Skip to content

Lenin, orgii în fabrici și “Bună ziua, tovarășe femei !”…

March 8, 2015

431038_362664643767380_2112640881_n

Mâncătoarea de bărbați Aleksandra Kollontai

Ziua femeii a fost introdusă sub Lenin de către bolşevica Alexandra Kollontai, militanta ce dorea distrugerea instituţiei familiei şi legalizarea amorului liber şi colectiv.

Abia au scapat, așadar, săracii bărbați de 14 februarie si de martisoare, si iata c-a venit implacabil 8 martie, alta zi in care trebuie sa-ti freci capul ca sa gasesti ceva original pentru scrutătoarele din jur, in general aceleasi care au ramas deja dezamagite de la precedentele tentative.

Lenin, omul care a introdus triolismul in politică (la Kremlin, in cei 5 ani in care a instaurat teroarea bolșevică și creat URSS-ul, a făcut ménage à trois cu Nadejda Krupskaia și franțuzoaica Inessa Armand) avusese deja ideea unei Zile a Femeii. Ea tot fusese propusă de Internaționala Socialistă, însă Lenin a introdus-o oficial în URSS.

I se spune “zi internationala a femeii”, dar nu e sarbatorita peste tot. Nu in Statele Unite, de exemplu. Chiar si acolo unde e inca respectata, in majoritatea tarilor, cu exceptia fostelor republici sovietice, ea nu e sarbatoare legala, altfel zis femeile continua sa mearga la lucru, chiar daca sint sarbatorite. Sarbatoare artificiala era ea oricum in tarile din fosta Uniune Sovietică, de unde s-a extins in toata lumea.

Principalul avantaj, atunci, era ca, fiind o sarbatoare legala, puteai macar sa nu mergi la lucru. Chiar si bărbații. Pana si ambasadele se inchideau in acea zi. Ele n-ar fi putut functiona oricum, intrucat personalul util si muncitor, de la dactilografe si secretare la traducatoare si femeile de serviciu – altfel zis majoritatea angajatilor – lipseau in acea zi, asa incat fara ele ambasada, adusa in punct mort, se inchidea.

Tot Lenin încurajase și revoluția sexuală promovată de Aleksandra Kollontai, o mâncătoare de bărbați (aproape literalemente), scriitoare și prima femeie-ambasador, care prona amorul liber și sexul fără limită pentru a distruge bazele familiei, odioasă instituție burgheză. (O simplă privire de-a Aleksandrei Kollontai putea muia genunchii unui bărbat mai eficace decât o vizită a NKVD-ului.)

O zi foarte apreciată de vânzătorii de nimicuri, care își rotunjesc frumos cifra de afaceri.

Și o binecuvantare pentru ziaristii din presa populara și rubricile mondene… Ocazia ideala de a recicla putin din acel material deja folosit in alti ani, dar care nu imbatraneste niciodata.

Așa… Orgiile prin fabrici sovietice. Orgiile prin fabrici s-au incheiat după moartea lui Lenin și preluarea puterii de către pudicul ascet alcoolic și fost seminarist Stalin, mai interesat de alcool și torturi decât de femei.

cementcover

Abia in acest context poate fi ințeles halucinantul roman al lui Gladkov Cimentul (1925), romanul perfect al realismului socialist, unde personajul Gleb Ciumalov vine de pe front și descoperă că nevastă-sa, in loc să i se arunce in brațe, are idei de egalitate sexuală.

Nu doar egalitate intre sexe, dar se sugerează că femeia vrea mult sex, cu oricine, acolo la fabrică, unde nimeni nu prea mai poftește să muncească.

Cât de tâmpit e personajul, studiat vreme de generații la orele de literatură, se vede din prima pagină a cărții, unde, coborând din tren, soldatul Ciumalov vede niște prășitoare chicotitoare și li se adresează cum știa el că trebuie :

 Bună ziua, tovarășe femei !

(— Здравия желаю, товарищи женщины !)

Genul de cretin care la fabrică cumpără cadouri pentru toate colegele, in vreme ce ele și-o trag exuberant în grup în sala mașinilor pentru a da o nouă lovitură hidrei capitaliste.

—–

10552387_904870506213455_750430384701050390_n

“De 8 Martie, fetelor !
(din revista rusească Most)
Advertisements

From → Paraphernalia

12 Comments
 1. sergiu permalink

  imi cer scuze, dar nu am inteles absolut nimic… probabil ati folosit Google Translate si nu cunoasteti limba rusa

  • Cunosc limba rusă foarte bine, iar textul de aici. Acuzațiile de folosire a Google translate pleacă în general de la impresia de sintaxă proastă. Aveți poate o problemă cu sintaxa limbii române?

 2. a.a. permalink

  Foarte informativ si bine scris.
  Daca nu a fost google translate sigur a fost bing.

 3. niki permalink

  Certo ! Iar maine-poimaine se va descoperi ca Putin a fost de fapt gay si se iubea pe ascuns cu Berlusca ….

 4. Serghei permalink

  Daca RMGC are postaci, FSB stie folosi google image search? Stie. http://goo.gl/i3w4Oq

 5. Lunik permalink

  Ba, tampenia asta n-o mai fost ? ce dracu, o repostezi periodic ?
  Oricum titlul e de tot rahatul, nu-sh une’ ai vazut tu orgii in fabrici. Imaginatie bolnava …

 6. a.a. permalink

  Da, adevarul de iasi stie de unde sa aleaga stirile cele mai zemoase. Jurnalism de caca-litate.

 7. iosif visarionovici iliescu permalink

  cateodata ma intreb: tu te suporti?

 8. din pacate, armazoanele de peste Garla impiedica spunerea adevarului intreg in aceasta privinta. Au -si ele- o parte de vina. Iar in tarile foste comuniste, reforma ramasa la jumatate de drum nu a avut curajul sa dezvaluie tot adevarul. Cu documente, marturii etc. Se lasa sa se fasaie fenomenul natural. Din pacate, multe femei (organizate deja in structuri secrete sexiste) continua aceasta politica…Inainte vreme, partidele comuniste si muncitoresti, direct sau prin serviciile lor secrete, controlau aceste organzatii semi clandestine. Acum cine le controleaza? Cand veti afla raspunsul, veti vedea cine e adevartatul stapin in Romania si de ce lucrurile merg asa “bine”…

 9. Iridon Nicolae permalink

  Un batran, diriginte de Posta, mi-a povestit despre orgiile care le tinea pe acolo. Sunt convins ca in fabrici era mai aglomerata treaba. Si azi se fac orgii, in spitale, unde asistentele arata mai mult a staruri porno decat cadre medicale, presupun ca asa se fac angajarile acum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: