Skip to content

Abdicarea regelui Albert al II-lea al Belgiei: ce viitor pentru UE în Bruxelles?

July 3, 2013
Image
Albert abdica si din pricina vârstei, dar si a acumularii de probleme politice si personale. La aproape 80 de ani, grija administrării regatului, cu ofensiva permanenta a nationalistilor republicani flamanzi, e tot mai covarsitoare.
.
Fiica sa din flori, Delphine Boël, 45 de ani, artista, îl cheamă la tribunal pentru un test ADN de recunoastere a paternitatii…  Desi persoana regelui este inviolabilă, Conventia Europeană a drepturilor omului ii acorda lui Delphine Madama sans gène, dreptul de a cauta sa afle cine ii este tatăl biologic.
.
… iar Maiestățile lor trebuie sa plătească de acum inainte impozite. Regele Albert are o “lista civila” de 11,5 milioane pe an, mai puțin de jumatate din ce primește suveranul Olandei (27 milioane euro pe an), sau regina Angliei (50 milioane) dar… mai mult decat regele Spaniei (9 milioane).
.
Regele Albert al II-lea al Belgiei și-a anunțat asadar astăzi abdicarea pentru data de 21 iulie, ziua sărbătorii naționale a Belgiei, luând pe toată lumea prin surprindere și stârnind îngrijorare nu doar în legătură cu viitorul Belgiei, dar și cu cel al prezenței instituțiilor europene in Bruxelles.
.
Uniunea Europeană, cu visul sau federal, nu ar putea, simbolic, rămâne intr-o tara care se destramă pe criterii nationaliste… afara de cazul in care toată lumea, atât flamanzii cit si valonii, ar renunța la Bruxelles, care ar deveni atunci un fel de enclavă europeană, lăsată în sarcina Uniunii Europene.
.
Mai multe pe Europa Libera :
.
Abdicarea regelui Albert al II-lea al Belgiei: ce viitor pentru UE în Bruxelles?
.

UE si NATO nu si-ar păstra instituțiile intr-o țară scindată din pricina virusului nationalist… decat daca Bruxelles, oraș francofon situat in Flandra, devine o enclava internațională, un fel de Singapore politic, de Andorra transatlantica neutra… un fel de District European înconjurat de Flandra… Un Brussels DC…

——
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: