Skip to content

Ana Gomes despre Viorica Dăncilă: — “Mă mir că această doamnă știe să vorbească”…

March 2, 2018

 

anagomes39138b43_base


.

Ce era mai simplu decât s-o întreb direct pe Ana Gomes, europarlamentara socialistă portugheză care l-a criticat pe Dragnea în plin Parlament European spunând că trebuie să se retragă, ce era mai simplu decât s-o întreb direct ce crede despre atacurile la care este ea supusă în România?

Am întrebat-o așadar adineaori pe Ana Gomes de ce a criticat așa PSD-ul, un partid frate, că doar sunt socialiști și unii și alții. Uite cum creștin-democrații din PPE îi apără pe alde Orban și Kaczynski, pe unguri și pe polonezi, am zis eu, fals naiv.

Ana Gomes: Ei bine, pentru că sunt mai exigentă cu propria mea familie politică. Când văd un pretins socialist cum e Dragnea, care a fost condamnat pentru corupție și care e anchetat de OLAF (Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă) pentru asociație criminală, grup infracțional, și văd că partidul lui pretins socialist se pune în calea justiției nu pot decât să intervin.

Dan Alexe: Noua șefă a guvernului, Viorica Dăncilă, vă acuză că sunteți membră a unei fundaţii patronate de Soros și că țara dumneavoastră (“însuşi Portugalia” a spus Dăncilă) a vrut de două ori să vă retragă imunitatea, tocmai pentru că v-ați defăimat țara. Altfel zis, nu sunteți o persoană care trebuie ascultată.

Ana Gomes: În primul rând, mă mir că această doamnă vorbește. Credeam că e mută. În atâția ani în care am fost împreună în grupul socialist în Parlamentul European, eu nu am auzit-o să deschidă gura vreodată. Da, mi s-a transmis ce spune acum despre mine și m-a apucat râsul. Sunt, într-adevăr, membru neretribuit în Friends of Europe, fundație care e în parte finanțată de Soros, așa cum sunt și în Amnesty International. Demonizându-l astfel pe Soros, socialiștii români nu fac decât să o ia pe calea populismului est-european cel mai îmbâcsit, precum Orban în Ungaria, toți cei cu derive spre dreapta neasumată și mincinoasă care dau vina pe un filantrop pentru a-și ascunde afacerile de corupție și tendințele autoritare de acasă. Acești oameni n-au nimic socialist și nu au nimic de-a face cu stânga. Populism găunos și corupție pe bandă rulantă.

Așa mi-a zis Ana Gomes. Și, nu, Ana Gomes nu își “defăimase țara”, cum a spus Viorica Dăncilă. Cererea de ridicare a imunității parlamentare europene fusese introdusă mai întâi după ce ministrul apărării, Pedro Aguiar Branco, o dăduse în judecată în Portugalia pentru calomnie, deoarece Ana Gomes întrebase într-un interviu TV dacă nu cumva există un conflict de interese în faptul că ministerul apărării a acordat contractul pentru un mare șantier naval unei firme pentru care lucra tocmai cabinetul de avocătură al ministrului.

A doua oară a fost tot o acuzație de calomnie după ce Ana Gomes s-a mirat că guvernul a vândut unei firme private un iaht de lux plătit de contribuabili pentru o zecime din preț. Ambele solicitări au fost respinse de Parlamentul European.

Ana Gomes: Cererea de ridicare a imunității parlamentare venea de la corupți din guvern, de la persoane care sperau să mă intimideze, nu de la țara mea, Portugalia. Dar această doamnă pare să confunde fidelitatea față de rețeaua corupților ei cu amorul de țară. 

Nu am putut decât să-i dau dreptate Anei Gomes: pentru Viorica Dăncilă, guvernul e țara. “Însuși” țara.

From → Paraphernalia

15 Comments
 1. laurentiu permalink

  Sunt doua femei usoare care NU au ceva sfant in ele.

  • Daniela Sarpe permalink

   Matale, in schimb, pari a fi foarte “greu”…..

  • Vanghelie permalink

   Sfintenie? Cre(s)tinismul nu are ce cauta in civilizatia moderna, mai ales cand e folosit ca o scuza slaba de catre oameni slabi.

 2. Auzi bre, da’ “filantropu'” asta al vostru nu-i si el asa vag condamnat pentru ceva delapidari fiscale de ordinu’ miliardelor, de-l cauta echivalentu’ transatlantic al BLABLAP ala pina si-or uitat ?

  Intre filantropii vostri si filantropii lor n-ai ce gunoaie alege. Si nici nu se opreste problema la “filantropi”.

 3. Asadar, stanga autentica este tinuta in viata de miliardarii filantropi. O fi si Soros de stanga ? Sau e doar un mare cavaler, care nu vrea sa ramana fara adversari ? Sucite au mai devenit treburile in zilele lui Trump imparat.

  • Perkele permalink

   dar unde se spune ca Soros tine stanga autentica?

 4. Dan permalink

  Mrs Gomes, mind your own business.

 5. tudor permalink

  oricum ar fi are un limbaj ce aminteste argoul din vechile mahalale de trista amintire, exista o limita face referire la PM unei tari!

Trackbacks & Pingbacks

 1. SENZAȚIONAL! Eurodeputata Ana Gomes despre Viorica Dăncilă: În primul rând, mă mir că această doamnă vorbește. Credeam că e mută. | ileanicusordragos
 2. Dancila, facuta ferfenita de un lider socialist european: "Credeam ca e muta. M-a apucat rasul cand am auzit ce spune". Despre Dragnea: "Pretins socialist, condamnat pentru coruptie" - Aktual24
 3. Europarlamentar socialist, despre Viorica Dăncilă: Mă mir că vorbește! Credeam că e mută! | Reporter Romania
 4. O eurodeputată portugheză despre Dăncilă: ”Credeam că e mută”. Dragnea? ”Un pretins socialist” – Stiri de ultima ora Stiritv de astazi Stiri online Stiri mobil
 5. "Mă mir că vorbește! Credeam că e mută!" Atac virulent la premierul Viorica Dăncilă - Il24Internazionale.it
 6. Ce se mai întâmplă în România 18 – 10 – Economie 101
 7. Zelist Blog » Blog Archive » Care au fost cele mai viralizate subiecte in presa online si pe bloguri, in perioada 26 februarie – 04 martie 2018?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: