Skip to content

Je ne suis pas Charlie… Mortdecai, sau despre inanitatea lui Johnny Depp

January 24, 2015

image

Charlie Mortdecai (2015)
Cu: Johnny Depp, Gwyneth Paltrow, Ewan McGregor

Am mai scris despre îndoielile in legatură cu calitatile actoricești ale lui Johnny Depp, despre cum, dacă nu e grimat și fardat grosolan, ca în Pirații Caraibelor, sau Charlie si ciocolateria, el nu știe sa creeze un personaj convingator.

Avusesem o ezitare in momentul iesirii anul trecut a unui film SF minor, Transcendence, unde, cu toate că el e personajul principal, apare foarte puțin, intrucat moare rapid iar in restul filmului are doar apariții virtuale, pe un ecran. Data fiind natura prestației, acolo nici nu iti dai seama daca joacă bine sau rău. Te uiți doar la efectele speciale.

Aici însă, in această presupusă comedie cu gangsteri, detectivi, tablouri furate si un escroc nobil britanic (Charlie Mortdecai = Johnny Depp) se coboară la nivelul prostiei celei mai profunde.

Jocul grotesc al lui Johnny Depp e pitit de o mustață ridicolă, pe care toată lumea ii spune să și-o radă. Filmul e dezlânat, rău scris, fără nici o coerență în scenariu; umorul e, fără excepție, de nivelul caca-pipi-pîrț, gagurile includ mult vomat si excursii în toalete.

Una peste alta, filmul e doar o foarte-foarte proastă imitație a lui Snatch (Guy Ritchie, Brad Pitt), doar că aici distribuția prestigioasă (Johnny Depp, Gwinneth Paltrow) nu salvează nimic, dimpotrivă… Ajungi să iti pui intrebarea: pentru ce actori adulați si aparent întregi la minte acceptă să joace in asemenea orori nemarginite? Prostia ansamblului trebuia să le fie lor, starurilor, vizibilă si din scenariul scris, pe care actorii il citesc inainte de a semna un contract.

Pe deasupra, pe langa faptul că e rău scris, rău construit, neînchegat si rău jucat, filmul mai are si această pacoste: o voice-over permanentă și monotona, vocea personajului Mortdecai (Johnny Depp) care ne spune in permanență, innebunitor, ce se intâmplă, ce a fost si ce va mai fi.

De evitat absolut. Un dezastru fără nume, revelând definitiv un actor incapabil să joace fără măști grotești și care e în stare să transforme orice comedie intr-un prohod.


Cf. și:

Transcendence (2014) – Johnny Depp, o hieroglifă care cere palme…

https://cabalinkabul.wordpress.com/2014/07/19/transcendence-2014-johnny-depp-o-hieroglifa-care-cere-palme/

image

Advertisements
5 Comments
  1. E clar, va ploua pe Facebook cu „fffff mișto”. Ca la The interview, un alt dezastru bazat pe toilet humour.

  2. claus permalink

    in dead man al lui jim jarmusch face un rol bun. dar si filmul e dintr-alta liga

  3. totusi... permalink

    si totusi, Johnny Depp a jucat foarte bine in exceptionalul film al lui Jarmusch, “Dead Man”. un rol memorabil care ii iarta toate pacatele mentionate in articol.

Trackbacks & Pingbacks

  1. Transcendence (2014) – Johnny Depp, o hieroglifă care cere palme |
  2. Black Mass (2015): un film de o stupizenie absolută, cu cel mai prost actor din Emisfera Vest | Cabal in Kabul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: