Skip to content

Charlie Hebdo: o decriptare completă a numărului din ziua atentatelor, 7 ian. 2015…

January 7, 2017

In urmă cu exact doi ani, pe 7 ianuarie 2015, avea loc masacrul de la Charlie Hebdo, exact în ziua în care apărea și romanul lui Houellebecq Soumission.

In loc de empatie cu victimele de la Charlie Hebdo, mulți s-au discalificat moral, inclusiv docți comentatori de la noi, criticând morții și făcându-se complicii unei abominabile crime impotriva spiritului pe care ei pretind că il reprezintă.

In toată magma de mizerii morale și ignoranță agresivă recitate prin mass media în România după tragedia de la Charlie Hebdo, am citit stupefiat și mâhnit un text în care Andrei Pleșu cere public instaurarea cenzurii și încredințarea ei unor “specialiști”.

La două zile după atentat decriptam, pagină cu pagină, ultimul număr din Charlie, cel pe care ziariștii îl aveau în față în momentul în care au fost asasinați de Dumnezeu, în acea zi de miercuri, ziua reuniunii editoriale: ziua in care Charlie Hebdo ajunge în chioșcuri si se decide linia editorială a numărului următor.

Cu multe alte linkuri la sfârșitul textului.

Cabal in Kabul

Gunmen kill 12 at French magazine Charlie Hebdo

In loc de empatie cu victimele de la Charlie Hebdo, mulți s-au discalificat moral, inclusiv docți comentatori de la noi, criticând morții și făcându-se complicii unei abominabile crime impotriva spiritului pe care ei pretind că il reprezintă.

Intelectualitatea română s-a arătat lașă, habotnică, defetistă, lipsită de umor. Generațiile mai tinere au comentat absurd despre o libertate a presei și a spiritului pe care nu o cunosc, sugerând că ziariștii de la Charlie Hebdo trebuiau “să nu se bage”, “să tacă”, sau că “au exagerat”.

Pentru că majoritatea celor care înfierează libertatea vorbei și creionului nu au pus niciodată mâna pe un exemplar din Charlie Hebdo, iată aici, pagină cu pagină, decriptarea ultimului număr, cel pe care ziariștii îl aveau în față în momentul în care au fost asasinați de Dumnezeu, în acea zi de miercuri, ziua reuniunii editoriale: ziua in care Charlie Hebdo ajunge în chioșcuri si se decide linia editorială a…

View original post 2,147 more words

From → Paraphernalia

2 Comments
  1. Alex permalink

    Noi în românica nu am înțeles foarte bine ce s-a întâmplat, nu prea le avem cu libertatea de exprimare astfel încât inițial am zis ca nu este bine sa te pui cu nebunii. Abia după aia ne-am trezit la realitate și am observat ca lucrurile nu stau chiar așa. Sunt curios dacă plesu si-a reconsiderat punctul de vedere.

  2. S-au legat si ei de cine nu trebuie.
    De obicei CH batjocoreau crestinii, sau alte simboluri ale idenitatii albilor francezi si europeni, si astfel s-au invatat cu idea ca nu li se poate intampla nimic, ba chiar sunt laudati de stanga-liberala aflata la putere in Europa de atatea decenii.
    Ghinion insa, intre timp Europa a inceput sa fie colonizata de musulmani si africani si odata cu aceasta schimbare a populatiilor se schimba si cultura si reactiile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: