Luni, 5 august, cercetătorul Mark Post de la universitatea din Eindhoven, va mânca in fața presei primul hamburger din carne artificială.
Nu ne va ajunge curând in farfurie, căci hamburgerul care va fi consumat luni e estimat la 250.000 euro (ceea ce ar corespunde cu un milion de euro kg de carne artificială… ———
Despre dedesubturile cercetării si implicatiile ei morale, iata interviul-reportaj pe care l-am realizat in laboratorul lui Mark Post pe cand “carnea” lui artificială se reducea la niște lamele cenușii…

Cabal in Kabul

Image
Reportaj de DAN ALEXE (photo: Mac Hackett, Vice.com)
.
In clasica comedie frantuzeasca Aripioara sau Picior, Louis de Funès, cel mai mare expert culinar al Frantei, descopera cu oroare ca rivalul sau Tricatel, patronul unui lant de magazine alimentare standardizate si de restaurante fast food, fabrica mancare de tot felul –dar mai ales copane si piept de pui, bucatile de carne cele mai grafice– din plastic, motorina si alte scarbosenii. Iata insa ca acest cliseu al literaturii stiintifico-fantastice, carnea artificiala, e pe cale de a deveni realitate. Mark Post, cercetator la universitatea din Eindhoven, in Olanda, a anuntat recent ca a reusit sa creeze in laborator prima bucata de carne artificiala care -teoretic- se poate manca.
.
Laboratorul lui Mark Post a creat carne de porc. Sigur, nu din motorina sau plastic, ca in filmul frantuzesc, ci din celule luate de pe un porc viu. Animalul nu a suferit…

View original post 1,490 more words