Skip to content

Din nou despre femeie ca monedă de schimb…

July 29, 2013
Image
——-
Saptamana trecută, disperați să umfle statisticile productivității economice, liderii UE au decis sa introducă pe viitor și activitățile economice ilegale in produsul intern brut (PIB) al țărilor Uniunii. Altfel zis, dat fiind că prostituția si traficul de droguri generează in mod evident venituri care sint reinserate in economie, a fost o eroare ca nu s-a ținut seama de ele pina acum.
.
Începând de anul viitor, așadar, toate țările din UE vor afișa, in rubrici bine definite, cifrele prostituției si ale traficului de substanțe ilicite.In mod involuntar, liderii europeni au revenit la o veche teorie a econoclastului John Kenneth Galbraith, care insistase încă de acum multe decenii ca respectivele cifre sa fie avute in vedere la calculul PIB-ului real. Pentru a umfla PIB-ul, spunea Galbraith, trebuie inclusă in el munca necifrată a femeilor, inclusiv prostituția și prestațiile neretribuite ale amantelor. Amantele fac bine la PIB-ul real.După (Sasha) Grey’s Anatomy – “Grey’s Economy” !…
.
.7F0C00B6-B6D8-485E-BB06-5B99E75F05A2_mw1024_n_s
.
Mai multe pe Europa Liberă: Econoclaștii și prostituția în PIB
.
Vorbind de amante si neveste care trebuie incluse impreuna cu prostituatele in PIB Galbraith făcea, desigur, o aluzie erudită la vechea teorie potrivit căreia mariajului nu e decat o formă de prostituție legalizată si sacralizată.
.
Alți ganditori au mers insa si mai departe. Astfel, Klossowski, in cartea sa Moneda Vie, publicata acum vreo patru decenii, propunea, pe un fond de solide analize economice si filosofice, folosirea universala a femeilor ca monedă de schimb.Intr-o societate liberala, capitalista, poligama si poliandra, unde oferta ar fi total la liber, iar pretul variabil in functie de disponibilitati si de calitatea reala a serviciilor, relatiile intr-un cuplu – dar si calitatea comerciala a sexului – ar capata o cu totul alta dimensiune. Acolo sa vezi calitate, daca pretul devine corespunzator!…Cf. mai multe în :image
.
Economia orgasmului…
.
In final, putem sa ne mai întrebam si cum își cifrează orgasmul acele cupluri care cred că trăiesc intr-o democrație amoroasă prin note lipite pe frigider cu cît a cheltuit fiecare la cumpărături în respectiva zi… “tu îmi datorezi atâta, sau eu trebuie să-ți înapoiez atâta”… și-acuma hai in pat.
.

.

.

Criza economică explicată prin sex…

.
In privința folosirii femeilor ca moneda de schimb, dacii, chiar daca erau, potrivit lui Menandru, niste briganzi nomazi, par a fi fost in acelasi timp niste capitalisti avangardiști :
.

image

Istoria fãrã perdea: Daco-getii, niste briganzi nomazi si poligami
https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/01/09/istoria-fara-perdea-daco-getii-niste-briganzi-nomazi-si-poligami/

Slavii, in schimb, par sa nu fi înțeles niciodată capitalismul, si nici dictonul “Don’t get high on your own supply”…

Trading (and pimping) the Russian way…

https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/07/07/trading-and-pimping-the-russian-way/

In sfârșit, exista si limbi proto-capitaliste in care e imposibil sa spui “femeie” ca termen izolat fara sa îi alipești un pronumelor posesiv… limbi in care femeia TREBUIE sa aparțină cuiva. Precum banul, femeia nu are valoare statică dacă nu e folosită si nu intră intr-un circuit economic sau un sistem de schimburi.

image

Sǫʼ Baaʼ – Star Wars in Navajo, with a reflection on capitalist languages…
https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/05/05/sǫʼ-baaʼ-star-wars-in-navajo-with-a-reflection-on-capitalist-languages/

Evident, ignoranța in care ne aflăm in legătura cu limba (limbile) daco-geților ne împiedică sa afirmam daca același era cazul și in graiurile lor.

—-
5 Comments
 1. bun, si care sunt sursele antice care ii descriu pe traco geti drept ‘talhari nomazi’? sau confunzi ‘nomadismul’ cu incursiunile in scop de jaf (practica normala in acel timp)… trei surse (Pausanias, Diodoros si Plutarh) plaseaza triburile traco gete la nord de Dunare inca din 300 i.e.n care sunt sursele istorice si arheologice care dau ca ‘sigura’ prezenta permanenta a ‘agatarsilor iranieni’ pe teritoriul getic? clar, esti adeptul ‘teoriei’ lui Roesler, teorie ‘migrationista ‘ falsa ,preluata de istoricii unguri (pt a justifica ‘descalecatul’) dar il folosesti ca paravan pe Xenopol, nu?. insisti pe asemanarea unor cuvinte romanesti cu unele albaneze..nu dovedesti nimic,. poate doar faptul ca triburile traco ilirice aveau un grai cu elemente comune (astazi pierdut). ‘dacopatii’ sunt intr-o extrema, dumneata te plasezi in alta.

 2. ps
  prezenta agatarsilor desi atestata NU a fost o prezenta permanenta (de lunga durata), ei disparand relativ repede prin asimilare de catre populatia majoritara sau ‘relocare’. se poate discuta si despre prezenta celtica (tot de scurta durata).

 3. Minte simpla permalink

  despre femeie ca moneda de schimb…
  Despre mintea barbatilor incapabili sa vada femeia ca fiinta umana
  Cum e sa fii in mintea unui om care priveste alt om ca un obiect
  Mda greu sa fii condus de pula

Trackbacks & Pingbacks

 1. Când Luca Pițu scria “Dan Alexe, omul cu tălpi de vânt”… Inventarul unei moșteniri ratate  |
 2. Umberto Eco, Pape Satàn Aleppe (2016), societatea lichidă și “ticăloșii de români” | Cabal in Kabul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: