Skip to content

Cum am fost închis 30 de zile pe FB pentru o poză cu degetul lui Mihail Neamțu…

November 27, 2018

Luni, 26 noiembrie, am fost iar închis o lună pe FB, banned 30 de zile, raportat pentru următoarea poză în care îl ironizam pe Mihail Neamțu:

tawhid

Iată și postarea cu montajul complet:

46892099_2192433310818291_4128282621719347200_n

Nu e un mare eveniment, sunt închis sistematic câte o lună din octombrie 2017. Chiar am zis că aș putea să intru în Guinness Book.

De Neamțu am mai rîs. El e cel care, prin octombrie anul ăsta, în momentul referendumului pentru familie, îmbrăcat  în straiele unui cântăreț la strană, spunea în biserică: — “Vin din viitor și am o veste nu tocmai bună. Viitorul nu arată foarte bine.”

Asta era o frază luată din Terminator II… Doar că ăla știa să se adune la loc din linoleum când era spart.

43267730_2065018473531980_8089495306296623104_n

Ce e nou, însă, la ultima mea închidere și pedeapsă de 30 zile, este că am fost pentru o simplă satiră: montajul de mai sus cu degetul, Tawhid și islamiștii. Toate fotografiile sunt luate de pe Facebook, nici una din ele nu are ceva reprobabil. Am fost închis pentru apropierea lor, am fost închis pentru discurs, pentru o idee.

Textul montajului spunea:

Tawhid… توحيد

Tawhid, gestul cu degetul arătător în sus indică aderarea la Statul Islamic și la religia revelată absolută.

Îl indică pe Dumnezeu Cel Unic, Cel de Sus, fără pereche, care este Unul. Tawhid vine de la wahad = unu. Căci Unul este el, Stăpânul Oștirilor, unul doar, fără asociere. Tawhid se cheamă degetul acela de onoare.

Fotografia și montajul nu au nimic obscen, iar textul este extrem de decent și sobru. Ce vreau să spun este că s-a atins o extremă a absurdului, unde nu mai poți publica nici o simplă satiră fără să fii raportat și închis.

Asta e un abuz, în ciuda celor care spun că FB e companie privată și face ce vrea. Întreg dispozitivul Facebook este acum mincinos, nedemocratic și foarte departe de ceea ce ni se promisese.

Mai publicasem și  textul ăsta, cu exemple concrete și print screens în care arătam arbitrarul și absurditatea algoritmilor care te închid pe FB, cum sunt eu sistematic de mai bine de un an:

Banned on the Run – cenzura Facebook, “castorii lăbărțați” și atomizarea virtuală

https://cabalinkabul.wordpress.com/2018/10/07/banned-on-the-run-cenzura-facebook-castorii-labartati-si-atomizarea-virtuala/

Despre Neamțu și neolegionarism am mai scris aici:

Din nou despre Radu Gyr si obscenitatea poeziei patriotice…

https://cabalinkabul.wordpress.com/2014/12/09/din-nou-despre-radu-gyr-si-obscenitatea-poeziei-patriotice/

 

 

From → Paraphernalia

5 Comments
 1. Dan permalink

  Nu e o satira, e un studiu, o analiza,o interpretare. In locul dvs. as renunta la Facebook si as ruga pe toti prietenii sa faca la fel!

  Like

 2. Artemisia M permalink

  A luat-o razna de la referendumul ala

  Like

 3. Diana permalink

  Dan Alexe, eu va citesc de-o vreme și ma tot minunez ca nu intelegeti un lucru: algoritmul FB nu are sentimente, nu agata pe unul si-ii bate floarea in pamant ca unui cui.
  Îl doare-n dos (ca nu mi-e asa ușor încă sa zic cur cum le e milenialilor sau decrețeilor, o sa-mi mai ia o vreme) ca dvs sunteți Dan Alexe, un om adorat de un mare număr de fani romani și respectat de foarte mulți cititori.
  Algoritmul știe doar un lucru: contul Dan Alexe este recidivist.
  La prima abatere FB suspenda persoana pt câteva ore, la urmatoarea pt 24 de ore sau asa ceva, la a treia pt 3 zile și la repetate abateri pt 30.
  Nu știu timpul exact pt ca eu n-am avut decât pana la 3 zile suspendare iar cum primele doua nu mi-au fost anunțate, n-am știut de ce anume sa ma feresc.
  Doar când m-au suspendat 3 zile am citit și eu regulile din scoarța in scoarța ca sa știu CUM SA EVIT aceste suspendări.
  Întâi ca trebuie sa știi unde sa te duci și sa te plangi, pt ca nu toată lumea pare ca înțelege asta.
  Trebuie mers la Setări, la Help și acolo raportat

  Dacă dvs folosiți cuvantul “n*^^’r” de exemplu de câteva ori in text algoritmul considera discuția rasista.
  Nu știu dacă ati observat ca americanii oricât s-ar porcai între ei se referă la acest cuvand in mod deștept prin expresia “the N word” sau “the n word” fiindcă au observat ca in felul acela orice cap pătrat ii reclama la FB o face degeaba.
  Dvs deși ati observat ca FB va baneaza când îl folosiți, continuați sa o faceți ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.
  Ati citit regulile de funcționare a platformei?
  Eu as zice sa o faceți totuși pt ca după nu știu câte suspendări de 30 de zile urmează suspendarea definitiva, adică închiderea completa și definitiva a contului pe FB.

  Like

 4. Diana permalink

  Cer scuze, mesajul meu precedent cu explicații a plecat brusc când am atins ecranul din greseala și n-am apucat cred nici sa închei fraza sau sa corectez ce spellcheckerul meu a “corectat”…

  Reiau :
  Deci trebuie înainte de-a fi suspendat din nou sa va plângeți la FB:
  Mergeți la Help and Support, selectați Report a Problem, apoi selectați Something Isn’t Working, apoi selectați chiar jos Other și acolo in the dialog box scrieți o plângere in care explicați ce se întâmpla, ca sunteți scriitor, formator de opinie cu mulți
  followers și faceți munca educațională, ca educați lumea împotriva rasismului, xenofobiei, extremismului, ca uneori folosiți citate sau imagini ca exemplu și ca ilustrare a textului și ca sunteți blocat, ori pt un scriitor asta este absurd și va cereți dreptul la libertatea cuvântului și liberă exprimare in ce privește folosirea unor imagini pt exemplificare cât și folosirea unor cuvinte in ghilimele , ma rog, in genul asta.
  Cereti ca FB sa puna un WARNING Veil peste imaginile dvs dacă crede ca pot speria pe cineva dar sa nu va blocheze.
  Adăugați dacă vreți di poze exemplificatoare, (screen shots) a unor chestii pt care ati fost banat.
  La rubrica indicată de mine mesajele sunt citite de un om și nu de un robot.

  Șanse sunt ca ceva sa se rezolve deși dacă puneți un colaj de poze cu ISIS toți ne-musulmanii care se împiedica de ele pe Newsfeed și care nu cunosc limba romana va vor raporta.
  Puteți fi sigur ca raportările astea vin nu doar de la romani.
  Eu am fost suspendată 3 zile pt ca am preluat poza Melaniei Trump cu țâțele goale tot de pe FB și am folosit-o ca argument intr-o discutie aprinsa despre tipa cu pricina, postând-o cum o găsisem, ca răspuns la o alta postare a altcuiva.
  DACĂ ii acopeream sfârcurile cu doua steluțe sau doua Smiley faces or doua simboluri FB ar fi fost OK, va asigur.
  Sigur ca ce fac ei este pe undeva o idioțenie, dar pe de alta parte sa nu uitam ca aceasta platforma este abuzată zilnic de milioane de cretini care își au propriile platforme și folosesc FB pt propaganda, dezinformare, pornografie și pedofilie, promovarea KKK-ului și alte asemenea, ceea ce e greu de controlat.

  La început, unii șmecheri ca sa păcălească algoritmul au scris “nigger” n i g g e r sau n.i.g.g.e.r. sau n i G G e r și au reușit sa-și atingă scopul rasist in acest fel, dar și algoritmul invata din mers și începe sa se prindă de chestiile astea.

  D-le Alexe, incercati sa bateți acest algoritm, doar sunteți un om inteligent, înainte de-a fi suspendat definitiv spre satisfacția fasciștilor care va urăsc și raportează.

  De ce sa le dati satisfacția?

  Asta e cenzura și in același timp nu este, considerând ce se întâmpla pe Deep Web, FB nu poate lasa platforma sa devina Deep Web, adică o cloaca de acel gen, barrrrr…
  Presupun ca știți ce e Deep Web și nu trebuie sa va trimit la Google.

  Bafta!!!
  Scrieți-le neaparat acum, înainte de a fi banat iar! Spuneti-le tot ce aveți de spus pt ca nu aveți nimic de pierdut și folosiți o limba mai succinta și mai corecta decât am folosit eu aici.

  Like

 5. Gabe permalink

  Pentru că deja resimți cum libertatea de opinie a fost neutralizată în mai multe tări renumite şi cunoscute deja de ceva timp ca fiind democratice, îți recomand un canadian, Jordan B. Peterson, care are câteva cărți şi o seamă de prezentări pe această temă.
  Printre altele ai să remarci şi alte subiecte comune.
  Lectură bună!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: