Skip to content

Pantalung, panta scurt… cam cum ți-e mintea

April 30, 2015
post-52413-0-11813600-1403288304
.
Unul din cele mai odioase spectacole de primăvară este cel al bărbaților ieșiți la plimbare cu pantaloni din ăia care se termină, fâlfâitor sau strâns, undeva între genunchi și glezne… Nici suficient de scurți ca să fie bermude sau short, nici suficient de lung ca să fie pantaloni demni… Doar așa, atârnând până la tibie, cât se se vadă sub ei ciorapii Nike bine întinși sau pulpa cabrată.
.
“Pantacourt” e numele în franceză al acestei orori vestimentare, “panta scurt” adică, în opoziție cu pantalon, care a fost perceput ca “pantalon(g)” / “panta lung”. Același algoritm defect aici ca și în cazul chiloților de plajă numiți “monokini” când femeia n-are sutien, pentru că odinioară prostia umană a considerat că în bikini intră numeralul bi-.
.
Purtătorii ăștia de” pantascurți ” ar trebui bătuți cu ciomege de oină peste gleznele delicate. Singura mea mângâiere e că se îmbracă precum salafiștii, fundamentaliștii musulmani cu pantaloni întotdeauna deasupra gleznei, pentru că există un hadith în care Mahomed spune că pantascurtul trebuie să cadă deasupra gleznei.
.
Număi că salafiștii ăia au o ocupație în Siria, pe când aici pantascurții au ieșit dezagreabil la plimbare pe bulevard. Sper ca unele din javrele de luptă plimbate fără lesă să fie mai iritate ca mine de atâtea glezne bărbătești epilate.
.

From → Paraphernalia

3 Comments
 1. Dragos-Gabriel IONESCU permalink

  bashini… multe basini de la domnu` alexe. doar basini

  Dragos-Gabriel Ionescu

  • Popescu permalink

   De ce zici ca te-ai semnat dupa genialul comentariu, doar ti-ai etalat numele complet la inceput ? De basini, nu ? De multe basini, domnu’ Dragos !
   Si hotaraste-te, cum se scrie basini, cu sh sau fara ?

 2. perfecta dreptate, daca mai gasesti si niste ciorpai in sandale, ai vazut tot ce trebuie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: