Skip to content

Logo-ul PMP e (previzibil?) furat…

April 25, 2014
Image
.

Acum că și-a pus Robert Turcescu logo-ul cu mărul PMP pe afișe e timpul să le amintim că blazonul lor a fost furat de pe Shutterstock…

Nu de alta, dar poate candidatul la primărie nu știe că e o imagine înhățată abuziv și care nu spune nimic, ca mai toate discursurile candidaților.

Când s-a lansat PMP și a apărut afișul de mai sus, mi-am zis că a ajuns si la noi moda aceea cu “Men’s High Heels Race“/ “Cursa bărbaților cu tocuri”… Cică se pot produce accidente serioase
 
Logo-ul acela cu mărul al PMP e însă furat…
Image

http://pmponline.ro

Image
.
Mișcarea prinde serioase rădăcini… Cum? Cât a costat logo-ul ăsta? Fiind furat, sperăm ca, spre deosebire de ăla cu frunza, să fi fost măcar gratuit…
.
Sigur, pe Shutterstock el costa 39 de euro, insa ei nu l-au cumpărat și descărcat de acolo, ci doar copiat și intors ca in oglindă.
.

Si-apoi, hai, chiar descarcat legal si cu o dungã in plus… Un logo pentru “ridicarea Romaniei” luat de pe Shutterstock e echivalentul diplomelor cumparate. Arata cat de mult cred in ce fac.

Advertisements
5 Comments
 1. apreciez umorul autorului afișului.
  ce putea fi mai potrivit pentru un partid de traseiști?

 2. Fleur permalink

  Adevăr grăit-ați! Ipocrizie, mistificare, nimic nou sub soare la un partid care se dă fată mare… în blugi. 🙂

 3. Nu stiu de ce spuneti ca e furat, aveti informatii clare ca asa ar fi? Sunt oameni care cu asta se ocupa, fac logo-uri pentru stock, iar cei ce au nevoie de un logo il cumpara de acolo. Asta nu inseamna ca il fura, ci pur si simplu functioneaza si in felul asta identitatea vizuala in zilele noastre.

  Uitati cateva zeci de mii de logo-uri, pentru cine credeti ca sunt concepute? Pentru potentialii clienti: http://www.dreamstime.com/photos-images/logo.html

  Foarte multe companii/institutii/organizatii folosesc logo-uri de pe site-urile de stock, e o modalitate simpla si rapida, si in niciun caz ilegala. Iar licenta de cumparare chiar specifica faptul ca cel care cumpara are dreptul de a modifica imaginea dupa cum doreste, atata timp cat nu intra in zona subiectelor delicate (bataie de joc fata de oamenii care apar in imagini, boli incurabile, industria erotica etc.)

  A cumpara o imagine nu inseamna a fura, nu?

  Pe de alta parte, ce puteti spune despre imaginea pe care ati folosit-o la articolul “Ravagiile bisericii – viața ta depinde de un sforăit, iar confesorul nu va ști…”? Ati cumparat-o sau ati furat-o?

  • Ha-ha… Drăguț. Eu sînt un blogger, nu un partid politic care promite un viitor nou României. Acela are responsabilitatea de a veni cu un mesaj nou si o imagerie neculeasă de pe un site cu logo-uri la 30 de euro.

 4. marul permalink

  Dragilor,
  Logoul a fost creeat de mine, si va pot spune si ce reprezinta si cum a fost creeat :))).
  Deci nu a fost furat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: