Skip to content

Black Mass (2015): un film de o stupizenie absolută, cu cel mai prost actor din Emisfera Vest

December 16, 2015

Johnny-Depp-in-Black-Mass-Movie-Poster-Wallpaper

De-a lungul anilor, m-am tot forțat să-mi placă Johnny Depp ca actor. In viața reală e un om minunat. I-a ajutat de pildă pe unii din membrii Tarafului din Clejani, cu care a jucat într-un film cu țigani teribil de prost (The Man Who Cried, 2000). Lae, ursarul i-a tot așteptat după aceea pe “domnul Johnny” și pe “doamna Vanessa” să vină la Clejani să-i boteze un copil, cum promiseseră atunci când au primit taraful, în timpul turnajului, pe ranchul lui Johnny de pe lângă Paris, o latifundie mare cât tot Disneylandul.

Până să moară, beat, pe timp de furtună, chiftit de-un stâlp de electricitate smuls de destin, Lae a tot produs copii în Clejani, doar ca să aibă unul gata de botez când vine “domnul Johnny”.

In schimb, pe ecran omul e un dezastru total. Sigur, cu Pirații din Caraibe sau Charlie și Ciocolateria Johnny Depp a devenit mai bogat decât Cresus, a intrat în Guinness Book ca cel mai plătit actot, dar alea erau filme în care el trebuia, sub fardurile grotești, să aibă doar două expresii: frica și ne-frica.

L-am văzut în ultimii ani numai în orori cinematografice. De câte ori trebuie să joace oamenii cu expresii normale, maimuțoiul Depp nu poate avea decât mimici caricaturale, sau, din prudență, nici o mimică.

Am mers la Black Mass, sperând să fiu sedus, pentru că citisem, sub cota de multe stele, că filmul pare a fi croșetat de Scorsese sau Coppola. Că e un thriller situat în anii 1980, despre un informator al FBI-ului (Johnny Depp), care, știindu-se protejat, devine un sinistru asasin în serie, un torționar ce domnește cu răutate implacababilă peste un imperiu al crimei. Și că Johnny Depp, chel și știrb, sperie în rolul acelui monstru.

blackmass1-xlarge

Ei bine, este doar o conspirație a criticii. Filmul e de o stupizenie absolută, iar Johnny Depp sperie cât un bostan de Halloween… cu un repertoriu expresiv la fel de limitat.

Singurul lucru adevărat din toate criticile pe care le-am citit e că auzim de 254 de ori “fuck“.

Prostia omului, care n-ar avea nevoie s-o facă pentru bani se mai vede și din toate filmele cretine, insuportabile în care a jucat în ultimii ani. Iată-le aici:

— Transcendence (2014) – Johnny Depp, o hieroglifă care cere palme

https://cabalinkabul.wordpress.com/2014/07/19/transcendence-2014-johnny-depp-o-hieroglifa-care-cere-palme/

— Je ne suis pas Charlie… Mortdecai, sau despre inanitatea lui Johnny Depp

https://cabalinkabul.wordpress.com/2015/01/24/je-ne-suis-pas-charlie-mortdecai-sau-despre-inanitatea-lui-johnny-depp/

From → Paraphernalia

8 Comments
 1. Sabin permalink

  ‘Emisfera vest’ este emisfera vestică sau emisfera de vest?

 2. Gilbert Grape, Donnie Brasco, don Juan, Raoul Duke… chiar si Sweeney sau Edward… Hai ca nu-i chiar asa de rau “gadjo dillo”. A avut doar o pasa proasta in ultimii ani. Iar titlul de “cel mai prost” il pierde detasat in favoarea lu’ Cheanu.

 3. claus kinski permalink

  rolul jucat in the ninth gate a fost oarecum reusit. in rest, da, e praf. dar sincer mie intr-o zona similara a incapacitatii de a juca divers se situeaza si brad pitt. si mai zic unii ca si jack nicholson ar fi jucat la fel in toate filmele.

 4. citind ce-ai scris, încercam să-i vin în ajutor cu câteva filme bune în care a jucat și în care mi-a plăcut. și din toată lista mea, adevărul e că nu am găsit niciunul. :)) nici măcar unul bun sau bine jucat. probabil expresivitatea lui din viața publică mi l-a impus și mie, cumva, în memorie ca fiind un actor bun.

 5. onlysmell permalink

  astept sa apara torentu si o sa-l vad in timp ce citesc articole cretine pe internet/vad filmulete super amuzante cu pisici.

  ms de recomandare.

 6. Filip permalink

  Mie mi se pare că a avut o perioadă chiar foarte bună spre sfîrșitul anilor ’80 – începutul anilor ’90. În afara bucăților binecunoscute, l-am găsit chiar convingător și emoționant în “Benny și Joon” sau în “Ed Wood”. Over the f—–g top, dar nu deranjant, e în “Fear and loathing in Las Vegas”, ultimul său film propriu-zis, in my book (ăsta sau “Sleepy Hollow”, poate). Dar, de unde părea cu mult peste alte vedete ale anilor ’90, nu le-ajunge acum nici la călcîie unor Brad Pitt sau Di Caprio.

Trackbacks & Pingbacks

 1. El Clan (2015, Argentina), un film care păcătuiește vrând să pară real | Cabal in Kabul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: