plictisitoare zi din istorie…

  Like

 2. Ce am reținut eu din această relatare e că nu avem informații din partea broaștelor. Ha, asta dă cale liberă imaginației!

  Like

 3. 1dan9 permalink

  Poate să fi fost o grație de la Dumnezeu ca să pricepem limpede, fără supărare, că nimic nu are rost și că inventăm postări ca s-avem ce comenta. Oare nu din vorbă în vorbă ajunserăm pînă la data aceea și tot așa trăim de-atunci încoace?

  Like

  • Poate să fi fost o grație de la autor ca să pricepem, fără supărare, de unde pînă ține veridicitatea statisticii ca știință.

   Like

   • Scuze, m-am grăbit și-am exagerat, vroiam doar să spun că studiile statistice nu sînt totdeauna reperul de preferat în aprecierea unui fenomen… eu apreciez tîlcul postării.

    Like

 4. Computer says ‘No’…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: