Skip to content

Ravagiile bisericii – viața ta depinde de un sforăit, iar confesorul nu va ști…

April 21, 2014
Image
 
Te trezești dimineața lângă unul —sau una— de care ai crezut că te poți lega pe viață și care (descoperi) sforăie, sau a mâncat urât în seara dinainte, sau vezi cu inima strânsă, ceea ce nu remarcaseși înainte, că are ochii bulbucați… și vrei să îl (o) lepezi.
 
Îl (o) lepezi cu remușcări. Tâmpitul se spânzură. Te duci la spovedanie.
 
Bun, dacă mergi la popa din sat, să zicem că el mai știe cum e cu sexul, că are preoteasă și copii, dar dacă mergi la părintele călugăr Arsenic mântuitorul, sau purtător de alt nume fantezist… ce sfat crezi că-ți poate da, el care e presupus a nu fi atins femeie?… Sau bărbat?… 
 
Tu îi spui că ăla sforăia și se uita la meci, iar el te învață de supușenie și răbdare… Am stat odată în avion, de la București la Bruxelles, lângă o doamnă deghizată în prostituată tencuită pe față, cu centură de țechini și sandale cu toc cui, tatuată pe umăr, care citea o carte de părintele Arsenic (Papacioc, sau Boca, nu mai rețin). Capitolul III: “Dacă nu alăptați copii, veți alăpta cancer”… 
 
Cam asta e una din problemele influenței nocive ale bisericii în România, fără măcar a merge măcar până la Tanacu. Se duc tineri cu probleme de cuplu la călugări, pentru sfaturi de viață… Ce să știe ăla despre copii, alăptare, cancer și avort ?…
 
Secta sutanelor va mai face ravagii, dar mai luați-vă și după impresia personală a primei dimineți. Dacă tâmpitul sforăie, sau mănâncă urât, sau vorbește numai despre fotbal, lepădați-l fără regret și nu-i spuneți nimic părintelui Arsenic… Ce înțelege el despre chicoteli fericite la micul dejun?
 
Advertisements

From → Paraphernalia

2 Comments
  1. “Ce să știe ăla despre copii, alăptare, cancer și avort ?…”

    El nu ştie nimic, repetă ce spun câţiva medici care şi-au publicat rezultatele în presă, aşa cum cei cu “vaccinul şi autismul” repetă ce a spus unu’ Andrew Wakefield, căruia i s-a retras articolul de la publicare de către editor după ce a fost dovedit că spune tâmpenii ca un oarecare prim-ministru şi şi-a pierdut şi dreptul de practică medicală.

    Nu există “autism provocat de ceva”, indiferent ce e acel ceva, vaccin, microb, virus sau toxină, fiindcă autismul nu e “o boală” în sensul că subiectul a fost sănătos şi într-o zi a luat boala. Autismul e o formă diferită de construcţie a creierului, pe care subiectul o are din naştere sau nu o are. Nici psihiatrii nu pretind că “vindecă pe cineva de autism”, ci doar că îl fac să funcţioneze social, să vorbească şi să facă o meserie. Chiar dacă subiectul se comportă 100% normal, gândirea lui şi modul în care interpretează ceea ce vede sau aude în jur sunt tot de autist.

    (notă de subsol: mintea excesiv de logică şi orientată vizual al unor autişti de multe ori nu poate înţelege religia, sunt incapabili să gândească mistic. La maturitate pot să înveţe toate ritualurile bisericeşti şi să îşi facă datoria mergând la slujbă şi spunând toate cele necesare, dar dacă e vorba de un puşti care nu ştie să se prefacă şi trăieşte printre nişte maniaci religioşi, poate să le spună nişte chestii care i-ar face să îl linşeze 🙂 )

  2. Ramona permalink

    Este Arsenie, nu Arsenic, si capitolul respectiv este scris de Parintele Arsenie Boca. Si da, are dreptate parintele Arsenie, este vorba de nasterea de prunci pentru ca acesta este rolul principal al femeii, de aceea este inzestrata cu uter si ovare si sani, sa nasca prunci si sa alapteze. Proasta intrebuintare a darurilor noastre ne duc la boli si alte necazuri. Toate ne sunt ingaduite dar nu toate ne sunt de folos. Iti recomand sa te duci sa stai pur si simplu de vorba cu un calugar si sa observi cat poate intelege un calugar..Sau daca tot apare cumva parintele Arsenie Boca in articolul tau..incearca sa te duci la mormantul lui la crucea lui. O secunda iti trebuie acolo ca sa intelegi, atat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: