Skip to content

Cațavencii, S. O. Vântu și apelul la asasinat…

December 4, 2014

image5

Cațavencii, care prin trei oameni — Cristian Teodorescu, Florin iaru și Dan Mircea Cipariu— pretind acum să preia Uniunea Scriitorilor au fost argații lui Vântu care au sprijinit intens puciul Ponta-USL împotriva statului de drept și care în 2012 lansau apeluri la asasinarea lui Băsescu.

A ieșit Vântu din pușcărie, și-a făcut pagină FB, iar o grămadă de cretini continuă să-l admire.

Acelora le spun: încetați să mai repostați, ca și cum ar fi ceva amuzant sau anodin, citate din sau despre Sorin Ovidiu Vântu… E un rebut uman în toate sensurile, fizic, politic și mai ales moral.

Cinismul lui de handicapat manipulator nu are nimic interesant, dincolo de patologia socio-medicală. Omul e profund bolnav, nociv, nimic din ce spune nu e de folosit.

Ceea ce unii consideră umor e doar venin manipulatoriu. Acordându-i o dimensiune de haiduc nu faceți decât să perpetuați otrava din el, pe care, pentru arginți, au căutat să o dilueze unii ca Dinescu, hămesitul de lovele, fost poet minor și profitor care îl prezenta pe Vântu ca pe un intelectual rafinat.

Vântu e doar un om profund perturbat de care trebuie să-ți fie milă, un mărunt episod rușinos în deriva României.
Ce spune, scrie și gândește Vântu trebuie să ne fie total indiferent, dacă nu suntem psihiatri sau amploaiați la fisc.

Cațavencii i-au folosit lui Vântu în timpul loviturii de stat din 2012.

Cațavencii lui Buscu, omul care o lua fără batistă. La vremea aceea, în 2012, Buscu a publicat în Cațavencii chiar un apel la asasinarea lui Basescu…

Un text in care eventualitatea linșajului era invocată de trei ori :

doru-buscu-catavencii

http://www.catavencii.ro/Apel-catre-lichelul_0_6591.html

 1. Amenințare taxidermică: jupuire in vederea impăierii :

“Ai dus USL-ul la 66%, deşi îl puteai duce şi la 90. N-or să-ţi facă statuie pentru asta, dar sînt gata să te împăieze. Nu le forţa mîna.”

 1. Amenințare cu linșaj :
  “Te-ai cocoţat sus, pe un catarg de care alţii au fost spînzuraţi. Ca să te dea jos, romånii au ieşit pe caniculă, pe ploaie, pe viscol şi pe ger. Ar fi ieşit şi dacă ar fi fost cutremur, inundaţii, holeră sau lăcuste. Nu-i ispiti iar.”
 2. Amenințarea banditească, directă, cu organizarea unui “accident” :

“Există un Dumnezeu al beţivilor, o mînă nevăzută care îi împiedică să cadă. Ai grijă,cu sărbătorile astea, s-ar putea ca Domnul să surzească de la pocnitori şi să nu te audă – în caz că te prăbuşeşti.”

Comentariul incurajator de atunci al al lui Ponta, care l-a preluat pe blogul lui (el, procuror, care ar trebui sa se autosesizeze):
“Va recomand acest editorial semnat de Doru Buscu in Catavencii – o radiografie foarte buna, dar cumplit de amara!”…

(E drept ca Ponta insusi daduse tonul la referendum spunand ca: “Basescu, acest nemernic, isi riscă viața si libertatea”… Unii din aia mici de la Cațavencii au luat-o, se vede, literalmente.)

Toți scriu prost acolo, în Cațavencii, căznit și bătrânicios, de la Dinescu la Buscu la Iaru și la băiatul cu nume franțuzesc și particulă, ca să nu mai vorbesc de cuplul ăla, un băiat bărrbos și o fată cu breton (care publică reclame la bere pe blog ca și cum ar fi descoperiri papilare de-ale ei). Aștia se pun în doi ca să scrie asemenea orori de plicticoșenie:

blogmedia-1400270391-7078

http://www.catavencii.ro/Mihai-radu-vs-simona-tache-nu-uita-dar-nu-ierta_0_7078.html

.

Judecați si voi, banuitorilor… nu e un text de să-ți vină sa vomiți spasmodic si sa o iei la fuga urlând? Asta-i umor, sau limbaj, de oameni tineri? Totul e caznit si bătrânicios… Cică (text scris de un bărbat si o femeie inca funcționali, da?):

“Un bărbat adevărat învață că, mai devreme sau mai tîrziu, va spune Da chiar și celei mai nebunești cerințe din partea nevestei”… “Cerințe”?!!! Ce cuvinte-s astea frate? Sînteți clone ale lui Gheorghiu Dej?… Astea-s codurile voastre intre voi in pat? Aveți “cerințe”?  Și “feldeințe”?…

Acest duo crede ca e comic în scris pentru ca folosește vocabulele “bulan” și “leniță”. Și ăsta e final de textul zilei (ca așa ti-e prezentat)?

“În ce privește faptul că femeile nu lasă nimic neterminat, nici aici nu există vreo deosebire între ele și jumătățile lor. Nici bărbații nu lasă lucruri neterminate. Pentru că nu încep niciodată nimic.”

Doamne-ajută, frate si soro, incercați să trăiți și cu altcineva, nu doar intre voi… Iata, daca imi arată cineva un text mai anost decât asta in Kamikaze, sint gata sa-mi ascut creionul. Atenție, bara e pusă de duo-ul ăsta foarte jos-molatec… s-ar putea nici să  n-o vedeți. Din leniță, iubi, da.

—-

Ăștia-s Cațavencii, o gogoașă oportunistă a lui Vântu și a iubitorului de arginți Dinescu, metafore căznite și apeluri la linșaj în momentul loviturii de stat.

iaru

Apropo, tot acolo a mai scris și Iaru cum a jefuit el, împreună cu alți salahori ai muzelor, pușculița uniunii scriitorilor:

Incoerențele narativ-financiare ale lui Iaru în voiaj…

https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/05/03/incoerentele-narativ-financiare-ale-lui-iaru-in-voiaj/

Acolo Iaru poveste cum, imediat dupa revoluție, in 1990, înainte sa plece la Paris, el si ceilalți scriitori ai națiunii si-au împărțit 100 de milioane de lei găsiți pe conturile sau în sertarele Uniunii Scriitorilor și cum apoi el a călătorit imediat cu banii ăia… La Paris… 100 de milioane atunci erau echivalentul a 100 de milioane azi…

25 milioane euro.

Au găsit 100 de milioane in sertare și și i-au împărțit. Zice Iaru: “În vistieria Uniunii Scriitorilor  odihneau 100 de milioane, numai bune de cheltuit. Aveam să şi cheltuiesc ceva, pe alte meleaguri, în toamna aceluiaşi an, după evenimentele zbuciumate ale verii şi ale toamnei.”

 

http://www.catavencii.ro/In-asteptarea-falimentului_0_6368.html

 

Adică: erau niste bani acolo si noi, oamenii de cultură, i-am împărțit între noi.

Azi tot el, Iaru, scrie ca n-a avut bani de bere…

 

Iată o scurtă prezentare a Cațavencilor și a patronilor lor.

13 Comments
 1. normal că ptr Vântu Dinescu e un intelectual rasat. Vântu e un parvenit care totuşi ştie să deschidă gura. E un autodidact care a reuşit să depăşească condiţia gen Jiji Behecacalii

 2. tov Iaru s-a jegozit demul…de când cu insultele pe pagina lui de FB sau blog( oricum ceva proprietate virtuală) la adresa unei comentatoare. Nu ştiu dacă toată lumea e apucată de streche când se întâlneşte cu grămezile de biştari? Eu mă rog lui Dumnezeu ca- dacă voi avea vreodată atâţia biştari ca ăştia- să nu-mi pierd minţ
  ile şi să uite de unde am plcat, dar mai ales de buna cuviinţă

 3. Reblogged this on aliceteodoram and commented:
  normal că ptr Vântu, Dinescu e un intelectual rasat. Vântu e un parvenit care totuşi ştie să deschidă gura. E un autodidact care a reuşit să depăşească condiţia de tip Jiji Behecacalii
  tov Iaru s-a jegozit demul…de când cu insultele pe pagina lui de FB sau blog( oricum ceva proprietate virtuală) la adresa unei comentatoare. Nu ştiu dacă toată lumea e apucată de streche când se întâlneşte cu grămezile de biştari? Eu mă rog lui Dumnezeu ca- dacă voi avea vreodată atâţia biştari ca ăştia- să nu-mi pierd minţile şi să uit de unde am plecat, dar mai ales de buna cuviinţă

 4. Vicentiu permalink

  Maestre, iar nu ti-ai luat pastilele? Credeam ca esti serif in limbaj de lemn dupa cartea aia de mos libidinos pe care-ai scos-o si o lasi mai moale cu termenii de la 1800.

 5. Nu prea găsesc pasaje cu care să fiu în dezacord. Cel puțin despre episodul Vântu&co am o senzație de vomă în formă continuată. (Mai ales) juriștii știu ce vreau să spun.

 6. Florin Antonoiu permalink

  Din nou off dar m-am gandit ca poate fi de folos pentru o eventuala completare a studiului referitor la “legaturile subterane dintre albaneza si romana”:
  Intr-un unul dintre volumele Istoria limbii romane al Academiei din anii ’50 sau ’60 ai secolului trecut, in care erau trecute in revista cuvintele de substrat ale limbii romane comune cu albaneza, era explicat de ce nu poate veni romanescul “ceafa” din albanezul “qafë” (albanezul q fiind diferit de romanescul c din “ce-“, “ci-” = tsh). Se pare ca exista in albaneza si “çafë” care ar veni din aromana la o data relativ tarzie. Problema e ca qafë-ceafa corespunde lui qiell, qytet – cer, cetate (din latina caelum, civitatis). Respectivul “lingvist” roman (“tracologul” I.I. Russu parca) incerca sa dovedeasca ca albanezii nu sunt neo-tracii (tracii n-ar fi paleo-albanezii).

  • Russu (altminteri comparatist bun) și toată generația lui au căutat sistematic să diminueze sau să ascundă relațiile românei cu albaneza, recducându-le la o mână de cuvinte și trecând peste identitatea structurală și tipologică. Q- are, intr-adevăr, origini diverse în albaneză, punctul de articulație este, într-adevăr diferit de cel din românescul ce- ci- (albaneza îl are și pe acela), însă transformarea lui k- în q- în albaneză a continuat până în vremuri recente, aplicându-se și imprumuturilor din turcă: tekke – teqe (lojă a dervișilor), sau kebab – qevap.

 7. Barengott permalink

  Pai Buscu nu e coleg de pahar cu Ponta si Udrea? De ce va mira ticolosia lui?

 8. Vasile permalink

  I-am scris lui Iaru o vorba ” frumoasa ” pe FB . Am sa o reproduc aici , din nou :
  ” Te-am citit, te-am admirat, dar acum esti un cacat!”

 9. Victorie permalink

  Esti cam in urma, nea Dane! Buscu a supt in campania asta de la Udrea si de la Ponta

 10. ovidiu permalink

  Dar cu Kamikaze ce aveți?

 11. ovidiu permalink

  Scuze, acum am înțeles comparația.

Trackbacks & Pingbacks

 1. Lacrimi și sfinți – după-amiaza unui faun la restaurantul lui Dinescu | Cabal in Kabul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: