Skip to content

O tumoare malină în bot… Despre falșii jurnaliști și impostorii internetului

March 30, 2017

Am pus dinadins ca featured image această poză a statuii  “Europa” din fața clădirii din Bruxelles a Consiliului UE, Justus Lipsius, mai cunoscută ca “Just Lips”. Asta ca să nu apară la postarea pe FB, în primele rânduri vizibile, că e vorba aici de un prost și rachiunos impostor care se dă jurnalist.

Mitologia Greciei antice ne spune așadar că Europa era o tanara feniciana, o levantină care, sucindu-i mintile lui Zeus cu nurii ei, l-a facut pe stapanul tuturor zeilor sa i se arate sub forma unui enorm taur alb, care a rapit-o pe sfioasa fecioara si… s-a unit cu ea intr-o maniera de nedescris in limbaj uman.

Europa a fost dusă, așadar, în tropot taurin catre bârlogul nuptial ce avea sa devina continentul nostru. Oricum, oare câți din eurocratii si ziariștii care trec prin fata statuii fecioarei cu taurul, din poarta bunkerului din granit roz care e Consiliului European, stiu ca la originea Europei se afla o imperechere impotriva firii?… In nici un caz Malin Bot.

bot-1

Acum, după această anodină întroducere, să trecem la prostul ranchiunos Mălin Bot, care a reușit ieri să îmi blocheze pe vreo două zile contul FB, denunțându-mă mincinos, în serie, pentru că îi revelasem public impostura.

Nu știu cum a făcut, probabil denunțuri în valuri, ceea ce arată că are o structură de troli în spate. Facebook nu  blochează pentru o plângere-două.

Prostul ranchiunos Mălin Bot, așadar, dat recent afară de la România Liberă, omul cu sirenele mincinoase de la la EVZ, pentru incompetență, se vrea campion al luptei anti-PSD. Pentru asta, orice minciună e bună.

Prostul autentic crede însă că poate posta orice minciună despre UE, convins că nici tu nu știi…

Atenția mi-a fost atrasă de un artciol al lui în care el spunea din titlu că Dragnea e simbolul corupției la Bruxelles și că socialiștii europeni s-ar pregăti să dea afară PSD-ul:

Dragnea este un simbol al corupției la Bruxelles. PSD riscă o sancțiune fără precedent

Mălin Bot arată în acest articol că nu cunoaște instituțiile UE și nici cum funcționează ele, nu știe numele celui mai important Comisar UE după Juncker și crede că Frans (iar nu Frank, cum scria el) Timmermans lucrează la Parlament, inventează că socialiștii europeni vor să dea afară PSD și pune Bruxelles în titlu pentru a da seriozitate minciunii inculte.

Am scris așadar foarte frumos că nimic nu e adevărat acolo. Nu știe nimeni de Dragnea la Bruxelles, iar socialiștii europeni nu se pregătesc să dea afară PSD-ul. Faptul că nu iubim PSD-ul nu justifică minciuna.

Articolul lui e plin de erori (deși între timp a mai corectat). In urma discuției, care a durat ore și la care au participat zeci de oameni (în final el a reușit să facă Facebook să îmi șteargă postările și să mă blocheze), a mai corectat, da, din erorile articolului.

Comisarul european olandezul Frans Timmermans era făcut de Malin Bot ca fiind șeful socialiștilor europeni și europarlamentar. Spre stupefacția mea, atunci când l-am informat că Timmermans e de fapt Comisar European, iar nu europarlamentar, Malin Bot a căutat să mă convingă că Timmermans este prin definiție și europarlamentar, fiind membru in Comisia UE.

I-am explicit calm, cum a putut vedea toată lumea, că o persoană nu poate fi în același timp membru al legislativului (Parlamentul European) și executivului (Comisia UE). Timmermans e dosar Comisar, iar nu și europarlamentar.

Apoi Malin Bot a insistat în minciuna că socialiștii europeni s-ar pregăti să dea afară PSD-ul, totul bazat pe un interviu cu un parlamentar național neamț, nu cu un europarlamentar. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr. Martin Schulz, socialistul și fostul președinte al Parlamentului European e adversarul lui Merkel în alegerile din toamnă și nu are nici un interes acum să perturbe structura formațiunii lui transnaționale social-democrate.

Ce nu înțeleg acești oameni ca Malin Bot, care inventează conspirații inexistente, este că o structură precum formațiunea transnațională a socialiștilor europeni este o structură democratică. Deciziile nu se iau conspiraționist, în ascuns, de niște șefi. Pentru ca un partid să fie dat afară de acolo, trebuie ca unul din partidele membre să depună o plângere, care se înregistrează și e accesibilă presei și publicului. Se trece apoi la vot în plenară. Procesul e transparent și nu are nimic misterios, e o procedură publică, similară cu Brexitul dacă vrem să găsim o comparație. A pretinde că ai tu informații ascunse e o prostie, câtă vreme tu nici nu știi numele Comisarului UE Frans Timmermans.

O asemenea procedură ar lua foarte mult timp. Ar fi apoi la curent cu asta și cei de pe la celelalte partide. Oamenii ăștia nu sunt dușmani între ei, partidele lor transnaționale nu sunt structuri etanșe, ei nu se urăsc.

Mălin Bot inventează însă că partidul socialist european, sau internaționalala socialistă UE se pregătește să dea afară PSD.

Total neadevărat. Mi s-a atras atenția că în felul ăsta dăunez cauzei anti-PSD. In realitate, aș dăuna jurnalismului dacă aș tăcea. Sunt dușman al PSD-ului, dar el nu trebuie combătut prin minciună, căci atunci nu suntem mai buni ca ai lui Dragnea.

Mălin Bot a reușit însă să facă FB să șteargă postarea mea, unde comentaseră zeci de oameni și unde i se vedea impostura: că nu cunoaște instituțiile europene, că nu știe cine e Frans Timmermans, că nu face distincție între Parlamentul European și Comisia UE etc, etc… Impostura nu are limite în lașitate. Mălin Bot e din ăia care îți taie cauciucul de la bicicletă…

Ca ăia care dau foc blocului ca să nu se știe că ei n-au scos gunoiul la timp.

Ah, iar el e omul cu sirena, da… Sub conducerea lui se publicau din astea în EVZ:

sirena evz
Când i s-a atras atenția, a răspuns că goana după clickuri cu orice preț este “un rău necesar de care nu putem scăpa acum, pentru că pur și simplu așa funcționează acum piața”.
Iată ce zicea el într-un editorial în EVZ:

“În ciuda tuturor analizelor comentatorilor pretenţioşi care desconsideră divertismentul, formula aceasta creşte audienţele mai mult ca orice altceva.

Eu vă asigur că niciunui redactor din echipa EVZ online nu-i face nicio plăcere specială să alimenteze cu titluri rubrica de divertisment şi mai ales să ducă goana după afişări în zone discutabile.

Însă trebuie să o facă zilnic, cu misiunea de a obţine audienţele de care EVZ are nevoie pentru a încasa publicitatea care să permită şi plata salariilor colegilor ce vă oferă conţinut de calitate.

E un rău necesar de care nu putem scăpa acum pentru că pur și simplu așa funcționează acum piața. Am explicat aceste lucruri în toate mesajele pe care le-am schimbat cu cititorii EVZ care mi-au scris, nemulţumiţi de titlurile din secţiunea noastră de divertisment.

Am explicat-o şi colegilor ziarişti care critică acest tip de conţinut uneori cu o aroganță ușor naivă desconsiderând sutele de mii de români care sunt atrași de așa ceva.

Eu nu critic acest tip de conținut şi nici nu-i desconsider pe cei care îl accesează. Cred că are rolul lui.

Din moment ce sute de mii de oameni îl accesează zilnic şi ne ajută să plătim salarii, este foarte important pentru noi să oferim zilnic

Măcar acum e clar ce fel de “jurnalism” practică el.
Advertisements

From → Paraphernalia

9 Comments
 1. Dane, ai multi ‘dusmani’, nu numai pe Malin Bot. Saptamana trecuta, cineva a avut bunavointa sa ma informeze ca ‘iubitul meu’ Dan Alexe a facut o mare tampenie, nedorind sa imi spuna care ar fi aceea. Am cautat, de curiozitate, si am informat si eu persoana ca nu e nici o tampenie (altceva in afara de Arsenie Boca care sa fi agitat spiritele – n-am gasit). Te imbratisez!

 2. surena permalink

  Cincinat Pavelescu avea o epigrama interesanta: Sa nu te miri cand barfitori / Izbesc in nobila ta munca: /Copiii pietre nu arunca/Decat in pomii roditori!

 3. corina voicu permalink

  E dezamagitor cum cei de la FB blocheaza fara macar sa se dumireasca care-i problema…d-lui jurnalist Bot ar trebui sa i se interzica publicarea, cel putin o perioada, pana se calmeaza si se reinventeaza…daca e in stare de asa ceva

  • Corson permalink

   Buna idee! Sa i se interzica!
   De catre cine/ce? Johannis, Helvig, Trump, Cristoiu, CTP, FB, ONU, Armata Salvarii?

   • Eu... gen permalink

    De către o instanță de judecată. Pentru asta ar trebui să depună cineva o plângere, dar mai ales să avem o justiție funcțională. Pentru că 4 luni distanță între 2 termene este sinistru. Statul ăsta, așa șchiop cum e el, nu se va face bine până când nu vom avea o justiție funcțională.

   • Corson permalink

    @ Eu… gen
    Corect! O instanta de judecata.
    In baza articolului care? Tu ce articol de lege ai invoca daca te-ai hotari sa depui plingere?

 4. Maria permalink

  Cine nu sare, nu vrea schimbare

  • Maria permalink

   Este evident CINE NU SARE. Ca vrea schimbare sau nu, asta nu ne mai interesează, pentru ca pt noi singurul lucru important este cum ‘lăudam tara’ la Bruxelles ca niște ‘pui de daci adevărați’.
   Daca o criticam, ar trebui sa fim linșați pt lipsa de patriotism și blablabla.
   Evident, președintele Johannis (huooooo!) merge acolo adesea s-o laude și evident ca pt asta el este criticat aspru. De aceeași oameni care ii critica pe Macovei, Liiceaunu sau Bot ca aduc la lumina dejecțiile de acasă care trebuiesc, nu-i asa, maturate sub preș.

 5. Buna seara domnule Alexe, va scriu la acest articol pentru ca este cel mai recent, deci cel mai probabil ca sa fie vizionat de dumneavoastra . As fi interesat de parerea dumneavoastra in calitate de lingvist despre un anume lingvist ungur pe nume Laszlo Rasonyi si despre teoria lui cu originea blacilor pe care el ii vede ca fiind de origine turcica , un grup numit bulaq, explica transformarea bulaq > blac prin caderea primei vocale . Este o teoria posibila sau doar o incercare de a contesta prezenta romanilor in Transilvania la venirea ungurilor ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: