Skip to content

Dubiosul agitator Mălin Bot și rețeaua lui de clone

December 31, 2018

După ce am atras atenția ieri asupra iritantului impostor pe nume Mălin Bot, sunt atacat în permanță de pe sute de conturi false, de parcă lumea nu ar avea altă treabă în ajun de Anul Nou.

f

Mă atacă (vezi multe exemple mai jos) în special pentru a-mi închide contul și pentru a-mi reduce ratingul paginii, dar primesc și insulte și amenințări în privat. Mai jos dau câteva zeci de asemenea conturi. Toate sunt false. Un singur om nu ar putea administra o asemenea rețea.

Numărul atacurilor de ieri e neverosimil, de parcă omul ar conduce o sectă.

Neverosimil, da. Impostorul e nociv din toate punctele de vedere, agresiv și meritând titlul de jurnalist pe cât aș fi eu mecanic auto. Un provocator care inventează scoop-uri pentru click-uri aducătoare de arginți. Un scamator manipulator și incult care caută să monopolizeze, prin saltimbanclîcuri, opoziția la alde PSD, căutând să o facă să degenereze in violență..

În general ce scrie, în fraze stâlcite, e mincinos sau deformat, precum a fost atunci când pretindea că are el știri că PSD va fi exclus de către Socialiștii Europeni, sau când încerca să mă convingă pe mine (nereușind, m-a blocat pe FB și m-a raportat) că vice-președintele Comisiei UE, Frans Timmermans, este și parlamentar european. Lucru absurd și imposibil legal, desigur, dar în cazul impostorului Bot este etern valabilă zicala mea: — Prostul crede că nici tu nu știi.

Așa încât, când va mai fi o manifestație și apare Mălin Bot, le recomand celor prezenți să urmărească tehnica agitatorilor care atrag violența poliției.

Ce face Mălin Bot (așa cum prin clone mă atacă aici pe pagină, vezi multe exemple mai jos) e ABC-ul spărgătorilor de grevă, puși pe compromiterea oricărei manifestații. Tehnică veche de când există statul represiv. Se găsește un agitator extremist isteric, veșnic purtător de bandaj, care strică cea mai pașnică manifestație în scopuri de glorie personală, dar și ca să permită intervenția în forță a puterii.

Falsul jurnalist Mălin Bot e omul care justifica știrile false la Evenimentul Zilei, precum găsirea unei sirene pe o plajă în Egipt, prin nevoia de clickuri. Ce face el în manifestații este nevoia de clickuri ciomăgite pe capul vostru.

Ah, iar el e omul cu sirena, da… Sub conducerea lui se publicau din astea în EVZ:

 

sirena evz

Când i s-a atras atenția, a răspuns că goana după clickuri cu orice preț este “un rău necesar de care nu putem scăpa acum, pentru că pur și simplu așa funcționează acum piața”.
Iată ce zicea el într-un editorial în EVZ:

“În ciuda tuturor analizelor comentatorilor pretenţioşi care desconsideră divertismentul, formula aceasta creşte audienţele mai mult ca orice altceva.

Eu vă asigur că niciunui redactor din echipa EVZ online nu-i face nicio plăcere specială să alimenteze cu titluri rubrica de divertisment şi mai ales să ducă goana după afişări în zone discutabile.

Însă trebuie să o facă zilnic, cu misiunea de a obţine audienţele de care EVZ are nevoie pentru a încasa publicitatea care să permită şi plata salariilor colegilor ce vă oferă conţinut de calitate.

E un rău necesar de care nu putem scăpa acum pentru că pur și simplu așa funcționează acum piața. Am explicat aceste lucruri în toate mesajele pe care le-am schimbat cu cititorii EVZ care mi-au scris, nemulţumiţi de titlurile din secţiunea noastră de divertisment.

Am explicat-o şi colegilor ziarişti care critică acest tip de conţinut uneori cu o aroganță ușor naivă desconsiderând sutele de mii de români care sunt atrași de așa ceva.

Eu nu critic acest tip de conținut şi nici nu-i desconsider pe cei care îl accesează. Cred că are rolul lui.

Din moment ce sute de mii de oameni îl accesează zilnic şi ne ajută să plătim salarii, este foarte important pentru noi să oferim asta zilnic.

Mălin Bot
Măcar așa e clar ce fel de “jurnalism” practică el.
.
Iată aici doar câteva zeci din sutele conturi false care mă atacă de ieri, prin insulte, raportându-mă la FB și dându-mi note proaste pe pagină ca să-mi scadă ratingul. Și aici, ca și la provocările de la manifestații, Mălin Bot si rețeaua lui greșesc prin exces de zel.
.
Ce au în comun aceste sute de conturi? Sunt false și trimit unul la altul, dându-și like reciproc si atacând in grup. E limpede că o singură persoană nu ar avea timpul și energia să dirijeze o asemenea rețea.
.
f
Untitled 30
ș
Untitled 30p
m
mm

From → Paraphernalia

7 Comments
 1. Gigel Varicocel permalink

  Google “Malin Bot Patreon”. Nu stiu daca sunt consumatorii de asa-zis jurnalism sau o organizatie, totusi e cert ca sunt recompensate decent astfel de activitati. Cu banii astia poti sa-ti cumperi atacuri de tip “russian troll farm”. De obicei astfel de conturi nu au “viata sociala”, sunt activate atunci cand e nevoie de proslavire sau denigrare.
  Chiar nu inteleg, nu sunteti multumit ca aveti audienta? 😛
  Sarbatori fericite!

  Like

 2. Dan permalink

  Lol bos, sunt foarte sigur pe mine ca exist si nu sunt o clona si ca contul meu nu e facut la misto. Adica ai o gramada de detalii la mine pe profil, poze cu familia, unde lucrez, unde locuiesc si am posturi saptamanale de circa 2 ani incoace.In plus, eu nu ti-am dat recenzie negativa si nici nu te-am jignit. Am comentat sa iti arat incalceala din exprimare si nimic mai mult. Pe Balin Mot nu il suport, i-am dat like sau follow la pagina, share sau orice altceva, persoana e penibila. Mooor de ras sa vad linkul catre profilul meu acolo :))) un copil ar putea sa recunoasca profilul meu real uitandu-se numai la numarul de friendsi. poate nu intelegi cu functioneaza masele. E indeajuns vreo 10 noduri sau celule canceroase ca sa se polarizeze sistemul de cateva mii. Asta inseamna ca sunt, intr-adevar mii de semi-analfabeti spalati pe creier care dau recenzie negativa si invective de la sine putere si convingere. Asta daca ai scris articolul din naivitate, intr-adevar, si nu dintr-o agenda anume. Hotii striga hotii…

  Macar daca ai fi pus un link catre blogul meu, sa mai fac si eu niste cititori (nu am reclame sau afilieri)…

  Like

 3. Matei permalink

  Inca de la primele aparitii ale dlui Malin Bot in Piata Victoriei, stridenta sa mi-a readus in memorie un comportament care a facut mult rau prtestului din Piata Universitatii – anul 1990. Este modelul de evitat in toate protestele de buna credinta. De altfel, nu este pentru prima data cand dl Malin Bot este asociat comportamentului provocator – intentionat sau nu.

  Like

 4. Vali permalink

  Ignorati maestre asemenea specimenw. Eu vreau sa vorbim de lucruri serioase, sa va recomand noul documentar aparut cu dacii liberi

  Like

 5. Alexandra permalink

  Va roade invidia rau de tot .. malin bot chiar a luptat si lupta pt noi pt o romanie mai buna .. in rest cei ce stau in fata calculatorului se dau zmardoi fara sa miste un ac ..sa se abtina .. ps .#impreunareusim#jos#mafia#rosie#

  Like

 6. Marius Popescu permalink

  Îmi place cum scrie Dan Alexe, dar între el și Malin Bot, îl aleg fără dubii pe Malin Bot.
  Iar valoarea și integritatea lui Malin Bot e confirmată de Gabriel Liiceanu ! Dan Alexe mai are de lucrat mult ca să ajungă măcar la genunchiul lui Malin Bot, dpdv al impactului pozitiv pe care l-a avut și îl are în societatea românească

  Like

Trackbacks & Pingbacks

 1. Social engineering and manipulation through the media in Romania – euelectionsromania.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: