Skip to content

Apropo de viitoarea televiziune a lui Turcescu…

May 5, 2015

Turcescu-la-B1

Ce spun eu aici nu e ceva personal, ci o constatare clinică:

Numitul Robert Turcescu nu mai este jurnalist, așa încât apelurile lui la donații pentru a deschide o televiziune trebuie văzute ca o simplă întreprindere comercială, iar nu un gest jurnalistic.

Cine vrea să dea bani acolo, să știe că îi bagă în ceva care nu are nimic de-a face cu presa.

De ce nu mai este Robert Turcescu un jurnalist? Pentru că jurnalismul e incompatibil cu intermezzo-uri politice sau cu treceri prin serviciile secrete.

In lumea reală, un jurnalist nu poate să iasă din presă, să părăsească scrisul neutru, să devină purtător de cuvânt al unui ministru, să zicem, iar după aia să revină în presă.

Nu.

Ca să nu mai vorbim de un jurnalist care spune că a fost agent acoperit.

In occident, un jurnalist care a părăsit presa pentru a fi spin doctor, sau spokesman, nu revine după aia să scrie articole.

Ieșirea din presă e definitivă, pentru că luarea de poziții politice te decredibilizează definitiv. Tu poți fi mai departe consultant, expert media, membru de partid, lobbyist, ce vrei tu, dar niciodată jurnalist, cum erai inițial (nu am văzut o remarcă de bun simț despre asta decât la Rodica Lazăr).

Așa că nu despre presă mai poate fi vorba la “televiziunea internet” a lui Turcescu, pentru care el cere bani prin SMS si prin altele.

La fel cum nu a fost niciodată un jurnalist posacul Bogdan Chirieac.

Acest personaj, Bogdan Chireac, face parte din categoria celor care nu pot supravietui decât proiectând imprejur dispreț pentru toti cei pe fruntea cãrora nu scrie: “BANI”…

Am înteles asta în momentul in care, acum mult timp la Bruxelles, i-am surâs si am vrut sa dau noroc cu el, iar el mi-a dat, cu o figurã scârbitã, stânga moale…

Da: omul e din categoria lui “stânga moale”… Oameni a cãror personalitate e atât de firavã, incât juiseazã dând noroc cu stânga… cu cât mai putine degete din ea… degete moi…

Bun, digresiunea Bogdan Chireac e doar pentru a spune că acești oameni, trecuți prin bani, servicii, politică și pocăințe nu mai pot fi jurnaliști.

Pocăința lor poate fi reală, dar virginitatea nu se reface.

From → Paraphernalia

4 Comments
 1. Patriot Timoceanu permalink

  Bogdan Chirieac e probabil tot securist.
  abia astept sa “recupereze” Cadrilaterul si Bucovina Septentrionala si BuJJJJJJJJJJacul

  Like

 2. Problema cu Turcescu nu e doar că a fost ofițer acoperit. E și problema imensei fățărnicii de care a dat dovadă.
  Să spui „glonțul, nemernicilor!” celor care au spus despre tine lucrul perfect adevărat că ești ofițer. Să anunți că vei da M.Ap.N. în judecată fiindcă te-a făcut ofițer fără știrea ta (oare o fi cîștigat procesul? a primit despăgubiri?).
  Nu avea obligația să confirme că e ofițer sub acoperire. Dar a ratat un minunat prilej de a tăcea.
  Susținerea unui anumit partid politic cred că se mai poate ierta. Pot exista oameni onești care susțin diferite partide, apoi își dau seama, sau nu, că au greșit. Dar după ce minți cu nerușinare din asta turcesciană, nu știu cîtă credibilitate mai poți avea.
  https://mariusmioc.wordpress.com/2014/09/22/robert-turcescu-omul-care-voia-sa-dea-m-ap-n-in-judecata-pentru-ca-a-fost-avansat-ofiter-e-locotenent-colonel-sub-acoperire-glontul-nemernicilor-articol-al-sau-din-2012-cind/

  Like

 3. vioreldodan permalink

  Despre cine vb noi aici? Despre care Turcescu? Despre ala care se acoperea de ,,glorie” dand bile albe sau negre sau despre ala care s-a acoperit de penibil cand s-a…descoperit ca a fost…acoperit. Exista o vorba care spune ca in viata asta, oamenii si…rahatii se acopera cu hartii! Fiecare din diverse ratiuni! Asa ca, dupa mine, Turcescu e un(sau a fost)…rahat acoperit!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: