Skip to content

Locul lui Putin în manualele de psihiatrie…

February 28, 2015

image8

E uluitor și înspăimântător că atât de multă lume (și nu neapărat putiniști și agenți pitiți) vine imediat după asasinarea lui Nemțov cu argumente și narațiuni complicate precum: nu Putin a făcut-o, ar fi prea evident, e un om inteligent, n-ar căuta să atragă atât atenția etc… Nemțov organizase o manifestație anti-Putin duminica asta, Putin chiar n-ar fi făcut-o, că doar nu e nebun.

Acestor naivi trebuie să li se repete până pricep acest adevăr simplu: ba da, Putin e nebun. E un psihopat care nu intră în criteriile voastre de locuitori în garsonieră. Adevărul nespus public în cancelariile occidentale este că psihopatul acesta nu intră în categoriile logice și că singurul lui mod de supraviețuire, chiar și fizică, este fuga înainte, până și cu riscul unui război.

Putin nu poate slobozi frâul, sau renunța la putere, pentru că dacă o face riscă să moară violent. Omul care ocupă lent țările vecinilor, care asasinează rivali în Londra (Litvinenko, “sinucisul” Berezovski) cu substanțe radioactive, pe care raposatul Litvinenko il acuza ca ar fi pus la cale atentatele comise la suprafață ce ceceni (blocurile aruncate în aer în Moscova, de pildă), care îl menține la putere în Cecenia pe celălalt psihopat: Ramzan Kadîrov, acest om asasinează implacabil pe oricine îi stă în cale, fără păs pentru urmări. Ura lui pe “trădători” e patologică. Așa a învățat în KGB, în școala supușeniei fără limită. Iar trădător e oricine nu e de acord cu planurile lui.

Imperiul lui piramidal, bazat pe oligarhi supuși și serviciile secrete nu poate funcționa decât prin supunere absolută. Ideologia e irelevantă. Inainte ar fi fost comunismul – acum e eurasianismul/slavismul/rusismul, cu o fațetă sau alta puse înainte în funcție de nevoi. Dușmanii au rămas aceiași, în virtutea continuității.

Marele pericol pus actualmente de Rusia vine, așadar, ca în cazul tiranilor autentici, de la aceea că Putin e în realitate nebun… Nebun nu în sensul ruperii de realitate, ci e un autentic psihopat, din cei imprevizibili.

Era și opinia răposatului Berzeovski, pe care l-am intervieviat la Londra prin intermediul rezistenței cecene (cf. link mai jos)… Or, Berezovski, care îl cunoscuse bine pe Putin, știa ce spune… Il văzuse murind in chinuri fără nume pe Litvinenko, cel iradiat pe dinăuntru… Văzuse ororile din Cecenia, de la execuțiile în masă până la covoarele de bombe… iar el însuși, Berezovski, a sfârșit-o în condiții suspecte…

Ca ziarist la Bruxelles, l-am văzut de câteva ori pe Putin de foarte aproape, in conferințe de presă la NATO sau UE. E foarte mic, tern și cu privirea lipsită de orice lumină sau expresie. Vorbește moale și tărăgănat… Afară de o singură dată când și-a pierdut cumpătul. Am văzut atunci o uluitoare transformare. Era in 2002, în momentul unei vizite a lui Putin la NATO, in plin război de nimicire în Cecenia. El era omul care promisese că îi va “lichida pe ceceni până și in toaletă”. In conferința de presă, un ziarist l-a întrebat pe Putin ceva formal despre drepturile omului în Cecenia.

Deodată, fața lui Putin s-a descompus într-un rictus metalic, ochii i-au devenit o fantă șerpească, iar el a sâsâit (în rusește desigur), făcând să înghețe și traducătorii: “Dacă vă plac atât de mult musulmanii extremiști și vreți să vă deprepuțați pentru asta, vă invit la Moscova. Avem specialiști buni, vă garantez că am să recomand să v-o taie în așa fel încât să nu vă mai crească niciodată.”

Iși pierduse cumpătul în public, lucru inadmisibil pentru un asemenea profesionist… Asta, ca o anecdotă utilă pentru toți experții care insistă că ei pot ghici cam ce va face Putin.

Obscenul lui cult al personalității arată un narcisist cu personalitatea fragilă, incertă, tulbure și rănită. In realitate, cu toată grija photoshopată cu care se arată în diverse ipostaze dure, Putin e de fapt mic și flasc… Judo-ul ăla e mai mult pentru mizanscene în ședințe foto.

 

 

Putin

In confruntarea cu fetele din Femen, narcisiștii ca Putin sînt puși față în față cu țâțele… Țâțele altora… Or, în cazul lui, secretul, ieșit la iveală printre poze mai puțin retușate, este că el le are cam mari… In orice caz, mai mari decât cele ale unora din activistele Femen…
putin-likes-boobs

Иди на хуй, Путин… Du-te-n pulă, Putin… (genul de limbaj pe care el îl înțelege)

Incultura și vulgaritatea lui sunt sub medie. Ne amintim avertismentul aruncat cecenilor când a ajuns la putere:

Ii vom îneca în budă !… (Мы будем их преследовать везде. В туалете поймаем, мы в сортире их замочим !…)
Ăsta e nivelul lui retoric: a îneca în budă.

La fel când a aruncat rânjind:
Politețea și armele pot face mai mult decât doar politețea.”
Вежливость и оружие могут сделать больше, чем только вежливость.

(Vorbind marti 18 noiembrie 2014 la forumul Frontului Popular al Rusiei (Общероссийский народный фронт) despre atitudinea pe care trebuie s-o aibă Rusia vizavi de Occident.)

E drept, nu îi bănuiam atata cultură cinematografică… În “The Untouchables”, Al Capone (Robert DeNiro) spune: “You can get farther with a kind word and a gun than you can with just a kind word.”)

Iată-l:


Un singur om a reușit până acum să îl decortice coerent pe Putin, făcându-i un portret care parcă e scos din Anatomia agresivității umane a lui Erich Fromm: Ben Judah, în Fragile Empire: How Russia Fell in and Out of Love with Vladimir Putin
http://www.newsweek.com/2014/08/01/behind-scenes-putins-court-private-habits-latter-day-dictator-260640.html

O carte de studiu în buclă pentru psihiatri.

Așa că cei care încă mai bombăne argumente logice, că nu Putin l-ar fi “făcut” pe Nemțov, șabada… nu au nici o idee cu cine avem de-a face și nici cât de înspăimântătoare e realitatea, sau cât de sumbru e viitorul.

G20 summit in Brisbane

La Brisbane, la summitul G20 în Australia, fiecare lider a trebuit să pozeze mângâind un koala. In brațele lui Putin, bietul animal e pietrificat de teroare… simt ele ceva.

Cf. și:

G20 summit in Brisbane G20 summit in Brisbane

John Key (Noua Zeelanda) si Stephen Harper (Canada)

Cf. și:

O poveste cu un “obit”: Interviul meu cu Boris Berezovski, “oligarhul revoluționar”…

https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/03/23/o-poveste-cu-un-obit-interviul-meu-cu-boris-berezovski-oligarhul-revolutionar/

Mic breviar cecen…

https://cabalinkabul.wordpress.com/2013/04/22/mic-breviar-cecen/

33 Comments
 1. Reblogged this on daniel arfire and commented:
  O scanare clinica a lui Vladimir Putin psihopatul.

 2. Eu cred ca tu esti adevaratul psihopat. Asta doar daca nu esti doar o coada de topor a MAFIEI jhidano-sionista-masonica-satanista.

 3. Chiar crezi ca rusii sunt un popor de imbecili care sa sustina in proportie de 90% pe un psihopat?

  • Mamaie, ia cauta pe youtube “only in russia” sa vezi cum conduc, cum sar la bataie, cum se arunca de pe blocuri si cam cat de beti sunt tot timpul rusii. Si nu cred nici eu ca il sustin 90% dintree rusi, dar probabil multi din cei care il sustin sunt puternici si cu bani iar majoritatea celor care nu il sustin probabil tin la viata lor.

  • Ion din balon permalink

   Da, io cred sincer :))

  • In trecut, a fost cat pe ce sa avem si noi un presedinte cu probleme psihice. (Vadim) Apoi, vezi cazul lui Dan Diaconescu, care a ajuns sa pacaleasca guvernul Romaniei si pe mii de romani cu propunerea lui de privatizare a Oltchim. In ambele cazuri este vorba de pesoane cu cel putin cateva episoade de ideatie deliranta.
   Problema este ca, in multe cazuri, tulburarea psihica nu vine cu un semnal de alarma, si acesti oameni pot sa treaca drept altceva – excentrici, eroi, genii, salvatori providentiali, etc.

  • Radu permalink

   Da, Cred ca ar trebui sa fie invidios pe Ceausescu, asta avea 100%.

  • diana tatiana permalink

   Da rusii chiar pot sustine un pshiopat ca Putin sa ne amintim de comunism nu e destul?

  • anca permalink

   nu ştiu dacă ruşii îl susţin sau nu în proporţie de 90%, dar ei sunt un popor în faţa căruia cei mai mari dezaxaţi se susţin singuri. e nevoie de mai multe exemple sau ajunge doar stalin?

 4. Athelfirth permalink

  Cu cat ai fost platit ca sa scrii un astfel de articol mizerabil? Ai fost cu atat mai fraier daca ai facut-o pe de gratis.

  Putin este cel mai competent si cel mai admirabil conducator din lume la ora actuala si sper sa traiasca cat mai mult. Tot el ar putea servi intereselor Romaniei in adevaratul sens al cuvantului si ne-ar putea ridica din prezentul statut inferior de colonie jefuita.

  Singurii nebuni sunt americanii si europenii, care ne-au distrus la propriu dupa 89′ si din pacate, exista multi tradatori redusi mintal ca tine, a caror valoare nu o depaseste pe cea unui gandac de balega.

  • Radu permalink

   In acelasi mod a fost asasinata acum cativa ani jurnalista de opozitie, Anna Politkovskaia. A fost asasinata, ATENTIE, DE ZIUA DE NASTERE A LUI VLADIMIR PUTIN, 7 octombrie, de catre ucigasii lui Ramzan Kadyrov, liderul cecen si prietenul lui Putin.

  • beercycle permalink

   Foarte interesant cum au aparut o sumendenie de iubitori nu numai de popor rus dar explicit de Putin. Se pare ca rubla nu a cazut suficient si inca mancurtii astia pot fi platiti.
   PS nu pot sa cred ca un cititor care ajunge intamplator pe blogul asta poate scrie asemenea aberatii

  • bolșevic motherfucker permalink

   Futu-ti gura matii de prost sau trădător ce ești. Primul glonț e al tău, căcat împuțit ce ești. Pe tine te-a distrus curva de mata când te-a avortat.

   • bolșevic motherfucker permalink

    Pentru athelfirth, labarurul rusofil.

  • andrei permalink

   Mergi frate la rusi daca iti place asa mult sa il pupi in pula pe Putin. Uiti probabil cat am avut de suferit din cauza rusilor, si ce au facut din tara noastra. Iti dau bani de avion, doar sa pleci mai repede, sa vezi cat de bine o sa traiesti tu la rusi. Cacat jegos

  • anca permalink

   să ne ridice putin de la statutul de colonie jefuită? trebuie să ţi se amintească cine ne-a jefuit de tezaur?

 5. Va doare rau ca Putin nu este carpa de sters pe jos ca si politicienii romani?De ce nu analizati si gradul de inteligenta a presedintilor americani, va sperie gandul de a gasi nivele de inteligenta similare cu ale primatelor?

  • Radu permalink

   Cum se analizeaza gradul de inteligenta? Oameni ca tine ma sperie, da! Ingrozitor si limitat mod de a gandi ai! Nu motivatii, nu replici documentate. Cei ca tine injura si pleaca mai departe. Vrei ceva intelligent, atunci sa ai pretentii in primul rand de la tine.

   • beercycle permalink

    e o jagardea platita stai linistit, daca maine Obama i-ar da cu 20% mai mult ar scrie alta poveste.

  • anca permalink

   ce-ai, dom’le, cu preşedinţii americani? bush junior a fost un accident, dar a ajuns preşedinte tocmai fiindcă a fost taică-su al naibii de deştept.

 6. Toti dictatorii au avut un handicap sau o frustrare.Acest asasinat pur si simplu FACE PARTEdin stilul lui Putin si al serviciilor secrete rusesti.Nu e deloc un asasinat al unei benzi de cartier. Cand ai la dispozitie cele mai sofisticare metode de ucidere din lume, probate cu numeroase ocazii, gen materiale radioactive, otravuri nedetectatbile, sa te apuci sa tragi cu pusca in strada e complet logic. In plus Nemtov era un oponent politic, avea ceva putere politica si chiar daca nimeni nu-l baga in seama, asta nu insemna ca nu era scris pe “o lista neagra!”

 7. jixi permalink

  Ce mecla de om normal ai si tu…!

 8. @jixi

  Ce vrei sa insinuezi sau sa comentezi stimate domn?
  Daca ai ceva de obiectat, prezinta argumente si nu…realiza comentarii aberante!
  Hai…Sa ai o zi buna, tovarasele!
  =)))

 9. niki permalink

  Nu vad decat aceeasi gena “rea” aici, mostenita de la vreun stramos geto-dac nedus la timp la psihiatrie, itita/tasnita din masturbarea in public a acelorasi idei ce ti-au pervertit mintea, inima, stropul de constiinta ce-ar fi putut face diferenta ….

 10. Dextro permalink

  Cultural marxism is driving your mind and hate is driving your soul but is too late, you lost genosse Alexe, you all lost :-)))

Trackbacks & Pingbacks

 1. Halucinanta prevestire a lui Nemțov: — “Mi-e teamă că Putin mă va ucide”… |
 2. Halucinanta prevestire a lui Nemțov: — “Mi-e teamă că Putin mă va ucide.” |
 3. Despre “eurasianism” și noua amenințare de la est… |
 4. Un an mai târziu: Ucraina după Maidan (din nou despre identitatea ucraineanã)… |
 5. Cine-i rus? Cine-i ucrainean?… despre identitate și „ucrainizarea” trecută a Rusiei |
 6. “Universul lui Putin”… sau Putin = Universul? | Cabal in Kabul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: