Skip to content

Psihopatul Putin și privirea lui șerpească…

April 11, 2014

Image

S-a spus că marele pericol pus actualmente de Rusia vine, ca în cazul tiranilor autentici, de la faptul că Putin ar fi în realitate nebun… Nebun nu în sensul ruperii de realitate, ci că ar fi un autentic psihopat, din cei imprevizibili.

Era și opinia răposatului Berzeovski, pe care l-am intervieviat la Londra prin intermediul rezistenței cecene (cf. Link mai jos)… Or, Berezovski, care îl cunoscuse bine pe Putin, știa ce spune… Il văzuse murind in chinuri fără nume pe Litvinenko, cel iradiat pe dinăuntru… iar el însuși, Berezovski, a sfârșit-o în condiții suspecte…

Ca ziarist la Bruxelles, l-am văzut de câteva ori pe Putin de foarte aproape, in conferințe de presă la NATO sau UE. E foarte mic, tern și cu privirea lipsită de orice lumină sau expresie. Vorbește moale și tărăgănat… Afară de o singură dată când și-a pierdut cumpătul. Am văzut atunci o uluitoare transformare. Era in 2002, în momentul unei vizite a lui Putin la NATO, in plin război de nimicire în Cecenia. El era omul care promisese că îi va “lichida pe ceceni până și in toaletă”. In conferința de presă, un ziarist l-a întrebat pe Putin ceva formal despre drepturile omului în Cecenia.

Deodată, fața lui Putin s-a descompus într-un rictus metalic, ochii i-au devenit o fantă șerpească, iar el a sâsâit (în rusește desigur), făcând să înghețe și traducătorii: “Dacă vă plac atât de mult musulmanii extremiști și vreți să vă deprepuțați pentru asta, vă invit la Moscova. Avem specialiști buni, vă garantez că am să recomand să v-o taie în așa fel încât să nu vă mai crească niciodată.

Iși pierduse cumpătul în public, lucru inadmisibil pentru un asemenea profesionist… Asta, ca o anecdotă utilă pentru toți experții care insistă că ei pot ghici cam ce va face Putin.

O poveste cu un “obit”: Interviul meu cu Boris Berezovski, “oligarhul revoluționar”…
https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/03/23/o-poveste-cu-un-obit-interviul-meu-cu-boris-berezovski-oligarhul-revolutionar/

Mic breviar cecen…
https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/04/22/mic-breviar-cecen/

From → Paraphernalia

3 Comments
 1. Ceea ce a spus Putin despre Crimeea în discursul din 18 martie e adevărat:

  – Decizia de a transfera Crimeea Ucrainei a fost o formalitate. Nimeni nu isi imagina ca nu vom mai face parte intr-o zi din aceeasi federatie. Dar URSS s-a destramat.
  – Cand Rusia a vazut ca Crimeea a ajuns in alt stat, s-a simtit inselata. Oamenii de acolo s-au trezit a doua zi intr-o alta tara, s-au trezit ca sunt o minoritate, iar natiunea rusa s-a trezit divizata.
  – Oamenii din Ucraina si-au dorit schimbarea. Autoritatile, puterea de la Kiev i-a facut pe oameni sa simta ca s-au saturat.
  – Atunci cand Ucraina s-a rupt, a folosit tot Carta ONU. Dar acum cand Crimeea face asta, nu i se permite.
  – Rusia s-a gasit intr-un loc in care nu putea sa renunte. Daca apesi un arc prea tare, va ricosa.

  Dar se ştie că numai copiii şi nebunii spun tot adevărul, iar în diplomaţie asta e mult mai bine ştiută decât în orice alt domeniu.

  Deci ce e Putin?… 🙂

Trackbacks & Pingbacks

 1. Rusia lui Putin în viziunea lui Belkovski: coruptă, ineficientă, agresivă (2) | liviudrugus
 2. “Universul lui Putin”… sau Putin = Universul? | Cabal in Kabul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: