Skip to content

Lenin, triolism și “Bună ziua, tovarășe femei !”…

January 19, 2014
Image
Marți se împlinesc 90 de ani de la moartea lui Lenin, omul care a introdus triolismul in politică (la Kremlin, in cei 5 ani in care a instaurat teroarea bolșevică și creat URSS-ul, a făcut ménage à trois cu Nadejda Krupskaia și franțuzoaica Inessa Armand. Tot el a incurajat revoluția sexuală promovată de Aleksandra Kollontai, o mâncătoare de bărbați (aproape literalemente), scriitoare și prima femeie-ambasador, care prona amorul liber și sexul fără limită pentru a distruge bazele familiei, odioasă instituție burgheză. (O simplă privire de-a ei putea muia genunchii unui bărbat mai eficace decât o vizită a NKVD-ului.)
.
Orgiile prin fabrici s-au incheiat după moartea lui Lenin și preluarea puterii de către pudicul ascet alcoolic și fost seminarist Stalin, mai interesat de alcool și torturi decât de femei.
.
Abia in acest context poate fi ințeles halucinantul roman al lui Gladkov Cimentul (1925), romanul perfect al realismului socialist, unde personajul Gleb Ciumalov vine de pe front și descoperă că nevastă-sa, in loc să i se arunce in brațe, are idei de egalitate sexuală.
.
Nu doar egalitate intre sexe, dar se sugerează că femeia vrea mult sex, cu oricine, acolo la fabrică, unde nimeni nu prea mai poftește să muncească.
.
Cât de tâmpit e personajul, studiat vreme de generații la orele de literatură, se vede din prima pagină a cărții, unde, coborând din tren, soldatul Ciumalov vede niște prășitoare chicotitoare și li se adresează cum știa el că trebuie :
.
Bună ziua, tovarășe femei !
(— Здравия желаю, товарищи женщины !)
.
Genul de cretin care la fabrică cumpără cadouri pentru toate colegele, in vreme ce ele și-o trag exuberant în grup în sala mașinilor pentru a da o nouă lovitură hidrei capitaliste.
.
—–
Mâncătoarea de bărbați Aleksandra Kollontai
.
 Image
Advertisements
4 Comments
 1. Mitzaa Biciclista permalink

  Parcă pe 21 ianuarie a murit Lenin. Nu ați mai avut răbdare cu postarea, dragă domnule? 🙂

  • Nu, pur si simplu am uitat ce zi sîntem.

   • Mitzaa Biciclista permalink

    Asta e tipic artiștilor 🙂 Doar ei nu au habar în ce dată sunt, zi a săptămână, ceas al zilei.

    Dar să știți că eu am citit mai deunăzi că Lenin făcuse un menage a trois cu Nadejda Krupskaia și cu Grigori Zinoviev. Sigur, e doar o bârfă, nu am certitudinea că Lenin întreținea relații homosexuale deși cică ar exista dovezi în sensul ăsta.

 2. Halucinat de "halucinantul" ziaristului galben permalink

  Da’ da ba accept la commentul ala odata, ai vreo jena ca te-am prins cu matza in sac ?! :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: