Skip to content

Băncile – o dependență toxică de finanțele publice…

August 26, 2013
Image
Precum cartelurile de droguri, și băncile de azi sint rezultatul unei globalizări haotice. Ca și puternicele mafii sud-americane ale drogurilor, băncile produc si traficul, si dealerii, si adicția.
 
Cartelurile financiare domină lumea politică planetară; partidele, politicienii se supun băncilor si le ajută să își mențină afacerile de megamiliarde, iar asta se produce printr-o suprimare a funcționării democrației. Cum s-a văzut în cazul Greciei, drepturile constituționale sînt înghețate in numele unei singure priorități pentru stat: să servească băncile.
 
Că economia nu e o știință s-a vazut în dezastrul financiar care, pornind din SUA, a înghițit Europa, nedând semne ca s-ar opri. Nici un „premiu Nobel pentru economie“ –majoritatea sînt americani– n-a prevăzut criza, după cum, in acest moment, nimeni nu are habar ce se va intâmpla mai departe.
 
Gestionarea crizei a fost lasata in seama politicienilor, care nu fac decat sa cârpeasca, folosind banii publici, hăurile lasate de bancheri si speculatori. Nimeni nu știe cum se mai justifica ideologia ultraliberala, cea care pretinde ca mecanismele pietei reglementează totul, dacă atunci cand se intampla un crah de importanta majora, atat SUA, cat si UE se grabesc sa ia masuri de tip socialist.
 
Vărsarea unor sume astronomice de bani in băncile falimentare, sau nationalizarea lor pripita, nu au nimic de-a face cu mecanismele pietei, despre care ni s-a spus ca sunt imuabile si ireprosabile, previzibile, si că nu pot decât sa duca la succesul celor merituoși și la eșecul inadaptaților.
 
Cf. și :
 
Băncile – o dependență toxică de finanțele publice…
 
și :
 
Adevarul nespus: nu vom mai ieși din criză niciodată… 

https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/08/12/adevarul-nespus-nu-vom-mai-iesi-din-criza-niciodata/

From → Paraphernalia

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: