Skip to content

Copanul meșteșugit…

July 1, 2015

alch

— Uneori trebuie să lași baltă meșteșugul, mi-a zis, mușcând fără afectare din copan.
— Ce meșteșug? am întrebat, întorcându-mă spre buzele ei date cu sclipci din grăsime de pui.
— Păi frazele alea prea lucrate pe care le bați acolo. Când sunt așa meșteșugite nu mai ești atent la conținut. Uite, Tolstoi când își scria povestioarele religioase, alea stupide, anoste, dar adevărate și convingătoare, se lăsa să scrie ca o babă aspră dar bună, una de-aia care pare rea pentru că n-are buze, dar ochii îi sunt mereu umezi și nu-i pasă de cuvinte.
— Iar după tine eu scriu pretențios, adică.
Scrâșnește dinții pe osul copanului.
— N-am zis așa. Doar freci la fraze prea mult. Babele alea când croșetează, sau cos și împletesc ceva frumos, lasă dinadins mici greșeli la puncte și împletitură… ceva nesimetric. Numai Dumnezeu e perfect și plicticos, omul n-are dreptul să fie nici una nici alta.
.
O privesc topit peste umăr:
.

— “Dumnezeu are copanele murdare; am numit Infernul.”

EA: — Ce metaforă de doi bani…
EU: — Dacă m-ai iubi, m-ai sprijini când scriu, în loc să mă descurajezi așa.
EA: — Dacă m-ai iubi, n-ai sta cu spatele la mine bătând tâmpenii la computer.
EU: — Așa, fute-mi creativitatea, mai ales când vezi că-mi vine.
EA: — Iți vine o sulă. Stai cu spatele la mine, inventând chestii aiurea. Scrie mai bine despre cum nu merge între noi.
EU: — Asta fac, tâmpito.
EA:  — Ah… Drace… Eu credeam că-ți vine natural.
Și, ridicându-se să plece:

— Prea mult meșteșug, prea mult meșteșuuug…

Advertisements

From → Paraphernalia

7 Comments
 1. cristianspoteau permalink

  Sigur ca da. Tremura rusii; de nerabdare, nu si-a mai lasat nimeni cam de multicel oasele prin stepe. Pana una alta sa lasam glumele. Banii, banii pe gaz. Asta e capitalismul, ce sa faci. Nimic nu e gratis.

 2. cristianspoteau permalink

  Cand am citit-o p-aia cu cel mai bogat print saudit care si-a donat toata averea printre altele si pentru drepturile femeilor, am murit de ras. E superba, zau, Hahaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!! Chiar exista tampiti care rumega asa ceva? Serios, exista?
  Cand oare ostrogotii politicieni americani si englezi vor binevoi sa recunoasca genocidul amerindienilor? Cand vor binevoi sa plateasca cu adevarat pentru sclavajul negru? Ah, deocamdata in semn de recunoastere blanzii cetateni americani dau foc bisericilor metodiste ale negrilor si ii asasineaza. Si intrebarea se refera si la salbaticii spanioli si portughezi. Genocidul amerindian – 40 de milioane de suflete. In SUA exista si acum rezervatii pentru amerindieni? Lagare pentru supravietuitorii genocidului? Nooo, nu se poate, in cea mai avansata democratie transgalactica? Stiti care este deosebirea intre SUA si URSS? Niciuna, doar ca rusii nu urla a democratie la luna.

 3. cristianspoteau permalink

  Sa radem cu Jenica, seful la NATO. Jenica, maretul popor iranian vrea sa va ingrijiti mai mult de sanatatea americanilor obezi. Cel mai mic deranj in Golf si vanzarile de biciclete 2X2 cu motoare de 5 litri explodeaza. Plus, adio plastic, medicamente, ingrasaminte, hartie igienica si alte alea. Repede, inca un barcaz burdusit cu avioane. Sport, vigoare, sanatate, asta e adevaratul freedom. MIDDLE FINGER sa-l tineti pentru PRISM. O sa aiba nevoie sa si-l bage-n gat.

 4. cristianspoteau permalink

  Jenica, sigur nu vreti si voi mumia lu’ Lenin? E vrajita, iti faci selfie langa ea si castigi la loterie.

 5. cristianspoteau permalink

  Jenica se scobeste incurcat cu pistoalele-n nas. ,,Si acu’, ce facem marite imperator? Scoate pistoalele din nas si ameninta-i pe toti. Ce dreacu’ , nu mai stie sclavetii de frica?,,

 6. cristianspoteau permalink

  Nooo, nu va faceti griji, armata rusa nu face decat sa se uite la NKVD-ul anglo-american cum consolideaza democratia. Haida nea Jenica, hai ca va dau rusii mumia, o asezati doua saptamani in centrul Pentagonului, una saptamana in fata sediului CIA si ultima din luna in Trafalgar Square. Si doua kilograme de decoratii sovietice, ajung nu, sau aveti mai multi acoperiti? Sa spuneti, nu va intimidati. Asa si URSS-ul, construia la fiare vechi de uz militar, pana cand s-a prabusit sub greutatea lor. Nu e nevoie decat sa astepti. Cateodata sinuciderile colective au ritualuri mai complicate.

 7. Carol al Cadr(ilater)ulea permalink

  Alo, domnu filozof caraghios! care e problema domniei dumneavoastra? Sunteti intr-atat de indragostit de Franta ca urati Statele Unite/Perfidul Albion/Germania???
  sau sunteti echidistant???
  inca o sluga penibila a Frantei, amorezata de limba franceza pe care n-o mai invata nimeni nici in Rumania ultimilor 5 ani, toti s-au dat cu engleza si spaniola, tradatorii de Franta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: