Skip to content

Cum nu am făcut pișu în Vama Veche și de ce româncele trăiesc cu creaturi improbabile…

August 30, 2013
Image
 
Mai întâi si mai întâi, asta e o poza pusă doar așa, că trebuia sa pun una.  Iar asta ce zic acuma e, la fel, doar o tehnică retorică. Textul însă l-am scris ieri noapte, în Vama Veche, pe șervețele galbene, moi, de față cu o barmaniță plictisită si atat de surprinzator de toantă, încât pur si simplu nu am reușit sa o înduplec să. Nici măcar trucul meu permanent de seducție, faptul ca știu să fac piele de găină la comandă, nu a functionat. 
 
In jurul meu mai erau fete din cultura aia a smiorcăielii, pe care si-o merită, pentru ca fiecare din ele era  dotata cu un băiat care o întreba: “Bă, m-ai înțeles?”
 
Am auzit aseară cel mai odios cuvânt din limba română, ceva atat de violent încât pielea de găină mi-a venit de data asta natural : am auzit cuvântul “pișu”. O improbabilă arătare masculină s-a ridicat, iar fata l-a intrebat: “te duci să faci pișu”? Era o muiere care părea normal constituită, adică cur nonșalant, țîțe la locul lor, dar vorbea cu “pișu”.  Cum să flirtezi cu așa creatură?
 
I-am luat la rînd si i-am intrebat dacă au auzit de Ionescu si Cioran si n-am găsit niciunul si niciuna afara de un băiat din Sibiu care știa de strada Cioran. Mi-au zis că viața-i grea și că ei n-au timp sa citească, cu toate era limpede ca necititul lor vine mai degrabă de la faptul că deși noapte, toți băieții aveau ochelari de soare opaci, din cadmiu. 
 
Ca sa ma razbun, plecând, le-am spus, spre confuzionarea lor, ca e urît sa danseze cu geacă. Și că eu sînt un ciborg de pe planeta Zorg care nu face niciodată pișu și că am harta planetei tatuată într-un loc inaccesibil lor, bă m-ați înțeles? “Fuck”, a exclamat una. “Asta e cea mai aiurea chestie care-am auzit-o evăr.” 
 
Am informat-o peste umăr ca am părăsit toate femeile ce mi-au spus “pisi” și că alea care folosesc cuvintele neomenești “tati” și “mami” în loc de normalele tata si mama devin șleampete. 
 
Concluzia serii, acum că mi-am revenit, este asa: pisi și pișu au devenit genetice în rasa romănă, au intrat în ADN, fuck.
 

From → Paraphernalia

14 Comments
 1. teorhrast permalink

  Cu Dumneavoastra, stimate Dan Alexe, ce creatura improbabila traieste?

  Like

 2. Lucius permalink

  Da dle. Alexe, exista femei perfecte care insa emit anumite cuvinte (sau sunete) care ne omoara orice libidou sau eros. Mai erau fete toante si in RSR dar acuma s-au inzecit numeric. Oare Zacharias Lichter ce ar fi zis fetelor in barul ala unde ati fost?

  Like

 3. Lucius permalink

  Cica maine 31 aug este “Ziua limbii romane” – Sa spuneti la mandrele alea sa vorbeasca romaneste macar maine.

  Like

 4. sebastian permalink

  Şi să adăugăm expresia “papa bun” la listă – expresie folosită de cretinele cu pretenţii de gospodine şi cu cont de facebook şi/sau instagram. Aş face un pişu sănătos în papa-ul lor bun.

  Like

 5. Jim permalink

  ce frustrat e asta , saracu….l-a citit pe Cioran si are senzatia ca le stie pe toate…a incercat sa o induplece pe barmanita sa…;))))))))) dar are pretentia sa nu se auda cuvantul “pisu” prin jur…vai , vai..saraca rasa romaneasca de intelectuali…

  Like

 6. Ardelene Lucius fa corect acordul gramatical, da-le naibi de regionalisme cand incerci sa dai lectii de limba romana

  Like

  • Lucius permalink

   Unde am gresit? Ca nu am zis MANDRELOR? A fost voit, la misto. Parol.

   Like

 7. Misu permalink

  Ok. Scriere din ciclul “sa ma dau si io destept”.
  In primul rand copii mici sunt niste criminali ai limbii romane, nu ! Ei folosesc pisu, mami, tati si cu ei vorbesti in primul rand cu “papa bun”… Cum zice “sebastian” …( Altu care vrea sa para mai destept decat e.)
  Pe bune, o tampenie scrisa doar ca sa para litarar si critic …

  Like

 8. Thou will not get laid. This is the Zorgish wisdom of flesh and failure.

  Like

 9. burtus permalink

  o singura concluzie…..un frustrat sexual prafuit

  Like

 10. hahahaha, genial! de adaugat listei pe “buna!” fara ziua, noaptea, “sa-ti fie inima” etc.

  Like

 11. Lidia permalink

  Placut mult.!Trimis link in toate directiile unde se citeste.

  Like

 12. bolund.a permalink

  Tara arde si mosu se pisa.

  Like

Trackbacks & Pingbacks

 1. Vacanță la coma – HazNa cu cazna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: