Skip to content

Pledoarie pentru Maria Grapini la europarlamentare…

January 29, 2014

Image

Știrea că Maria Grapini va candida la europarlamentare mi-a smuls un suspin de ușurare. Mă temeam că România își va pierde aura de originalitate pe care și-o căpătase introducând în Parlamentul European atât de multe figuri bizare, baroce, imprevizibile, colorate… tâmpite, nocive…

Nicio altă țară din 28 nu are o asemenea colecție de clowni bogați (în cinci ani de mandat, un europarlamentar poate strânge un milion de euro fără să fure): legislatori care încurcă discursurile, se închină în plenară, întrețin legături erotic-onirice cu Pentagonul, avertizează asupra fascismului maghiar citând din Eminescu, sau, invers, avertizează aglutinat asupra fascismului românesc citând din Petöfi. 33 la număr, dintre care jumătate sînt cazuri clinice de autoiluzionare și grotesc îmbuibat.

Tot așa, dincolo de orice ideologie, tot românii au furnizat cel mai nesimțit deputat din istoria de mai bine de jumatate de secol a construirii Europei, pe Adrian Severin, care a refuzat cu încăpățânare să demisioneze după ce a fost denunțat ca un coțcar ce este, trecând în continuare imperturbabil prin disprețul celorlalți colegi la reuniuni și continuând să trimită ziariștilor comunicate de presă rezumând poziția lui vizavi de marile evenimente politice contemporane.

Severin, EBA, Becali, Vadim, Tőkes sau alții care țin de psihiatrie mai mult decât de politică au arătat în ce măsură creatorii dadaismului și suprarealismului nu au fost un accident, ci au ieșit dintr-o psychee românească perenă.

Scuza că EBA a ajuns acolo împinsă de taică-su e prea facilă și ignoră voit lașitatea colectivă. Realitatea e mai degrabă cea a unui partid slugarnic ce o ajutã pe fata cu IQ exotic a sefului statului sa intre in Parlamentul European, căci nu Bãse a pus-o acolo cu mâna lui, desi era vointa lui, desigur, ci partidul lui de arnăuți politici care i-au propulsat fetei campania. La fel cum, in mod absolut legal, CV Tudor l-a pus pe Becali pe listele lui.

Fără să uităm că primii de vină au fost alegătorii: ați votat lista – ãstia au intrat în Parlamentul European… Eba si Becali, în mod total legal.

E limpede că toți au să dispară din viitorul șeptel românesc, ce va fi mai scurt cu un cap — 32 de eurodeputați, în loc de 33 actualmente, dar cum să nu mai avem noi figuri aberante? Aici vine știrea linistitoare cu dislexica Mme Grapini.

Această arătare cu rânjet indescriptibil, punctuație creativă și convingerea că literele oricărui cuvânt pot fi amestecate oricum, ochiul prinzând vorbele scrise mai degrabă ca pe niște ideograme, această creatură va ajuta la menținerea reputației noastre de originalitate.

Imbâcsită e, urât se îmbracă, iar prostia îi e atât de remarcabilă încât putem anticipa că i se va oferi des microfonul, pentru a mai destinde atmosfera. Abia așteptăm s-o vedem în comisia parlamentară despre Siria, sau prin de-astea complicate, despre bugete și delfini sau eutanasierea minorilor.

Advertisements
6 Comments
  1. Nu știu dacă observarăți în CV-ul ‘mneaei câte diplome, titluri, distincții și-a cumpărat stimabila. Mai multe decât Vadim. Este și ea oama mileniului, și multe altele. Bașca diversele attendances: cred că modelul a fost totuși Mama Națiunii, chimista de renume mondial.

  2. Jax permalink

    You had me at…”arnauti politici”:)))

  3. Eh, dacă nu a fost promovată în “foncţie” omniscienta Tatoiu, încă nu e “ţirkusul” complet…

  4. M-am trezit cu ea in circumscriptie cand lumea a votat a proasta USL-ul (ca eu de ciuda am votat altceva),am fost de cateva ori la ea cu probleme de serviciu cand era directoare la fabrica abia privatizata pe stil Vacaroiu si m-am nimerit cu ea la sala palatului prin nouazeci si ceva cand un fost ministru voia sa faca un partid liberal.Din cate se vorbea atunci,ar fi carat din fabrica tot ce-au putut si si-au facut propria afacere,cumparand apoi ce-a mai ramas.

Trackbacks & Pingbacks

  1. De ce le dai clasă? | Tausance

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: